CK Pohoda Rumunsko Zájezd č. 289

Rumunsko - velký okruh - hory, kláštery, Drákulova Transylvánie

Rumunsko
Voroneţ, Sinaia, Fagaraš, Săpânţa, Bârsana, Humor, Moldávie
Kulturní dědictví Rumunska (kláštery, historická jádra měst, hrady, královský zámek…

9Počet dnů:

29.06.2024Termíny od:

15 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Kulturní dědictví Rumunska (kláštery, historická jádra měst, hrady, královský zámek Peles aj.), ale i nádherné přírodní zajímavosti Rumunska (pohoří Ceahlau, Bikazská soutěska, pohoří Karpaty a Fagaraš s vysokými masivy) lákaly návštěvníky již v minulosti. Dnes se cestování do Rumunska stává příjemnější, protože i zde se významně a rychle rozvíjí sféra obchodu a služeb.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den:Dojezd do sedmihradského městečka DEVA, ve kterém vyjedeme lanovkou k bývalé turecké pevnosti, odkud se naskýtají nádherné výhledy do okolní krajiny. Následuje městečko HUNEDOARA, kde navštívíme romantický hrad CORVIN, který patřil rodu Matyáše Korvína.
3. den:Přejezd do pohoří FAGARAŠ – nejvyššího horského hřebene Karpat, procházka kolem největšího fagarašského jezera LACUL BALEA. Pěší výlet od jezera Lacul Balea na hřeben pohoří Fagaraš k jezeru Capra. Jezero leží v malebné vysokohorské krajině. Od jezera je možnost vystoupat na vyhlídkový vrch Iezerul Caprei, odkud jsou nádherné výhledy na obě jezera i do dáli na hřeben Fagaraše.
4. den:Horské městečko BUSTENI ležící v blízkosti nejvyšších útesů Evropy, výjezd lanovkou na BABELE do výšky 2200 m, nádherné skalní útvary včetně známé Babelské sfingy, několik variant tur dle náročnosti. Zpět lanovkou do Busteni.
5. den:Horské městečko SINAIA . Procházka k SINAISKÉMU KLÁŠTERU . Dále královský zámek PELES s nádhernými bohatě zdobenými interiéry, krátký přejezd k domnělému tajemnému Drákulovu hradu BRAN. Zastávka ve městě BRASOV, prohlídka historického jádra s Černým kostelem.
6. den:Časně ráno přejezd směrem k oblasti Moldávie k prohlídce kláštera NEAMT. Pokračujeme do BIKAZSKÉ SOUTĚSKY (úzká silnička je sevřena až 300m vysokými srázy), pěší procházky mezi skalními stěnami a u jezera LACU ROSU.
7. den:Celodenní turistika v pohoří CEAHLAU. Výstup k turistické chatě FINTINALE. Odtud buď možnost pokračovat ve výstupu na nejvyšší vrchol TOACU (1904 m), nebo se vydat k vodopádům DURATOIDEA.
8. den:Zastávka ve středověkém městě SIGHISOARA přezdívané „sedmihradský Norimberk“ s rodným domem Vlada Tepese Drákuly, které díky svému starobylému rázu tvoří skvělou bránu do Transylvánie. Odjezd do Čech.
9. den:Návrat do Čech v ranních hodinách.
Babele Bran Bran 2 Busteni 1 Busteni 2 Busteni 3 Busteni 4 Busteni 5 Fagaraš 1 Fagaraš 2 Hrad Corvin Peles Rumunsko 2 Rumunsko 4 Rumunsko 5 Rumunsko 6 Rumunsko 7 Rumunsko 8 Shigishoara Shigishoara 2 Shigishoara 3

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
29.06.2024 07.07.2024 9 15 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x nocleh v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3200 Kč)

Voroneţ

Klášter Voroneţ je pravděpodobně nejdokonalejším dílem rumunské architektury a malířství. Klášter známý také pod názvem “orientální Sixtinská kaple” se proslavil především díky tzv. „voronetské modři“, která je uznávána stejně, jako např. Tizianova červená. Proslulá modř je vyrobena z lazuritu, kde denní světlo přidává barvám a především této modři zvláštní krásu. Stěny kláštera jsou pokryty freskami s motivy přírody, vítězství nad Turky i biblickými motivy, kde zvlášť dojemně působí výjev Posledního soudu na západní zdi.

Sinaia

Sinaia, nejznámější město v údolí Prahovy, leží ve výšce 800 - 1000 m na úpatí hor Furnica Piatra Arsa asi 124 km od rumunského hlavního města. Na konci 19. století se Sinaia stala luxusním horským městem. Král Karel I. zde v letech 1875-1883 vystavěl v německém renesačním stylu zámek Peles, který využíval jako letní sídlo. Ve 160 pokojích a sálech najdeme vzácný nábytek, obrazy a zbraně, řezby ze dřeva a ze slonoviny, orientální koberce a gobelíny. Zámek Peles se svými mimořádně cennými sbírkami je dnes považován za jedno z nejvýznamnějších muzeí v Rumunsku. Nedaleko něj stojí zámeček Pelisor (Malý Peles), který patřil králi Ferdinandovi, následníkovi Karla T. na rumunském trůně. Zámeček Pelisor je rovněž přístupný veřejnosti. Klášter Sinaia a domy známých rumunských spisovatelů a skladatelů jsou dalšími atraktivními místy ve městě. Elegantní hotely, komfortní chaty, známé kasino a stalé příjemné rekreační ovzduší přinesly Sinaii proslulost a přezdívku "Perla Karpat". Pro turisty je Sinaia vhodným výchozím místem k výletům k chatám Piatra Arsa, Babele, Pestera, Padina nebo k delším výstupům na vrcholy Omu a Babele, které jsou skutečnými přírodní monumenty, jež modeloval vítr a déšť. Díky ozonu a pramenům minerálních vod je Sinaia i lázeňským městem se zaměřením na léčbu neurózy, žaludečních a ledvinových chorob a pro rekondiční programy.

Fagaraš

Săpânţa

Bârsana

Humor

Moldávie

Moldávie je region ležící v severovýchodním Rumunsku. Sdílí hranice s Moldavskem a Ukrajinou. Je to jedna z nejpozoruhodnějších rumunských oblastí, která nabízí příjemnou kombinaci historických měst, středověkých pevností, kostelů, vína a přátelských místních obyvatel.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí