CK Pohoda Slovensko Zájezd č. 341

Národní parky Slovenska, památky a termální lázně

Slovensko
Bojnický zámek , Vysoké Tatry, Nízké Tatry, Vlkolínec , Bešeňová, Bojnice, Velká Fatra, Tatranské Matliare, Štrbské Pleso , Poprad
Týdenní pobyt v oblasti Liptova je spojen s poznáváním nejkrásnějších míst této části…

6Počet dnů:

07.08.2024Termíny od:

10 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Týdenní pobyt v oblasti Liptova je spojen s poznáváním nejkrásnějších míst této části Slovenska. Vysoké a Nízké Tatry, NP Velká Fatra patří k nejkrásnějším pohořím na Slovensku. Opakem k turistickým vycházkám v horách bude poznávání kulturních a architektonických památek, jako jsou například nádherný zámek Bojnice. Poznávací části programu jsou příjemně kombinovány s možností odpočinku v různých lázeňských a termálních komplexech.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v časných ranních hodinách. ČACHTICE - romantická zřícenina hradu nechvalně známá vinou hraběnky Alžběty Báthoryové.
2. den:VYSOKÉ TATRY - ŠTRBSKÉ PLESO - druhé největší jezero slovenské části Vysokých Tater s neopakovatelnou kulisou tatranských štítů. Výlet Mlynickou dolinou k vodopádu SKOK a okolo Štrbského plesa . Odpoledne možnost koupání v termálních lázních ve Vrbově.
3. den:Výlet do NP NÍZKÉ TATRY : DEMÄNOVSKÁ JESKYNĚ SLOBODY - jeskynní systém s 30 km prozkoumaných jeskynních chodeb byl vytvořen říčkou Demänovkou. Výjezd lanovkou na CHOPOK, v případě hezkého počasí pro zdatné hřebenová túra na nejvyšší horu Nízkých Tater ĎUMBIER.
4. den:Výlet do oblasti NP VELKÁ FATRA : Ružomberok - výjezd lanovkou na MALINO BRDO, pěší přechod přes VLKOLÍNEC (horská osada zapsaná na seznamu UNESCO, žijící skansen). Odpoledne koupání v termálních lázních BEŠEŇOVÁ - blahodárné účinky těchto pramenů využívali již Keltové. Je zde také celoročně fungující termální koupaliště.
5. den:Druhý výlet do oblasti NP VYSOKÉ TATRY : výjezd lanovkou na SKALNATÉ PLESO. Přechod části Tatranské magistrály na Zamkovského chatu a dále na Hrebienok. Zubačkou zpět do Starého Smokovce.
6. den:BOJNICE - nádherný romantický zámek , který patří mezi nejnavštěvovanější kulturněhistorické památky Slovenska. Koupání v termálním koupališti ČAJKA (cca 2 hod.), příjezd do Čech v nočních hodinách.
Bojnice 01 Bojnice 02 Bojnice 03 Fatra Kriváň 2 Fatra Kriváň 3 Slovensko - Besenova Slovensko - CACHTICE Štrbské pleso 1

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
07.08.2024 12.08.2024 6 10 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění léč. výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)

Bojnický zámek

Malebný hrad a jeho okouzlující okolí láká každoročně domácí i zahraniční návštěvníky. V prostorách zámku se konají různé kulturní i společenské akce: koncerty vážné hudby v Huňadyho sále, představení multimediálního projektu Lux in tenebris, vystoupení skupiny historického šermu. Výlet do Bojnic si mohou návštěvníci zpříjemnit návštěvou zoologické zahrady, která se nachází hned u areálu, případně se osvěžit na termálním koupališti v Bojnicích. Milovníci adrenalinových sportů mohou využít přírodních podmínek hornonitrianského regionu a vyzkoušet si paragliding v Horných Vestenicích, horolezectví v Prievidzi a Bystričanech nebo horskou cyklistiku na Homolce.

Vysoké Tatry

Nejmenší velehory v Evropě (260 km2) jsou charakteristické skalními masivy s velkým množstvím jezer a ples, vodopádů, dolin, jeskyní a propastí. Milovníci tradičných i adrenalinových sportů budou létem v Tatrách nadšení. Nejvýznamnějšími středisky ve Vysokých Tatrách jsou Štrbské Pleso, Tatranská Lomnice a Starý Smokovec. Klasickými vysokohorskými aktivitami jsou pěší turistika, horolezectví, skialpinizmus, bungee jumping, paragliding, cykloturistika, rafting, plavba na dřevěných vorech a další.

Nízké Tatry

Rozlohou je to největší národní park Slovenska, 3 zpřístupněné jeskyně (Demänovská jeskyně svobody, Demänovská ledová jeskyně, Bystrianská jeskyně - speleoterapie), rarita = jeskyně mrtvých netopýrů. Nejvyhledávanějšími středisky jsou Jasná a Tále, které poskytují návštěvníkům všechny možnosti strávení zajímavé letní dovolené. Mimo turistiky, horolezectví, cykloturistiky, raftingu a sportovních letů si přijdou na své i milovníci golfu (18-jamkové golfové hřiště Grey Bear na Táloch připravilo na letní sezónu 2004 nabídku zajímavých pobytů pro nejmenší)

Vlkolínec

Je ukázkou horského osídlení na Slovenska. Obec leží v nadmořské výšce 718 m a je obklopena terasovitými políčky a zelenou pastvou. Výjimečností Vlkolínce je zachovaná dřevěná architektura, která představuje více než 40 dřevěných domků ze 16. až 19. století. Všechny vypadají velmi podobně. První písemná zmínka o obci je z roku 1376. Nejvíce obyvatel měla obec v 18. století, kdy tu bylo více než 70 domů a několik hospodářských budov. Dodnes tu žije asi 20 obyvatel. Už několik let tu probíhá realizace dlouhodobého projektu oživení obce a zavedení některých prvků někdejšího života lidí.

Bešeňová

Malá obec, kterou najdeme asi 15 km za Ružomberokem ve směru na Lipt. Mikuláš. Termální koupaliště vzniklo v okolí léčivých pramenů, které vyvěrají z hloubky téměř 2000 m s teplotou vody až 70°C. V areálu je 6 bazénů s celoročním provozem. Voda blahodárně působí na pohybové ústrojí, urologické problémy, dýchací ústrojí a má příznivé kosmetické účinky.

Bojnice

Nachází se v Hornonitranské kotlině, na východním úpatí Malej Magury ve výšce 297 m. n. m. Ze tří stran jsou chráněné pohořím s bohatými lesy, proto mají i velmi dobré klimatické podmínky. Termální prameny, které mají teplotu od 28-52°C, obsahují síru, vápník, hořčík a další minerály, které příznivě ovlivňují látkovou výměnu, imunologické reakce v buňkách, funkčnost tkaniv, a tím příznivě působí na celkový stav organizmu.

Velká Fatra

Tatranské Matliare

Rekreační obec v oblasti Východních Tater ve výšce 885 m n. m., se nachází nedaleko Tatranské Lomnice. Leží na turistických cestách do Tatranské kotliny, oblasti Studeného potoka a dalších turistických cílů.

Štrbské Pleso

Nejvýše položená osada v západní části Vysokých Tater je východiskem do horských údolí a na okolní štíty. Osada se rozvinula na začátku století, kdy byla vybudována ozubená dráha ze Štrby a električka ze Starého Smokovce. Kromě výborných podmínek pro zimní sporty, může nabídnout návštěvníkům, kouzelné procházky a turistické túry s překrásným pohledem na horské jezero. Štrbské Pleso je rovněž považováno za nejvýše položené klimatické lázně na Slovensku, leží ve výšce 1351 m n.m. Nadmořská výška, čisté ovzduší s převahou lehkých negativních iontů pozitivně působí na celkové klima lázeňského místa. Poskytování lázeňské péče se datuje do roku 1877. Postupem času se lázeňská péče zaměřila především na léčbu nespecifických onemocnění dýchacího ústrojí jak dospělých, tak i dětí. Štrbské Pleso je bezpochyby jedním z nejvýznamnějších a nejvýše položených lyžařských středisek ve Vysokých Tatrách. Sportovní areál je plně vybaven veškerými potřebami pro zimní sporty. Celková kapacita lyžařských dopravních zařízení je cca 3500 osob za hodinu, 3 lyžařské vleky, 2 sedačkové lanovky. Sjezdové tratě jsou vhodné pro všechny typy lyžařů, jak pro začátečníky, tak i pro velmi náročné. Zajímavá trať z Predného Soliska (1800 m n.m.) je dlouhá 2600 m nebo 2140 m a je střední náročnosti, tratě Interski a Mostíky ve směru na Štrbské Pleso jsou lehké až velmi lehké, přepravu zde zabezpečují vleky 870 a 80 m (školní). Ve středisku najdeme i skokanské můstky P-70 a P-90, udržované běžecké tratě délky 5, 10 a 15 km a mnoho přírodních terénů pro zimní turistiku. Možnost zimní turistiky s průvodcem po náročnějších terénech, skialpinismus, snowboarding, zvláště bruslení jak ve sportovním areálu tak i na Štrbském plese nebo Novém Štrbském plese. Uměle zasněžované svahy s večerním osvětlením, půjčovny sportovních potřeb a lyžařské školy, také plavecké bazény, kino a řada restaurací, diskotéky.

Poprad

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,18 Kč

Počasí