CK Pohoda Polsko Zájezd č. 14785A

To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy)

Polsko

Pohoda na březích jezer, tajuplné vojenské sídlo, slavné poutní místo, architektura…

5Počet dnů:

05.09.2024Termíny od:

9 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Pohoda na březích jezer, tajuplné vojenské sídlo, slavné poutní místo, architektura největšího městského parku… Energii načerpáte ve městě Mikolajki. Prozkoumáte Hitlerovo Vlčí doupě. Zastavíte se ve Svaté Lipce a u tvrze v Gyžicku. Projdete se parkovým komplexem ze 17. století i mrakodrapovou čtvrtí Varšavy. Za novými zážitky k Mazurským jezerům – s průvodcem, který se vyzná!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v pozdních večerních hodinách (před půlnocí) z Prahy, přes Hradec Králové do Polska.
2. den:Po příjezdu na sever Polska zakotvíme v jednom z center oblasti Mazurských jezer, ve městě Mikolajki. Můžeme si užít plavbu po jezeře Śniardwy nebo ochutnat místní rybí speciality. Po poledni příjezd do oblasti Mazurských jezer a centra regionu, města Mikolajki. Po příjezdu se vydáme objevovat město  Mikolajki  a na březích zdejších jezer budeme mít mnoho možností, jak trávit volný čas. Nabízí se aquapark v hotelu Golembiewski, procházka po nábřežích, výlet lodí po největším polském jezeře  nebo například ochutnávání místních rybích specialit . Ubytování ve večerních hodinách.
3. den:Dnešek bude ve znamení největších lákadel regionu. Navštívíme Hitlerův vojenský stan tzv. Vlčí doupě. Zastavíme se u baziliky ve Svaté Lipce a také v Gižycku s křižáckým hradem ze 14. století. Společně se po snídani vydáme dále na západ. Tentokrát nás čeká prohlídka bývalého hlavního stanu Adolfa Hitlera ve Východním Prusku, tzv.  Vlčího doupěte . Ten se ukrývá v lesích u města Ketrzyn. Poněkud odlišným zážitkem jistě bude návštěva baziliky minor ve Svaté Lipce , která je považována za nejvýznamnější poutní místo na severu Polska. Budeme projíždět úzkými silnicemi lemovanými staletými stromořadími, malebně zvlněnou krajinou luk, jezer a hlubokých lesů. Odpoledne přejedeme do městečka Gižycko , které se rozprostírá na severním břehu jezera Niegocin a dalších šesti menších jezer, která jsou vzájemně propojena Łuczańským kanálem. Gižycko se v minulosti nacházelo na různých obchodních cestách, mimo jiné i na Jantarové stezce. Na minulost dnes odkazuje zdejší křižácký hrad z roku 1340 , který byl před pár lety přebudován na luxusní hotel. Pěkný výhled na městečko a okolí se nabízí z vyhlídkové věže Ciśnień , na kterou se dostanete vystoupáním 129 schodů nebo jízdou výtahem . Nevynecháme ani místní tvrz Boyen postavenou v 19. století na příkaz pruského krále Fridricha Viléma IV. Večer se vrátíme na ubytování.
4. den:Opustíme Mazurská jezera a vydáme se k polské metropoli Varšavě. Čeká nás procházka městským parkem plným překrásných staveb, ale i pávů a veverek. Kolem poledne dojedeme do Varšavy a naší první zastávkou bude parkový komplex Łazienki , který je se svou rozlohou 76 hektarů největším parkem ve městě. Park byl založen v 17. století, svou současnou podobu získal o století později za vlády posledního polského krále Stanislava Augusta Poniatowského. Součástí parku je i tzv. Palác na vodě , který slouží jako muzeum. Za návštěvu určitě stojí i amfiteátr , který byl vybudován podle vzoru starověkých římských divadel, nebo třeba jezírko, po kterém se můžete projet lodičkou. Najdete zde pávy i veverky , které vám přeběhnou přes cestu při procházce parkem. V podvečer přejedeme na ubytování a se zájemci můžeme společně ještě vyrazit na večerní procházku centrem města.
5. den:Poslední den prozkoumáme Varšavu. Prohlédneme si Staré Město i moderní čtvrť s mrakodrapy. Na závěr se projedeme novou linkou varšavského metra. Večer odjedeme zpět do ČR. Poslední ráno se po snídani společně vydáme na průzkum hlavního města Polska a vyrazíme do centra  Varšavy . Procházku začneme ve čtvrti plné mrakodrapů, tzv. polském „Manhattanu“, kde stojí téměř 40 mrakodrapů , z nichž nejvyšší je, zatím, Palác kultury a vědy, který má 42 poschodí a přes tři tisíce místností. Z 30. poschodí si můžeme užít překrásný výhled na celou Varšavu a za hezkého počasí lze vidět i Kampionský prales. Odtud se vydáme podezřele liduprázdnými ulicemi až na Krakovské předměstí , monumentální městský bulvár, který je lemovaný šlechtickými paláci a chrámy dojdeme až ke královského zámku a do Starého Města. Ve Starém Městě nemineme katedrálu sv. Jana Křtitele, Staroměstské náměstí nebo například zbytky hradeb a pevnost Barbakan. Zde budeme mít možnost posedět v některé z restaurací nebo kaváren a ochutnáme polské speciality.  Odpoledne se projdeme po promenádě podél řeky Visly s výhledem na protilehlou čtvrť Praga včetně Národního stadionu, který byl postaven pro Mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2012. Uvidíme i interaktivní muzeum Centrum Nauki Kopernik a nedalekou univerzitní knihovnu, na jejíž střeše byla vybudována zahrada s vyhlídkovou terasou. Na závěr se svezeme novou linkou varšavského metra , jejíž stanice byly opakovaně oceněny v různých architektonických soutěžích. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR, návrat v brzkých ranních hodinách následující den .
Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Ostravy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Ostravy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Ostravy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy) Foto - To nejkrásnější z Mazurských jezer + VLČÍ DOUPĚ + VARŠAVA (autobusem z Prahy)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
05.09.2024 09.09.2024 5 9 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 400 zlotych (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,15 Kč

Počasí