CK Pohoda Turecko Zájezd č. RE/TR624-21

Turecko - Istanbul - Brána Orientu

Turecko

Istanbul, město mezi dvěma kulturami, dvěma kontinenty, dvěma světy. Poznávací zájezd…

4Počet dnů:

01.04.2021Termíny od:

12 681 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

Istanbul, město mezi dvěma kulturami, dvěma kontinenty, dvěma světy. Poznávací zájezd do Istanbulu, do města, kde se střetává Evropa s Asií a na jeho vzhledu je to patrné. Poznejte s námi křižovatku kultur, odkud se řídily tři říše - římská, byzantská a osmanská a každá z nich zde zanechala své stopy. Honosné mešity s minarety a hlasy muezzinů, kavárny s vodními dýmkami, čajové zahrady, restaurace s kebaby a mezze – to všechno jsou zvláštnosti, na které se můžete těšit. Ideální termíny na poznávání, hotel s výbornou polohou, příjemné teploty a na jaře kvetoucí zahrady u paláce Topkapi.

Poznávací zájezdy do Istanbulu provází Mgr. Dana Kelblová , Lenka Unzeitigová , garance skupiny max. 12 osob

Doporučujeme: Výborná poloha hotelu v centru historického Istanbulu
Chrám Boží moudrosti – nejslavnější chrám Byzantské říše
Smlouvejte na bazaru, obdivujte břišní tanečnice
Ochutnejte döner či baklavu

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
V Turecku je o hodinu více než v České republice, letní čas je zaveden.

Ubytování: ano

Hotel***/**** se nachází v centrálním Starém Istanbulu ve čtvrti Sultanahmet , kterou z jedné strany oblévá Marmanské moře a z druhé ohraničuje zátoka Zlatý roh. Budeme na dosah těch nejznámějších památek např: Modrá mešita, Agia Sofia, palác Topkapi aj. Poloha hotelu nám umožní i večerní toulky starými uličkami, návštěvy bazarů, atmosféra orientu.

hotel

UBYTOVÁNÍ
- 3x ubytování v hotelu***/**** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, výborná poloha na Sultanahmed
- Hotel***/**** se nachází v centrálním Starém Istanbulu ve čtvrti Sultanahmet, kterou z jedné strany oblévá Marmanské moře a z druhé ohraničuje zátoka Zlatý roh. Budeme na dosah těch nejznámějších památek např: Modrá mešita, Agia Sofia, palác Topkapi aj. Poloha hotelu nám umožní i večerní toulky starými uličkami, návštěvy bazarů, atmosféra orientu.


STRAVOVÁNÍ
3x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Nástupní místa: 02.04. - 05.04. Odjezd L2, L3
24.06. - 27.06. Odjezd L2, L3
16.09. - 19.09. Odjezd L2, L3
28.10. - 31.10. Odjezd L2, L3

letecky na trase Praha - Istanbul - Praha.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy v dopoledních hodinách s průvodcem do Istanbulu, transfer na hotel s výbornou polohou ve čtvrti SULTANAHMED v blízkosti těch nejznámějších památek, ubytování a první seznámení s metropolí na Bosporu - městem ISTANBUL (UNESCO), večerní město. Společně s průvodcem můžeme po celou dobu zájezdu zajít na typická jídla či místní speciality a nasát tu pravou atmosféru Istanbulu.
2. den:Prohlídka památek historického centra Starého Istanbulu v okolí antického Hippodromu , kde uvidíme např. Egyptský obelisk nebo německou fontánu. Dále nás uchvátí MODRÁ MEŠITA s hrobkou sultána Ahmeda I. - modré glazované dlaždice a šest minaretů, byzantský kostel ze 6. stol. Malá Hagia Sofia a nejslavnější chrám Byzantské říše HAGIA SOFIA - "chrám Boží moudrosti" - jedna z nejznámějších sakrálních staveb světa, stojící ve čtvrti Sultanahmet , postavena v letech 532-537 východořímským císařem Justiniánem I. a již více jak 1400 let nepřestává ohromovat svou krásou, elegantní architekturou a propracovanými detaily. Návštěva Archeologického muzea s významnou sbírkou antického umění a největší mešity v Istanbulu - SULEJMANOVY MEŠITY (Süleymaniye Camii) nad zátokou Zlatý roh. Podvečerní procházka po březích zátoky ZLATÝ ROH s rušným Galatským mostem s kavárnami a restauracemi. Projdeme se do čtvrti Galata s její dominantou Galatskou věží. Den můžeme zakončit v hospůdce na oblíbeném tureckém pivě Efes.
3. den:Rozsáhlý palác TOPKAPI v místě zvaném Serailový mys, kde se střetává Marmarské moře, Bospor a Zlatý roh, po dlouhá staletí rezidence osmanských sultánů (řada nádvoří s výhledem na Marmarské moře, klenotnice sultánů, zbrojnice, obrazárna, sbírky porcelánu, možnost návštěvy harému). Odpoledne návštěva Yerebatanské cisterny (antická podzemní zásobárna vody), Egyptského bazaru s Novou mešitou a orientální atmosféra VELKÉHO BAZARU - Kapali Çarşisi, nacházejícího se ve staré části Istanbulu, v objektu tržnice pocházející z 15. století, rozlehlá soustava uliček a průchozích domů s více než 4500 obchůdky, restauracemi, kavárnami. Fakultativně podvečerní plavba po Bosporu , shlédneme krásné památky na břehu Bosporu včetně paláce Dolmabahce , mešity Ortakoy , pevnosti Rumeli .
4. den:Po snídani individuální volno v starém Istanbulu, dle letového řádu odpoledne transfer na letiště a odlet do ČR.
Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul -  Yeni Cami - Nová mešita Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Hagia Sophia Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Modrá mešita Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Modrá mešita Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Modrá mešita Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Modrá mešita Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Modrá mešita Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Modrá Mešita Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - palác Topkapi Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Velký bazar Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Velký bazar Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Velký bazar Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Zlatý roh Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Zlatý roh Poznávací zájezd do Turecka - Istanbul - Zlatý roh Turecko - Istanbul - poznávací zájezd

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - dvoulůžkový pokoj - hotel - Dvoulůžkový pokoj - hotel
  • : dospělá osoba - dvoulůžkový pokoj - hotel - Jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - dvoulůžkový pokoj - hotel - Jednolůžkový pokoj - hotel
  • : Dospělá osoba - dvoulůžkový pokoj - hotel - Doobsazení pro muže
  • : Dospělá osoba - dvoulůžkový pokoj - hotel - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou

Cena zahrnuje

  • 3x snídani,
  • 3x ubytování v hotelu***/**** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, výborná poloha na Sultanahmed,
  • kabinové a odbavené zavazadlo dle podmínek let. společnosti,
  • leteckou přepravu Praha - Istanbul - Praha, let. taxy a poplatky,
  • transfer z/na letiště v Istanbulu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2600 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • EURO (značení €)
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlety,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 160 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • spropitné cca 10 €,
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné,

Slevy

  • SLEVA 55+ sleva ze základní ceny zájezdu 3%

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí