CK Pohoda Jihoafrická r. Zájezd č. 402_95507

Z Victoria Falls do Kapského Města

20Počet dnů:

31.08.2024Termíny od:

112 390 Kč Cena od:

20 - denní zájezd

Ubytování: hotel **

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy do Victoria Falls zpravidla s přestupem v Johannesburgu.
2. den:VICTORIA FALLS: DÝM, KTERÝ HŘMÍ...: Přílet do Victoria Falls, setkání s průvodcem, transfer do hotelu. Odpoledne plavba po řece Zambezi. Ve zlaté barvě zapadajícího slunce a s drinkem něčeho tvrdšího se oddáte pozorování divoké zvěře v hřejivé atmosféře četných delt řeky.
3. den:VE STOPÁCH EMILA HOLUBA: Prohlídka vodopádů! – jednoho z nejkolosálnějších divů světa. Vzpomeňme v té chvíli na českého cestovatele Emila Holuba, který je autorem vůbec první podrobné mapy vodopádů a jejich okolí. Dopoledne lze zpestřit volitelnou aktivitou – kupříkladu letem helikoptérou nad vodopády, stylovou večeří Boma nebo setkáním se lvy. Lze zajistit i návštěvu zambijského Livingstonu - respektive místního muzea s bustou Emila Holuba. K mimořádným zážitkům patří rovněž návštěva koloniálního Victoria Falls Hotel z roku 1904, vycházka k Batoka Gorge – vyhlídce na úchvatný katarakt vodopádů a zběsilé masy Zambezi nebo výlet na železniční most oddělující Zimbabwe od Zambie.
4. den:OBKLÍČENI SLONY: Ráno opět prostor pro volitelné aktivity. Následuje krátký přejezd do Botswany, ubytování a odpolední safari plavba v rezervaci Chobe, kde žije největší stádo slonů v Africe a která vyniká špičkovými podmínkami pro pozorování zvěře na březích řeky Chobe.
5. den:SAFARI & CAPRIVI STRIP: Před úsvitem další safari v Chobe NP. Tentokrát v terénním voze se vydáme za predátory, krokodýly, pasoucími se hrochy či buvoly. Přejezd do Capriviho pruhu - nejzelenější části země hraničící s dalšími třemi africkými státy. Den zakončíme v oblasti Popa Falls u břehů legendární řeky Okavango.
6. den:CAPRIVI STRIP & HOBA METEORIT: Dnes nás čeká cesta do Tsumeb, před tím se ještě podíváme na největší meteorit světa Hoba. Tenhle železný „drobeček“ o váze 60 tun zavítal k zemi před 80 tisíci lety. Na své objevení však čekal až do roku 1920.
7. den:ZEMÍ PŘELUDŮ – SAFARI V ETOSHA NP: Konečně! Pro domorodce Místo přeludů či Země suché vody, pro nás Etosha. Celodenní safari v otevřeném terénním voze v této unikátní rezervaci umocní nesmírně pestrá krajina, nekonečné solné pánve a četná napajedla s nosorožci, žirafami, slony, lvy, stády zeber a mnoha druhy ptáků. Nocleh uvnitř parku.
8. den:SAFARI V ETOSHA NP: Další celodenní safari 4x4, tentokrát ve východní části rezervace, výjezd z parku, nocleh.
9. den:KRÁSKY KMENE HIMBA & BRANDBERG: Návštěva osady kmene Himba s proslulými krasavicemi, které zakrývají své půvaby krátkými koženými sukénkami a „myjí“ se kouřem kadidel. Pak přesun k úpatí nejvyšší hory země Königstein, která svými 2,5 km výšky dominuje horizontu.
10. den:MĚSÍČNÍ KRAJINA & SPITZKOPPE: Měkký úsvit v pohoří Brandberg nás vyprovodí k White Lady Painting – křováckým malbám starým více než 2000 let. Následuje cesta k žulové hoře Spitzkoppe, která jako maják v moři písku ukazuje cestu zbloudilým cestovatelům. A později odpoledne si vychutnáme neuchopitelnou nádheru Namibské pouště na hraně rozervané Měsíční krajiny - Moon Landscape. Příjezd do přímořského Swakopmund.
11. den:SWAKOPMUND & PLAVBA: Ráno plavba v zátoce Walvis Bay s pozorováním tuleňů, delfínů a mořských ptáků – čerstvé ústřice a víno v ceně. Po návratu do Swakopmundu přezdívanému spící kráska můžete odpočívat, prozkoumat tržiště, „courat“ se u moře či jen tak zajít na pivo a vstřebat ryze „bavorskou“ atmosféru tohoto původně německého koloniálního města.
12. den:SOLITAIRE – SESRIEM CANYON: Cestou ze Swakompund zastavíme v kaňonu Kuiseb, jenž jako mohutná překážka brání písečným vlnám v cestě dál k severu. Pak překročíme obratník Kozoroha – ano, určitě se vyfotíme a konečně v Solitaire vás dostane vůně jablečného koláče v McGregorově pekárně. Čas pokročil tak akorát, aby nám „přihrál“ dokonalé světlo zapadajícího slunce při prohlídce zákoutí nesmírně půvabného kaňonu Sesriem.
13. den:SOSSUSVLEI & DEAD VLEI: Před úsvitem se vydáme do jednoho z nejpozoruhodnějších míst Namibie – Sossusvlei & Dead Vlei. Okouzlující bílá pánev obklopená věkovitými stromy Camelthorn a impozantními oranžovými dunami je pastvou pro oči. Tady končí pouť voda řeky Tsauchab, která nedokáže vzdorovat pásu nenasytných písečných dun a nikdy tak nedosáhne oceánu. Ranní měkké světlo a scenérie Sossusvlei platí za zázrak. Pak se nejstarší pouští světa Namibie vydáme k přímořskému Luderitz, živé připomínky německé kolonizace.
14. den:CAPE DIAZ & TAJEMNÝ KOLMANSKOP: Dopoledne prohlídka magického městečka duchů Kolmanskop, kde v roce 1908 odstartovala náhodným nálezem fascinující diamantová horečka. Krátké seznámení s městem, odkud do světa proudí diamanty z oblasti Sperrgebiet, zastávka na mysu Diaz s koloniemi plameňáků. Cestou do Hobas zkusíme ulovit fotku divokých koní v Garub a něco dobrého pod zub nabídne restaurace v nádherné budově nádraží v Aus. Pozdě odpoledne příjezd do Hobas.
15. den:FISH RIVER CANYON - 2. NEJVĚTŠÍ KAŇON SVĚTA: Jsme v Ais divoké krajině rezervace Ritchveld a na dosah Rybí řeky, která nám záhy na působivé vyhlídce odhalí produkt své tisícileté práce – totiž Fish River Canyon, druhý největší kaňon planety. Odtud se vydáme k termálním pramenům Ais Ais (koupání fakultativně) a nakonec překročíme Orange River, řeku „diamantů“ a nejdelší tok Jižní Afriky.
16. den:NA ŠÁLEK ROOIBOSU – KAPSKÉ MĚSTO: Dopoledne případná zastávka v rezervaci Goegap - ráje květin a domova antilopy skákavé (Springbok), ikony Jižní Afriky (vstup fakul. a jen zářijový termín, kdy je období květu). Pak nás Sloní řeka povede krajinou vinných farem dál k jihu až k citrusovým plantážím u Clanwilliam, kde zastavíme na šálek dobrého Rooibosu. S pohořím Cederberg se blíží finále –příjezd do strhujícího Kapského Města, které s přehledem atakuje přední pozice žebříčků nejkrásnějších měst světa.
17. den:KAPSKÉ MĚSTO & SKVĚLÁ VÍNA: Dnes podnikneme prohlídku města s trhovištěm Greenmarket, pestrobarevnou čtvrtí Bo–Kaap či srdcem města v oblasti The Company Garden. Vyjedeme lanovkou na Stolovou horu, možná stihneme i návštěvu botanické zahrady Kirstenbosch. Vydáme se také do oblasti Stellenbosch za skvělými víny, jejichž kvalita těží z révy kultivované teplým podnebím a chladným, slaným vzduchem oceánu (vstupy fakult.).
18. den:KAPSKÉ MĚSTO: MYS DOBRÉ NADĚJE: Cestou k Mysu Dobré naděje podnikneme plavbu k ostrovu lachtanů v zátoce Hout Bay. Odtud se horským pasem Chapman´s Peak vydáme ke Cape Point – místa dramatického setkání pevniny s oceánem. Místa pštrosů, paviánů a širokých koberců fynbosu – porostu s tisíci druhy rostlin. Cestou zpět zastávka u kolonie tučňáků u Simons Town (vstupy fakult.).
19. den:ODLET DO PRAHY: Dle času odletu dopolední návštěva přístavní promenády Victoria & Alfred Waterfront s obchody a restauracemi. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy.
20. den:PŘÍLET DO PRAHY: PŘÍLET DO PRAHY
Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls Foto - Z Kapského Města do Victoria Falls

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
01.05.2024 20.05.2024 20 110 990 Kč momentálně není k dispozici
30.06.2024 19.07.2024 20 111 990 Kč momentálně není k dispozici
31.08.2024 19.09.2024 20 112 390 Kč rezervovat
06.10.2024 25.10.2024 20 111 990 Kč momentálně není k dispozici
01.05.2025 20.05.2025 20 119 690 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letecká přeprava Praha – Victoria Falls | Cape Town – Praha nebo obráceně viz níže aktuální orientace
  • přeprava pohodlným, speciálně upraveným vozem Mercedes Sprinter (odhlučnění, tlumení otřesů, klimatizace v provedení ducted, safari okna, lednice, terenní kola,)
  • služby českého průvodce/řidiče
  • ubytování kategorie min. 3* (hotely, lodže) viz ubytování
  • 17x snídaně & 2x večeře
  • safari: NP Etosha: 2x celodenní ve 4x4 voze, NP Chobe: 1x safari plavba & 1x ranní safari 4x4 safari 4x4 = v otevřeném terénním voze s rangerem
  • vstupy do národních parků: Cape Point, Fish River Canyon, Ais-Richtersveld, Namib Naukluft, Etosha, Chobe a Victoria Falls
  • vstupy/aktivity: Chapman’s Peak, městčko duchů Kolmanskop, převoz 4x4 do Sossusvlei, White Lady Painting, plavba (Walvis Bay), vesnice Himba, meteorit Hoba, plavba po Zambezi

Cena nezahrnuje

  • jiné vstupy a výlety, než dané programem
  • vízum do Namibie 3.700,– (na vyžádání zajístí CK)
  • vízum do Zimbabwe $30/os (na místě)
  • spropitné

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí