CK Pohoda Švýcarsko Zájezd č. 317

Švýcarsko - Bernské Alpy

Švýcarsko
Grindelwald, Jungfrauregion, Bernské Alpy, Interlaken
- v nitru Bernských Alp, pod vrcholy Jungfrau, Mönch a Eiger... Náš další turistický…

9Počet dnů:

10.08.2024Termíny od:

15 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

- v nitru Bernských Alp, pod vrcholy Jungfrau, Mönch a Eiger...

Náš další turistický zájezd do Švýcarska nás zavede do Bernských Alp. Snad nikde jinde ve střední Evropě nesahají ledovce tak daleko do údolí jako v okolí Grindelwaldu ve Švýcarsku. V okolí je přes 300 km vycházkových cest a horských stezek, které spolu s řadou lanovek skýtají překrásné možnosti denních i polodenních výletů.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Ráno příjezd do Švýcarska. Dopoledne průchod soutěskou řeky AARY, po poledni příjezd do údolí DIEMTIGTAL, ubytování, vycházka v okolí.
3. den:Po snídani odjezd do nitra Bernských Alp do GRINDELWALDU , výjezd lanovkou na FIRST, pěší túra k jezeru BACHALPSEE, případně až na FAULHORN s výhledy na nejznámější vrcholy - Eiger, Mönch a Jungfrau. K večeru návrat do Grindelwaldu, kde bude čekat autobus a odjezd na ubytování.
4. den:Ráno odjezd autobusem do WILDERSWILU, pokračování zubačkou na SCHYNIGE PLATTE, odkud se naskýtají nádherné výhledy na pásmo zaledněných vrcholů v čele s trojicí Eiger, Mönch a Jungfrau (UNESCO). Prohlídka ALPSKÉ BOTANICKÉ ZAHRADY, kde na ploše 8 tisíc metrů čtverečních najdete 520 druhů alpských květin. Vycházka s výhledy v okolí vrcholu. Odpoledne zastávka v INTERLAKENU , lázeňském středisku a východisku do oblasti Bernských Alp .
5. den:Ráno odjezd do údolí vodopádů - LAUTERBRUNNETAL. Vycházka k TRÜMMELBAŠSKÝM VODOPÁDŮM - 10 ledovcových kaskádových vodopádů v nitru hory a podél řeky Bílá Lütschina pod MÜRRENBAŠSKÝM VODOPÁDEM, kde se masy vody řítí v 5 kaskádách z výšky 750 m, dojdeme do STECHELLBERGU. Zde vyjedeme lanovkou do MÜRREN, střediska vysoko nad údolím a půjdeme turistickou cestou s úžasnými výhledy na celé panorama čtyřtisícovek včetně Mönchu a Eigeru až nad Laterbrunnen, odkud můžete k autobusu sjet lanovkou nebo sejít pěšky.
6. den:Ráno odjezd do KANDERSTEGU, lanovkou (možno i pěšky) k jezeru OESCHINENSEE, 3 hod. okružní vycházka nad jezerem, případně jen odpočinek u jezera, možnost půjčení loděk nebo naopak náročný výstup k horským chatám. K večeru návrat do Kanderstegu, kde bude čekat autobus.
7. den:Dopoledne odjezd do GRINDELWALDU , výjezd lanovkou na MÄNNLICHEN, pěší túra v oblasti pod Eigerem, návrat do Grindelwaldu pěšky nebo zubačkou.
8. den:Po snídani a úklidu chaty dopoledne výjezd lanovkou na WIERERHORN, vycházka, zpět pěšky nebo lanovkou. Odpoledne přejezd přes JAUNPASS do městečka CHARMEY, koupání v termálních lázních. Večer odjezd ze Švýcarska.
9. den:Příjezd do Prahy v ranních hodinách.
Bernské Alpy 1 Bernské Alpy 10 Bernské Alpy 11 Bernské Alpy 12 Bernské Alpy 13 Bernské Alpy 14 Bernské Alpy 15 Bernské Alpy 16 Bernské Alpy 2 Bernské Alpy 3 Bernské Alpy 4 Bernské Alpy 5 Bernské Alpy 6 Bernské Alpy 7 Bernské Alpy 8 Bernské Alpy 9

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
10.08.2024 18.08.2024 9 15 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava luxusním autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v penzionu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x česká polopenze

Cena nezahrnuje

  • kapesné na lanovky, vstupy apod. cca 250 CH
  • pro zájemce v případě velmi pěkného počasí výjezd vlakem na Jungfraujoch ve skup. nad 10 os. cca 150 CHF.

Výlety

  • 6x balíček na oběd (příplatek: 600 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj není možný.

Grindelwald

Klimatické lázně nedaleko Interlakenu leží v nadmořské výšce 1038 m n.m. Městečko s 3500 obyvateli je obklopeno vrcholy Wetterhorn (3702 m), Schreckhorn (4078 m), Eiger (3970 m), Mönch (4099 m) a Jungfrau (4158 m). Otevírají se odtud však i pohledy na Schwarzhorn (2929 m) a Faulhorn (2681 m), stejně jako na sedlo Schynige Platte (1969 m). V okolí Grindelwaldu je asi 300 km značených turistických cest, pro pohodlí a dostupnost vrcholů byla postavena celá řada lanovek. Za nejvýznnamnější je třeba považovat 18 km dlouhou dráhu přes kleine Scheidegg k Junngfraujochu, lanovku na Pfingstegg (1390 m), Firt (2168 m) nebo Männlichen (2343 m). V městečku je hřbitov s hroby slavných horolezců a horských vůdců.

Jungfrauregion

Velmi rozsáhlá lyžařská oblast pod slavnými vrcholy Jungfrau, Eiger a Mönch, táhnoucí se od Grindelwaldu přes Wengen a Lauterbrunnen až po Mürren • možnost výběru mezi oblastními skipasy First / Kleine Scheidegg - Männlichen (též znám jako Grindelwald / Wengen) či Mürren / Schilthorn a celoplošným skipasem Jungfrau region • zajímavé alternativy v podobě prozkoumávání oblasti vlakem od nízko položeného Interlakenu až po „střechu Evropy“ Jungfraujoch spojené s projížděním různých částí nevídaně obrovského komplexu • zdolání jedné z nejproslulejších sjezdovek světa, obávaného Lauberhornu do Wengenu, tradičního místa měření sil nejlepších sjezdařů světa již od roku 1930, aneb na identicky vyznačené trati adrenalinová výzva i pro Vás • unikátní jízda zubačkou na nejvýše položenou stanici v Evropě - Jungfraujoch - do výšky 3454 m.n.m. aneb životní zážitek nejen pro milovníky technických zajímavostí a pohádkových rozhledů • slavný a náročný 16-kilometrový sjezd ze Schilthornu do Lauterbrunnenu, místo každoročního konání populárního amatérského „pekelného“ závodu Inferno Rennen • obrovská nabídka pro specialisty - freeridové a carvingové tratě, slalomové svahy s měřenými úseky, několik dobře vybavených funparků pro snowboardisty, ale i řada zón pro začátečníky • okolí Grindelwaldu s převahou červených a modrých sjezdovek nejvhodnějším cílem rodinných zimních dovolených v oblasti • rozsáhlé možnosti další zábavy ve všech střediscích oblasti (paragliding, kluziště, plavecké bazény, restaurace, bary, diskotéky,...) • dokonalá železniční síť fungující až do velmi vysokých poloh v ceně skipasu a umožňující vyzkoušet si i některou z mnoha, často i osvětlených, sáňkařských tratí • unikátní otáčivý restaurant na Schilthornu (Piz Gloria), známý mimo jiné fanouškům Jamese Bonda • ideální předpoklady zaujmout i ty nejnáročnější lyžaře - snadná dostupnost z ČR, vynikající infrastruktura nabitá atrakcemi, tradice, sláva a prestiž, ale přitom na švýcarské poměry nepříliš vysoké ceny.

Bernské Alpy

Interlaken

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,09 Kč

Počasí