CK Pohoda Tanzánie Zájezd č. RE/TZ310-21

Zanzibar – Tropický Ráj Pod Rovníkem

Tanzánie
Zanzibar
Vydejte se s námi na exotický Zanzibar, ubytujeme se na nejkrásnější pláži ostrova…

10Počet dnů:

10.11.2021Termíny od:

44 490 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Vydejte se s námi na exotický Zanzibar, ubytujeme se na nejkrásnější pláži ostrova Kendwa beach a výlety po ostrově máme již v ceně zájezdu! Poznejte tedy Zanzibar, ostrov jako z pohádek tisíce a jedné noci, který na nás dýchne svou jedinečnou exotickou atmosférou, historií a vůní koření. Dopřejte si pobyt na dechberoucích bílých plážích ostrova Zanzibar, který je ztělesněním tropického ráje. Ubytovaní budeme na severozápadě ostrova v oblasti Kendwa, kde se nachází nejkrásnější pláže ostrova a bez nadsázky i celého světa. Odpočinek pod kokosovými palmami, fantastická barva Indického oceánu, která nás ohromí, poznání jedinečné flóry, fauny, ale i historie pocházející z Evropy, Afriky, Indie a Arábie. Zde se všechny tyto kontinenty pevně vryly do tamního prostředí, kultury, gastronomie a místních zvyklostí - to vše je Zanzibar, dovolená 2021. Poznejte tedy jedinečný "ostrov koření", kde nás čeká absolutní odpočinek, relaxace a načerpání nových sil.

Pobytově - poznávací zájezd na Zanzibar - garance skupiny max. 12 osob

Kendwa – Prison Island – Stone Town – Spice Garden – Jozani Forest – Nungwi

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
+2 hodiny oproti ČR v zimě
+1 hodina oproti ČR v létě

PODNEBÍ
Zanzibar leží v tropickém podnebném pásmu s celoročními teplotami okolo 27-33°C. Období dešťů začíná v březnu (nejvydatnější deště trvají během března a dubna) a končí v říjnu. Nejlepší čas na návštěvu Zanzibaru je v listopadu a prosinci, kdy dešťová sezóna již pominula a slunce svítí až 10h denně, což je nejvíc z celého roku. Celý pobyt si vystačíte s lehkým letním oblečením, na výlety však doporučujeme delší rukávy a nohavice kvůli komárům, př. repelent, pohodlnou obuv, opalovací krém s vysokým faktorem, pokrývku hlavy.

Ubytování: ano

bungalov Deluxe

UBYTOVÁNÍ
- 7x ubytování se snídaní v hotelu Sunset Kendwa***- 2lůžk. klim. bungalovy Deluxe s příslušenstvím.
- Kendwa - hotel Sunset Kendwa*** - 2lůžk. klim. bungalovy Deluxe, situované v krásném palmovém hájí přecházejícím v písečnou hotelovou pláž. Bungalovy jsou vybaveny vlastním příslušenstvím, sejfem, lednicí a terasou. Lehátka a slunečníky jsou na pláži zdarma. Na pláží se nachází hotelová restaurace a bar, odkud je možno pozorovat dechberoucí západy slunce nad oceánem.
- Pro váš pobyt je možné zajistit hotel i vyšší kategorie ****/***** v blízkosti hotelu Sunset Kendwa. Cena bude upřesněna na vyžádání, a to na základě vašich požadavků.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků. Doporučujeme si však rovnou zakoupit i večeře, jelikož budete stejně odkázáni pouze na hotelovou restauraci.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 10.11. – 19.11. Odjezd L2, L3

Letecky na trase Praha (Vídeň) – Zanzibar – Praha (Vídeň), v případě letů z Vídně CK zajistí dopravu na/z letiště, po destinaci se budeme pohybovat klim. autobusem.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet s průvodcem na exotický Zanzibar.
2. den:Dopoledne přílet na ostrov Zanzibar, ležící na jižní polokouli těsně pod rovníkem a asi 40 km od břehů východní Afriky. Ostrov je ztělesnění tropického ostrovního ráje s útesy, jedinečnými nedotčenými plážemi a historickým městem. Přejezd na severozápadní pobřeží, které není ovlivněno výrazným odlivem , do oblasti KENDWY . Zde se nachází nejkrásnější pláže ostrova a bez nadsázky i celého světa. Ubytování v bezprostřední blízkosti těchto romantických a písečných pláží s bílým pískem. Kokosové palmy a barva Indického oceánu, která nás ohromí. Odpočinek, relaxace.
3. den:Pobyt na plážích , koupání, šnorchlování, relaxace mezi kokosovými palmami, jedním slovem romantická a exotická dovolená na nejkrásnějším pobřeží ostrova Zanzibar – Kendwa beach s bělostnými plážemi a tyrkysovým mořem.
4. den:Celodenní výlet nás zavede na dříve neblaze proslulý ostrůvek PRISON ISLAND s ruinou někdejšího vězení pro bouřící se otroky. Dnes turisticky zajímavá destinace, která nabízí krásný korálový útes skvělý pro šnorchlování a pláž s bílým pískem. Ostrov je také domovem želv obrovských, které jsou hlavním důvodem návštěvy. Odpoledne návštěva kamenného města STONE TOWN (UNESCO), působivé stavby svědčí o proměnlivých dějinách ostrova a město na nás dýchne rozmanitou historií, která je zde všudypřítomná. Procházka starým městem, městská tržnice, exteriér paláce Zázraků – největší a nejvyšší budova města, dům Dr. Livingstona , historická anglikánská katedrála - jako většina budov ve městě byla postavena převážně z korálového kamene v centru starého města, Památník trhu s otroky , Kenyatta Road s rodným domem F. Mercuryho, Africa House a pevnost The Old fort – známá také pod názvem The Arab frot, nejstarší stavba města. Atmosféru nasajeme na živých, neustále se lidmi hemžících trzích, budeme obdivovat zdobně vyřezávané dveře a balkony místních domů a nezapomeneme ani na obchůdky se suvenýry vč. řemeslných výrobků. Stone Town, to je jedinečná atmosféra, kde můžeme trávit hodiny touláním v labyrintu úzkých uliček.
5. den:Pobyt na plážích , koupání, šnorchlování, relaxace.
6. den:Celodenní výlet za poznáním fauny i flóry ostrova. Dopoledne se i s místním průvodcem vydáme po naučných stezkách pralesa JOZANI FOREST , posledním místem obývaným unikátním endemitem druhu "červených" opic Guerézy zanzibarské. Neméně zajímavá je i zdejší pralesní flóra tvořená mangrovníky, mahagonovými háji a nejrůznějšími typy palem a keřů. Zanzibar by nebyl Zanzibarem bez vůně hřebíčku, skořice a mnoha druhů dalších koření, které omamně voní celým ostrovem. Tzv. SPICE TOUR (cesta koření) nás zavede na jednu ze zdejších farem a exkurze nám umožní nechat se unést chutí a vůní čerstvého koření. Místní nás zasvětí do nespočtu druhů rostlin, koření, vůní a exotického ovoce, které si můžeme osahat, ochutnat. Uvidíme, jak roste hřebíček, vanilka, muškátový oříšek, pepř, hodně se také dozvíme o využití koření v kuchyni, kosmetice, ale i o jeho léčebných účincích.
7. den:Pobyt na plážích , koupání, šnorchlování, relaxace. Fakultativně dle aktuální nabídky místních potápění. Souostroví Zanzibar patří k nejlepším potápěčským oblastem světa. Průměrná celoroční teplota vody cca 28oC, výborná viditelnost až na 60 m. Potápění si na Zanzibaru užijí nejen začátečníci ale i zkušení potápěči.
8. den:Pobyt na pláži, individuální volno. Pro zájemce fakultativní půldenní výlet do nedalekého NUNGWI , původně malá rybářská vesnice, dnes oblíbené středisko ostrova. Běloskvoucí písek, azurově modrá voda, čerstvé kokosy a tropické slunce. Klasická domorodá atmosféra tu ale zůstává. Možná návštěva Mnarani akvárium – želví útočiště, které tvoří přírodní přílivový bazén nedaleko místního majáku nebo nedaleké přírodní akvárium Baraka , rovněž se želvami.
9. den:Pobyt na pláži, individuální volno. Po poledni transfer na letiště a odlet s průvodcem do Prahy/Vídně.
10. den:Přílet dle letového řádu.
Tropický ostrov Zanzibar Zájezd na Zanzibar - bílé pláže ostrova Zájezd na Zanzibar - exotika ostrova Zanzibar Zájezd na Zanzibar - Kendwa a bílé pláže Zájezd na Zanzibar - Kendwa a nekonečné pláže Zájezd na Zanzibar - město Stone Town (UNESCO) Zájezd na Zanzibar - Prison Island Zájezd na Zanzibar - severozápadní pobřeží Kendwa - Nungwi Zájezd na Zanzibar - zahrada koření - vanilkový lusk Zájezd na Zanzibar a jedinečné západy slunce Zanzibar Zanzibar - Kendwa Zanzibar - Kendwa Zanzibar - Kendwa - Nungwi Zanzibar - muškátový oříšek Zanzibar - Nungwi Zanzibar - prales Jozani a gueréza červená Zanzibar - Stone Town Zanzibar - Stone Town Zanzibar - Stone Town - Památník trhu otroků Zanzibar - to jsou kokosové palmy a bílé pláže

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování se snídaní v hotelu Sunset Kendwa***- 2lůžk. klim. bungalovy Deluxe s příslušenstvím,
  • leteckou přepravu Praha (Vídeň) – Zanzibar – Praha (Vídeň) vč. let. tax a poplatků (v případě letů z Vídně CK zajistí dopravu na/z letiště),
  • pobyt. taxu,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,
  • výlety dle programu vč. dopravy a vstupů,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 6500 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 7x večeře 3900 Kč,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlety,
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR a v zahraničí 1000 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • případné požadavky při vstupu na Zanzibar stran Covid-19. (K lednu 2021 nejsou při vstupu požadovány žádné testy, pouze při návratu zpět do ČR test PCR (hradí CK)
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Svět - 60 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • víza do Tanzánie 50 USD (placeno na letišti),
  • vstupné,
  • vše co není uvedeno v "Cena zahrnuje",

Slevy

  • při obsazení bungalovu 3 osobami 1900 Kč/os

Zanzibar

Zanzibar – vysněný ostrov z pohádek tisíce a jedné noci. Při vyslovení tohoto jména se vybaví vůně exotických koření, které jsou zde domovem, a od středověku nejvýznamnějším artiklem obchodu mezi Orientem a Západem. 85 km dlouhý a 30 km široký ostrov leží na jižní polokouli jen 6 stupňů pod rovníkem asi 40 kilometrů od břehů východní Afriky. Je tvořen hlavním ostrovem s téměř neznámým jménem Unguja, hornatým ostrovem Pemba, odkud pochází africký čarodějnický kult, a dalšími asi 50 ostrůvky. Prvním Evropanem, který ostrov spatřil, byl asi portugalský mořeplavec Vasco da Gama. V té době byl ostrov již po staletí po vlivem arabských obchodníků, kteří sem přijížděli na svých dřevěných lodích poháněných monzunovými větry. Ostrov se jim tak zalíbil, že sem ománští vládci na mnoho let přesunuli své sídlo ze Šťastné Arábie. Ostatně sultanátem zůstal Zanzibar až do roku 1964. I proto zde dodnes převažuje muslimská populace, která se mísí se zdejší africkou kulturou obohacenou o indické prvky. Metropoli ostrova tvoří proslulé kamenné město, jehož křivolaké uličky jsou nyní pod ochranou UNESCO. Zde napsaly dějiny své stinné stránky. Dvě stě let tu kvetl obchod s otroky na největším otrokářském tržišti světa. Zanzibar dnes Vedle produkce vzácných koření se dnes ostrov stává cílem zejména evropských turistů, kteří hledají poslední dosud nedotčené přírodní ráje. Toto označení si ostrov skutečně zaslouží, protože má snad nejkrásnější pláže východní Afriky. Mnozí cestovatelé potvrzují, že nikde jinde na světě snad neviděli tak jemný bílý písek a skutečně azurovou barvu vody jako na Zanzibaru. Přírodním rájem jsou i okolní ostrůvky. Není proto divu, že na jeden z nich jezdí i slavný Bill Gates. Proč na Zanzibar? V porovnání s jinými exotickými cíli má pobyt na Zanzibaru výhodu kratší letové vzdálenosti z Evropy bez nutnosti adaptace na jiné časové pásmo, protože časový posun nepřesahuje dvě hodiny. Druhou výhodou je možnost kombinace pobytu na překrásných plážích s výlety ať již za šnorchlováním k bohatým korálovým útesům, na okolní exotické ostrovy nebo na safari na blízké africké pevnině. Specifikou ostrova je i nedotčenost místního života turistickým průmyslem. Komfort a luxus hledejte uvnitř hotelových areálů. Za jejich hranicemi se nachází afro-muslimský kolorit a tradiční způsob života s jeho specifiky. Zvláštnosti pobytu u moře na Zanzibaru Pobřeží Zanzibaru je lemováno vodami Indického oceánu s nabídkou oceánského typu koupání i koupání se středomořskými prvky. Oceánský typ koupání zažijete při ubytování na východním pobřeží. Každých šest hodin při odlivu moře ustoupí ke korálovému útesu, jenž lemuje celé pobřeží. Začátek odlivu je příležitostí ke koupání v klidné ustupující vodě se slabým příbojem, vrcholící odliv pak láká k expedici až ke korálovému útesu s možností poznat bohatý podmořský život. Se začínajícím přílivem moře ožívá. Na své si přijdou milovníci surfingu, živého příboje a koupání v mořských vlnách. Při ubytování na západním a severním pobřeží (Nungwi) se koupání odehrává na závětrné ostrova, kde má koupání středomořské prvky. Síla přílivu i odlivu je slabší, za odlivu neustupuje voda příliš daleko od břehu a koupání za odlivu je podporováno přítomností četných lagun. Voda je zde klidnější se slabším příbojem a menší tvorbou vln.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí