CK Pohoda Francie Zájezd č. 407

Paříž a zámek Versailles

Francie
Paříž, Versailles, Eiffelova věž
V naší nabídce nemůže chybět Paříž. Paříž je město umění a kultury, pestrého života…

5Počet dnů:

01.05.2024Termíny od:

6 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

V naší nabídce nemůže chybět Paříž. Paříž je město umění a kultury, pestrého života a zábavy. Paříž je město, kam se každý rád vrací a nachází pro sebe něco nového. Jarní Paříž Vás okouzlí svojí jarní svěžestí a rozkvetlými zahradami, podzimní Paříž svojí nostalgií zobrazovanou štětci umělců na Montmartru. V každém ročním období je Paříž zajímavá a vždy jiná. Paříž vám umožní prohlédnout si nejkrásnější a nejbohatší muzea světa. Paříž je město impresionistů, ale také francouzských králů zastoupených zde palácem Louvre. Paříž je i Eiffelova věž, plavba lodí po Seině, rozsáhlé parky a starobylé kostely a katedrála Notre-Dame. Paříž je prostě jedinečná. Paříž je místo, kam se dá jet mnohokrát za život.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v podvečer po trase Praha. Přejezd přes SRN do Francie.
2. den:V ranních hodinách příjezd do PAŘÍŽE . Pojďme se společně projít po nádherném městě nad Seinou, začneme u věhlasného Pantheonu, kde odpočívají největší synové Francie, odtud dojdeme k Sorbonně – univerzitě, kterou navštěvoval i Karel IV. a byla tak vzorem pro založení univerzity u nás. Kolem starých římských lázní dojdeme přes Latinskou čtvrť na městský ostrov Île de la Cité – k prastarému centru města, v němž se nachází převážná většina skvostných památek, mezi nimiž první místo zaujímají chrám Notre-Dame, bývalý královský palác Conciergerie s vězením zřízeným v době Francouzské revoluce (možnost návštěvy kobky Marie Antoinetty) a dále Sainte-Chapelle, která je považována za jedinečný klenot gotického stavitelství. Naše procházka pak bude pokračovat kolem radnice a avantgardní budovy Kulturního centra G. Pompidoua. Odtud se vydáme na nádvoří Louvru a překrásnými zahradami projdeme na náměstí Svornosti. Zde si dáme krátké volno na možnou návštěvu budovy Opery, kostela Madeleine, případně prohlídku rušných bulvárů. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování na okraj Paříže do hotelu.
3. den:Snídaně. Odjezd na prohlídku VERSAILLES , tedy do městečka, kde měla být zbudována nejvelkolepější královská rezidence světa – zámek „krále Slunce“ Ludvíka XIV. Stejně zajímavé jako interiéry zámku jsou také zámecké zahrady se svými kašnami, sochami, romantickými zákoutími a letohrádky Malý a Velký Trianon. Po procházce parkem se vrátíme do metropole PAŘÍŽE a prohlédneme si tzv. Pařížský Manhattan – městskou čtvrť La Defense, kterou lze označit jako výstaviště architektury konce 20. století. Nejnovější pamětihodností je La Grande Arche (Velký oblouk). Pohled na něj evokuje představu Vítězného oblouku Napoleonova, kterým končí známá třída Champs Elysées. Bazilika Sacré-Coeur – dominanta slavné pařížské čtvrti Montmartre, která proslula jako čtvrť umělců, v níž noční život nebere konce, což dokládá i věhlas kabaretu Moulin Rouge. A nesmíme si odpustit ani zastávku na Trokaderu, odkud se otevírá nejkrásnější výhled na Eiffelovu věž . Ve večerních hodinách návrat do hotelu na nocleh.
4. den:Snídaně. V ranních hodinách přejezd do PAŘÍŽE , krátká zastávka u Invalidovny, místa posledního odpočinku Napoleona Bonaparta. Odtud přejdeme k Eiffelově věži , protože navštívit Paříž a opomenout „Dámu v železných krajkách“, tedy Eiffelovu věž , by bylo neodpustitelným hříchem. Vypravme se tedy poznat i ji a z její výšky obdivovat město a místa, která jsme již poznali v minulých dnech. Poté přechod k nábřeží a náměstí Alma, odkud bude večerní odjezd. Volno a volná prohlídka města. A protože Paříž je městem umění a kultury, nebylo by nám prominuto, kdybychom nenavštívili některé z místních muzeí (např. Louvre, Musée d‘Orsay, Musée Picasso, Musée Rodin...). Jako poslední třešnička na dortu večerní projížďka po řece, kdy pohodlně z lodi ještě jednou uvidíme ta nejkrásnější místa Paříže . Ve večerních hodinách odjezd z Paříže .
5. den:Návrat do ČR v poledních hodinách.
100 1088 100 1105 100 1108 100 1111 100 1115 100 1122 100 1128 100 1129 100 1130 100 1142 100 1143 Francie - Paříž 1 hotel - de - ville la - defense la - defense - 2 la - defense - 3 louvre moulin - rouge namesti - svornosti namesti - svornosti - 2 notre - dame opera - 2 paris sacre - coer

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
01.05.2024 05.05.2024 5 6 990 Kč rezervovat
25.09.2024 29.09.2024 5 6 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování v hotelu na okraji Paříže - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • 2x snídaně
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 225 Kč)
  • 1/1 pokoj (omezený počet, nutné ověření předem v CK, povinný při nedoobsazení) (příplatek: 1800 Kč)
  • 1/3 pokoj není možný.
  • Versailles Passeport dospělý - vstup do zámku Versailles, zahrad s fontánovými představeními, Velkého a Malého Trianonu (příplatek: 950 Kč)
  • Versailles Passeport 6-18 let a občané EU 18-25 let - vstup do zámku Versailles, zahrad s fontánovými představeními, Velkého a Malého Trianonu (příplatek: 500 Kč)
  • Muzeum Louvre dospělý (příplatek: 750 Kč)
  • Muzeum Louvre 6-18 let a občané EU 18-25 let (příplatek: 150 Kč)
  • Vstup na Eiffelovu věž se zakoupí na místě bez rezervace.

Paříž

Paříž je hlavním městem a srdcem země, jejíž jazyk a kultura ovlivnily celý svět. Katedrála Notre Dame, Louvre - jedno z nejznámějších světových muzeí, pařížské kavárny i životem překypující bulváry charakterizují toto úžasné město. Dominantou a turistickou lahůdkou je zcela jistě 300 m vysoká Eiffelova věž i Vítězný oblouk na bulváru Champs Elysées. Přítomnost arabských, židovských, afrických a indočínských čtvrtí přispívá k pestrosti města, v němž žije celá třetina ze všech cizinců ve Francii.

Versailles

Město je proslulé velkolepým Versailleským palácem ze 17. století. V jeho okolí bylo vytvořeno 100 ha překrásných pěstěných zahrad, které posloužily jako kulisa v mnoha filmech i pohádkách. Za Francouzské revoluce byl palác vyrabován a rekonstrukce se dočkal až po 1. sv. válce. V roce 1919 zde byl podepsán tzv. Versailleský mír, který tuto válku definitivně ukončil. V dnešní době tu najdeme muzeum, které navštíví každoročně více než 2 mil. návštěvníků.

Eiffelova věž

Říká se, že jde o nejznámější stavbu světa. Ve své době byla s výškou 324 m dokonce i stavbou nejvyšší. Věž má 3 plošiny: první ve výšce 57 m (4€), druhou v 115 m (7€) a třetí v 276 m (10€). V prvním patře je audiovizuální muzeum přibližující stavbu. Na třetí vyhlídkové plošině, která je dostupná jen výtahem, je umístěna pamětní místnost o historii věže. Každoročně věž navštíví přes 6 milionů návštěvníků. Věž byla otevřena 6. května 1889 po stavbě trvající dva roky. Zpočátku však Eiffelovka budila spíše nelibost Pařížanů než obdiv. Do akce "300" za odstranění monstra, které Paříž hyzdí, se zapojilo mnoho slavných architektů, spisovatelů a dalších umělců. Počátkem 20. stol. ji však naopak mnozí básníci začali oslavovat. Objevovala se na obrazech později slavných malířů a stávala se stále slavnější. V r. 1909 prošla koncese a věž měla být zbourána. V té době však již poskytovala dobré služby telegrafii, protože na ní byla umístěna anténa. Eifelova věž byla tedy zachována a později začala sloužit bezdrátovému spojení, rádiovému vysílání a v r. 1957 přibyla také televizní anténa. Poslední patro (ve výšce 320 m) patří meteorologickému pracovišti a letecké navigaci.

Věž ze železa se základnou 125x125 m váží 7000 tun, zatížení představuje pouhé 4 kg na 1 cm2. Na kompletní obnovu nátěru (200.000 m2) se spotřebuje přes 50 tun barvy. Vychýlení vrcholu ani při největších větrech nepřesahuje 12 cm. Výška se v závislosti na teplotě může lišit o 15 cm. Do nejvyššího místa vede 1652 schodů. Gustave Eiffel je rovněž architektem sochy Svobody, kterou věnovali Francouzi Spojeným státům americkým k výročí dne nezávislosti.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,23 Kč

Počasí