CK Pohoda Francie Zájezd č. 280

Provence a francouzský kras

Francie
Avignon, Camargue, Provence, Hérault, Lyon
Tento zájezd nejen do Provence je zaměřen na jedinečnou krasovou oblast jižní Francie…

8Počet dnů:

29.06.2024Termíny od:

14 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Tento zájezd nejen do Provence je zaměřen na jedinečnou krasovou oblast jižní Francie typickou rozsáhlými vápencovými náhorními plošinami, které jsou rozřezány vodními toky na strmé a hluboké kaňony. V těchto místech jsou rozeseta kamenná městečka, která mají díky své poloze velmi malebný ráz. Také budete mít možnost koupání v průzračné vodě řek na místech, kde kaňony vytváří zajímavá přírodní koupaliště. Hranice kraje Provence určuje sama příroda: na západě řeka Rhôna, na jihu Středozemní moře a severní hranici tvoří kraj olivových hájů. Tyto přírodní hranice Provence obepínají krajinu roklí a kaňonů, camargueských slanisek, levandulových polí, sluncem zalitých pláží. Slunce, jas a tradice, stopy slavných malířů Gogha, Cézanna i Gauguina, kteří si Provence zamilovali. Plameňáci, bílí koně a cedrové lesy, kouzlo papežského Avignonu i římského Arles a monumentální kláštery mezi levandulovými poli.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den:ORANGE (UNESCO) - městečko pyšnící se krásnými římskými památkami, slavný římský vítězný oblouk a divadlo. Prohlídka bývalého papežského města AVIGNON (UNESCO) s možností návštěvy Papežského paláce a opěvovaného mostu sv. Benezeta.
3. den:PŘÍRODNÍ PARK LUBÉRON - obrovské vápencové pohoří, vyhlídky, vycházka v cedrovém lese. Kamenné městečko BONNIEUX s hradbami ze 13. stol., ROUSSILLON, barevné oranžové skály a okrové domy. Románský KLÁŠTER SÉNANQUE s levandulovými poli. FONTAINE-DE-VAUCLUSE (zde žil a tvořil slavný Petrarca), největší vyvěračka v Evropě - až 90 000 litrů vody za sekundu tryská z podzemní řeky u paty útesu.
4. den:Goghovo město ARLES (UNESCO), které je baštou provensálských tradic a zdejší muzea patří k nejlepším v kraji. Římské památky - aréna, antická nekropole, Konstantinovy lázně. Klášter ST-TROPHINE. Přírodní park CAMARGUE u Středozemního moře s bílými koňmi a plameňáky, ornitologický park. Poutní město STE-MARIES-DE-LA-MER s katedrálou. Středověké městečko AIGUES-MORTES s monumentálními hradbami, která nechal vybudovat Ludvík IX. ve 13. stol.
5. den:Začátek putování oblastí Francouzského krasu: ST-GUILHEM-LE-DESERT – významné opatství, malebné kamenné městečko zasazené v kaňonu mezi skalisky. KAŇON ŘEKY HERAULT , kde se průzračná modrozelená voda zařezává do vápencových skal. Koupání při ústí Ďáblovy soutěsky. Zájemci mohou navštívit jeskyni CLAMOUSE s nádhernou „aragonitovou výzdobou“. Město MONTPELLIER – středověké domy v historickém jádru, katedrála.
6. den:Jedinečná krasová oblast Francie. Jeskyně AVEN ARMAND – jedna z nejkrásnějších v Evropě. Městečko LA ROZIER ležící při ústí kaňonů Tarn a Jont. KAŇONEM ŘEKY TARN s vyhlídkami na ohromné Skalní stěny do kterých se zařezává řeka TARN. Velmi zajímavé městečko ST-ENIMIE.
7. den:LYON (UNESCO) - prohlídka 2. největšího města Francie s řadou antických památek i moderních staveb (9-ti hodinová zastávka).
8. den:Návrat do Prahy v dopoledních hodinách.
Francie - Herault Francie - kajaky Francie - Pont D Arc Provence - Herault 1 Provence 1 Provence 2 Provence 3 Provence 4

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
29.06.2024 06.07.2024 8 14 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • průvodce

Slevy

  • cena za ubytování ve třílůžkovém pokoji (je možná jen pro společně přihlášené trojice), sleva je počítána na osobu. (sleva: -1000 Kč)
  • Ubytování je většinou s manželskou postelí a třetí postelí patrovou.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 5x snídaně (příplatek: 1000 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3200 Kč)

Avignon

Při procházce historickými čtvrtěmi města Avignon se nemůže stát, že by člověk nakonec nenarazil na papežský palác. Papežové i vzdoropapežové tu původně skromnou budovu přestavěli v ohromný komplex s mohutným opevněním. Rozloha paláce s 10 věžemi nakonec dosáhla 15 000 m2. Poprvé se Avignon stal srdcem římsko-katolické církve v roce 1309, když sem papežský dvůr přestěhoval papež Klement V. Poslední papež odsud prchl v roce 1403, to už se ale jednalo o vzdoropapeže Benedikta XIII. Za tlustými gotickými zdmi se mezi těmito dvěma daty řešily záležitosti náboženské i světské. Hodoval tu dokonce i náš Karel IV. Svého času byl papežský palác velmi luxusním sídlem. Po spěšném odchodu posledního papeže však byla většina zařízení postupně rozkradena a zničena. Ohromný palác by tak zel prázdnotou, kdyby se Avignon nestal Evropským městem kultury 2000, a kdyby francouzský přístup k umění nebyl tradičně odvážný. Radní města Avignonu se rozhodli v papežském paláci instalovat výstavu „Příběh krásy“. Mocnosti pekelné a andělské tu jsou v představách výtvarníků zastoupeny krásou a jejím zrozením skrze lásku. Téměř jako svatokrádež působí videoinstalace v hlavní kapli – znovu a znovu tu na smyčce přicházejí dva muži, z nichž jeden je sežehnut plameny a druhý ... Vedle bývalé papežovy ložnice rozhýbají kroky návštěvníků stínohru ďáblíků s růžky a s opravdu nepřehlédnutelným přirozením. Na kamennou zeď reprezentačního sálu, místa, kde se scházeli kardinálové při volbě nového papeže, jsou promítány bouřkové mraky, na které se z obrovské kolorované fotografie dívá Björk. Ze zdí paláce trčí červené zkroucené hadice – tepny znovuobživlého paláce.

Camargue

Symboly Camargue, této ojedinělé krajiny, se stali bílý kůň a černý býk, kteří zde žijí polodivokým způsobem a dále kolonie vzácných plameňáků. Tato přírodní rezervace je lemována množstvím cyklistických stezek, ze kterých návštěvníci mohou nerušeně obdivovat vzácné druhy flóry a fauny. Písečné pláže v oblasti středisek Palavas, Carnon, La Grande Motte a Le Grau du Roi nabízejí ideální symbiózu plážové dovolené s poznáváním historických městeček i přírodní fauny.

Provence

Hérault

Lyon

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,15 Kč

Počasí