CK Pohoda Francie Zájezd č. 275

Turistické lahůdky Francie - zámky na Loiře, Bretaň, Normandie

Francie
Bretaň, Carnac, Remeš, Mont Saint Michel, Chenonceau, Amboise, Údolí Loiry, Normandie, Rouen, Zámky na Loiře
Na tomto zájezdu do Francie jsme se rozhodli spojit pro vás největší turistická lákadla…

9Počet dnů:

13.07.2024Termíny od:

14 290 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Na tomto zájezdu do Francie jsme se rozhodli spojit pro vás největší turistická lákadla severní části Francie, která se obvykle navštěvují pouze v kratších zájezdech. Ve Francii uvidíte nejvýznamnější zámky na Loiře, které vás uchvátí svou munumentálností, nádhernou architekturou i příjemnými zahradami. Celá oblast Údolí Loiry od Sully-sur-Loire po Chalonnes je pod patronací UNESCO. A dále ve Francii to bude divoké pobřeží s útesy, přírodní parky a řadu sakrálních památek typických pro Bretaň.

Zájezd průvodcuje Jaroslava Dvořáková, autorka knih Toulky po Provence, krajem Loiry a po Bretani.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd ve večerních hodinách.
2. den:Průjezd Francií. Návštěva klenotů Údolí Loiry (UNESCO) - nejnádhernějších zámky na Loiře ve Francii. Monumentální zámek CHAMBORD. Údolím Loiry do TOURS - podvečerní prohlídka vinařského střediska a centra oblasti, gotická katedrála aj. Nocleh.
3. den:Podél řeky Indre do LOCHES, opevněné město s hradem. Nádherný renesanční zámek CHENONCEAUX s malebnými zahradami, zámek "šesti žen". AMBOISE - malebné město na břehu Loiry s královským zámkem, působil zde Leonardo da Vinci. Nocleh.
4. den:VILLANDRY - zámek s jedinečnými renesančními zahradami, které jsou nejpřitažlivější ze všech, úžasné ornamenty tvořeny nejen květinami, ale i zeleninou či kořením. AZAY - LE - RIDEAU - mistrovské dílo renesanční architektury, u zámku je také rozsáhlý anglický park (pokud bude zámek v rekonstrukci, nahradí se jiným místem). ANGERS - centrum kraje Anjou s monumentálním opevněným hradem, krásným starým centrem a katedrálou. Přejezd do oblasti Rennes, nocleh.
5. den:Bretaň : LE MONT-SAINT-MICHEL (UNESCO) - opevněný románsko-gotický klášter stojí vysoko na žulovém ostrůvku uprostřed mořských písčin v zátoce proslulé rozdílem hladiny mezi přílivem a odlivem. SAINT MALO - malebné město, přístav proslavený boji korzárů proti Angličanům. Nocleh.
6. den:Tento den věnujeme nádhernému bretaňské pobřeží : vnitrozemský záliv MORBIHAN GOLFE, bývalý ostrov, dnes poloostrov QUIBERON. CARNAC - městečko, jehož okolí je bohaté na prehistorické památky - obrovská seskupení menhirů, Tumulus St. Michel, Velký menhir v LOCMARIAQUER aj. Nocleh.
7. den:Začátek prohlídky oblasti Normandie : pláž OMAHA BEACH, kde došlo k nejtvrdším bojům Spojenců v r. 1944. ROUEN - přístav, který patří Francii zásluhou Johanky z Arku. Staré město má zachované středověké uličky, gotické a renesanční domy a paláce, jedna z nejslavnějších katedrál Notre Dame. Nocleh.
8. den:REMEŠ (UNESCO) - prohlídka jedinečné gotické katedrály, jedné z nejvýznamnějších katedrál ve Francii a vrcholné gotiky vůbec. Od 12. do 19. stol. zde byli korunováni francouzští králové. Noční přejezd.
9. den:Příjezd do ČR v ranních hodinách.
ARROMANC Carnac-05 Carnac-11 Francie - zahrady Vilandry Francie_Chambord_2_10 Francie_Chenonceau_2_10 Francie-Azay_10 Francie-chenonceaux Mt. St. Michel 1 Mt-St-Michel-13 Mt-St-Michel-27 Quiberon-07 Quiberon-08 Rouen-04 Rouen-08 Villandry 1

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
13.07.2024 21.07.2024 9 14 290 Kč rezervovat
17.08.2024 25.08.2024 9 14 290 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)

Slevy

  • cena za ubytování ve třílůžkovém pokoji (je možná jen pro společně přihlášené trojice), sleva je počítána na osobu. (sleva: -1000 Kč)
  • Ubytování je většinou s manželskou postelí a třetí postelí patrovou.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 6x snídaně (příplatek: 1500 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 4000 Kč)

Bretaň

Je to nejzápadnější oblast celé Francie a největší francouzský poloostrov. Krajina je převážně rovinatá, působí celkem normálním dojmem, místy skoro jako u nás. Ovšem přírodním skvostem Bretagne je její pobřeží Atlantického oceánu. Je nesmírně členité a jeho délka včetně ostrovů je 3,500 km. Na většině míst je vysoké, skalnaté a rozervané příbojem, jeho nejzajímavější části lze nalézt v okolí mysů, jako např. Pointe du Raz, Pointe de Penhir, Pointe de Penmarc´h nebo Cap Fréhel. Moře na mnoha místech vniká hluboko do vnitrozemí v podobě úzkých slepých ramen, po kterých lze na lodích připlout z oceánu až do měst od pobřeží mnohdy velmi vzdálených. Bretagne je hlavním zásobovatelem vepřového masa, drůbeže a přirozeně ryb a ovoce moře. Dodnes zde přetrvávají některé lidové tradice spojené s nošením tradičních krojů a jiné projevy folklóru.

Carnac

Přímo detektivní záhadou je Carnac. Tisíce kamenů (megalitů) různých velikostí se tu tyčí k nebi v osm kilometrů dlouhém pásu v několika řadách vedle sebe. Kdysi jich prý bylo kolem 15 000, dnes zbývá asi 10 000 kamenů. Byly vztyčeny asi před 6000 lety, jsou tedy ještě starší než pyramidy v Gíze, které pocházejí z období 2650 až 2550 před naším letopočtem. Nejdůležitější je Ménec, což je 1 km dlouhý a 100 metrů široký pás menhirů, pak jsou to Kerlescan a Kermario. Tyto řadové seskupení jsou pravděpodobně zbytky kultovních památek orientovaných buď severojižním směrem, nebo obráceným k západům a východům slunce ve dnech rovnodennosti, protože lid mladší doby kamenné, který tyto menhiry v letech 5000 - 2000 př. n. l. postavil, pěstoval kult slunce a měsíce. V okolí je také několik dolmenů, které jsou stejného stáří. O dolmenech se traduje, že to byly pohřební komory. Na mnoha místech evropského kontinentu lze také najít kilometry dlouhé přímé pruhy, často vedoucí k posvátným místům. Kdo je postavil? Za jakým účelem? Jaký měly význam? Opravdu mnoho otázek bez odpovědí.

Remeš

Remeš je historickým městem a střediskem vinařství v kraji Champagne. Je proslulé mohutnou katedrálou, která je větší než katedrála Notre Dame v Paříži. Až do roku 1830 v ní byli korunováni francouzští králové. Za 1. svět. války byla velká část města znicena, samotná katedrála byla dlouze rekonstruována a dnes je opět přístupná veřejnosti.

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel je malý žulový ostrov uprostřed mořské zátoky se stejným jménem, kousek od hranic Bretagne s Normandií. Bretagne a Normandii v těchto místech rozděluje řeka Couesnon a Mont Saint Michel leží už na normandské straně. Ostrov je od pevniny vzdálený 2 km a je s pevninou spojený uměle vytvořeným násypem se silnicí, kterou při přílivech nikdy nezalije voda. Na ostrově je postaveno město, nad nímž se ve výšce 80 m tyčí slavný klášter. Celé město i s klášterem je monumentální stavba, představuje historicky nejpamátnější místo Francie a celé západní Evropy, ve středověku to bylo slavné poutní místo.

Chenonceau

Na vytvoření romantického zámku Chenonceau se od renesance podílelo mnoho šlechtičen. Úžasná platanová alej vede do francouzských zahrad a k jasnému přeludu "vznášejícímu se ve vzduchu a na vodě", jak o něm pěl chválu G.Flaubert. Zámek překlenuje řeku Cher šedesát metrů dlouhou dvoupatrovou galerií nesenou mostními oblouky a jeho krása se odráží v klidných vodách řeky. Velkolepost čiší i z úžasně zařízených pokojů, vzdušných ložnic a krásných obrazů a tapisérií. Všechny ženy, které se podílely na vytvoření zámku Chenonceau, zde zanechaly svou pečeť.

Amboise

Existuje jen málo budov, které by měly větší historický význam než Chateau d´Amboise. Žil zde Ludvík XI., narodil se zde a také tady zemřel Karel VIII. a pravidelnými hosty tu byli František I. a později Kateřina Medicejská. Zámek se v roce 1560 stal dějištěm nezdařeného spiknutí hugenotů namířeného proti Guisům. Návštěvníci mohou spatřit místo, kde na železných hácích na cimbuří viselo 1200 těl mrtvých odpůrců Jindřicha II. Původní vchod do zámku (Tour des Minimes) je známý obrovskou spirálovitou rampou, po které mohli vyjet nahoru jezdci na koních s proviantem. Na valech trůní gotická Chapelle-St-Hubert, jež je údajně místem posledního odpočinku Leonarda da Vinci. Pod ochranou Františka I. strávil umělec poslední roky svého života v nedalekém zámečku Clos-Lucé. V tamních sklepích vystavují modely Leonardových vynálezů, zkonstruované podle jeho skic.

Údolí Loiry

Nádherné údolí Loiry proslulé honosnými zámky s pozůstatky dávné královské minulosti, oplývá historickými i architektonickými památkami. Stejně jako řeka Loira se i tato rozlehlá oblast vine srdcem francouzského života. Toto bujné údolí, kde uvidíte nejkrásnější zámky Francie, je mimořádnou turistickou atrakcí.

Normandie

Normadská krajina je neuvěřitelně rozdílná. 550 km pobřežních cest, které se střídají s písečnými (Calvados) či oblázkovými (Cote d'Albatre) plážemi a skalami příkře spadající do moře; vápencové a žulové roviny, hluboká údolí a hojné bukové lesy. Normadie je též zemí pevností a zámků, jak o tom svědčí Gaillard, který vévodí údolí Seiny u Andelys, nebo zámky d'Or Carrouges, Harcourt, Camp de Bataille atd.

Rouen

Rouen je známý především svými starobylými čtvrtěmi s hrázděnými domy. Dějiny města jsou spojeny s Johankou z Arku, která zde byla upálena v roce 1431 na Starotržním náměstí. Město má velké množství nádherných budov v gotickém slohu, např. katedrálu a kostely sv. Ouena a sv. Maclou. Město Rouen nabízí široký výběr muzeí, např. uměleckoprůmyslové muzeum, muzeum keramiky a uměleckého kovářství. Zajdeme-li do uliček pěší zóny, objevíme Soudní palác a části domu, kde žil svatý Maclou. Rouen vlastní bohaté historické památky, je ale také mladým a dynamickým univerzitním městem.

Zámky na Loiře

Cestovní kanceláře často pořádají poznávací zájezdy do oblasti zámky na Loiře. Nádherná oblast podél řeky Loiry je poseta romantickými zámky, které si vystavěli panovníci Francie pro svou rekreaci. Tyto cenné památky patří většinou k renesančním skvostům Francie. Určitě si i Vy vyberete poznávací zájezd do této destinace.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí