CK Pohoda Turecko Zájezd č. 24150221

Istanbul - Nejkrásnější Istanbul

Turecko
Istanbul
Nejkrásnější Istanbul Unikátní město světa, leží na dvou kontinentech a Bosporu. Romantická…

4Počet dnů:

26.09.2024Termíny od:

16 990 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Nejkrásnější Istanbul

Unikátní město světa, leží na dvou kontinentech a Bosporu. Romantická brána orientu s chrámem Boží moudrosti, Modrou mešitou, Topkapi palácem, Galatskou věží, s byzantskými mozaikami v chrámu Chora, Konstantinovým sloupem, cisternou Jerabatan, nepřeberným množstvím překrásných mešit, ale i nejvyšším tureckým mrakodrapem Sapphire a tajemnými tanci dervišů

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy (v ranních hodinách), po příletu do Istanbulu přejezd na hotel, následně nasátí atmosféry orientu na Velkém bazaru, u mešity sultána Sulejmana I., jednoho z nejdůležitějších osmanských panovníků a Beyazitova náměstí s mešitou stejného jména. V podvečer fakultativně večeře nebo individuální procházka čtvrtí Laleli.
2. den:Po snídani pěší procházka po bývalé Císařské cestě Mese - ze čtvrti Laleli až k milníku Milion, s prohlídkou Kapitolu, Theodosiusova fóra, Konstantino va sloupu, Hippodromu. Modré mešity. Individuální prohlídka chrámu Hagia Sopfia, Cisterny Jerabatan či Topkapi paláce.V odpoledních hodinách návštěva Egyptského bazaru a jeho úchvatného trhu vůkol, s ochutnávkou sladkostí, kávy či pravého tureckého čaje. V podvečerních hodinách fakultativní projížďka lodí po Zlatém rohu a Bosporu, poté návrat na hotel.
3. den:V dopoledních hodinách prohlídka čtvrti Eyüp s mešitou a hrobem Eyüpa Ensariho, prorokova praporečníka, který zde v 7. století padl při obléhání Konstantinopole. Poté se vydáme přes nejstarší Istambulský hřbitov s hroby osmanských sultánů, vezírů i intelektuálů do kavárny, kde psával svá díla francouzský spisovatel Pierre Loti kochaje se překrásným výhledem na Zlatý roh. Následně fakultativní prohlídka muzea v Choře s nejkrásnějšími mozai kami a freskami byzantské malby 14. století. Po cestě nemineme historické  hradby obklopující někdejší hlavní město Východořímské říše Konstantinopol vybudované římským císařem Konstantinem I. Velikým.V odpoledních hodinách prohlídka čtvrti Galata s druhou nejstarší podzemní dráhou na světě, historickou tramvají, nejznámější ulicí v Istanbulu Istiklal, Galatskou věží, muzeum Dervišů a hotelu, kde Agatha Christie napsala nejznámější detektivní román Vražda v Orient Expresu.V podvečer fakultativní návštěva nejvyššího mrakodrapu v Istanbulu , který mimo úchvatných výhledů na celé město, Bospor a Černé moře vám nabídne i stimulovaný let helikoptérou.
4. den:Po snídani volný čas na poslední poznávání nebo nákupy. V dopoledních hodinách přejezd na letiště k odletu zpět do Prahy.
Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul Foto - Istanbul - Nejkrásnější Istanbul

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
26.09.2024 29.09.2024 4 16 990 Kč rezervovat
25.10.2024 28.10.2024 4 16 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha - Istanbul - Praha, 3x ubytování v hotelu se snídaní, služby česky mluvícího průvodce, transfer z letiště na ubytování a zpět, pojištění CK ve smyslu zákona 159/99 Sb

Cena nezahrnuje

  • komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh a storna zájezdu (40,- Kč/os./den), možnost připojištění COVID (44,- Kč/os./den), služby nad rámec programu, spropitné

Istanbul

Istanbul je s téměř 8 mil. obyvateli největším městem Turecka. Mezi jeho největší lákadla patří petrobarevný bazar, palác Topkapi a velké římské hradby a podzemní cisterny.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 22,86 Kč
euro 24,76 Kč

Počasí