CK Pohoda Norsko Zájezd č. 474356

NORSKO - za krásami severské přírody

Norsko

Skandinávie je země jako stvořená pro milovníky přírody. V panenské krajině pod severním…

7Počet dnů:

08.07.2019Termíny od:

8 990 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Skandinávie je země jako stvořená pro milovníky přírody. V panenské krajině pod severním polárním kruhem poznáte skutečný ráj na zemi. Horské hřebeny, náhorní plošiny, hluboké zdravé lesy, zelená údolí, louky, jezera s průzračnou vodou, fjordy – hluboko do vnitrozemí sahající vodní plochy, to je příroda severu. Poznáte severské noci, při troše štěstí i polární záři. Navštívíte národní parky Norska, kde podniknete nenáročnou turistiku v kouzelné přírodě. Dále během zájezdu poplujete nejen přes moře, ale i přes známý Norddalsfjord s romantickou okolní krajinou. Navštívíte lyžařská střediska, malebná městečka, vesničky s dřevěnou lidovou architekturou. Budete moci dle Vašeho zájmu navštívit muzea, která se ve Skandinávii nedají nenavštívit. Seznámíte se s vysokou životní úrovní severu, poznáte zemi tolerantních lidí, na první pohled chladných, jimž ale nechybí upřímnost a srdečnost.

Ubytování: chata

4x ubytování ve „skandinávských chatkách“ s možností vaření, 2x zámořský trajekt, 1x trajekt přes fjord

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

trasa Plzeň – Rokycany – Beroun – Praha (cca 20.00 hodin) – Ústí nad Labem

Program zájezdu

1. den:Odjezd ve večerních hodinách po trase Plzeň – Rokycany – Beroun – Praha (cca 20.00 hodin) – Ústí nad Labem. (Možnost přistoupit na trase po dohodě s CK.) Přejezd přes SRN okolo Berlína do Rostocku nebo Puttgardenu na krátký trajekt do dánského Gedseru nebo Rodby.
2. den:Po připlutí do Dánska přejezd do hlavního města Kodaně, odtud přejezd přes Öresundskou úžinu do švédského Malmö přes Öresundský most, který je naprostým technickým unikátem. Jedná se o nejdelší mostní stavbu světa spojující dva státy, přičemž délka samotného mostu je 8km, délka podmořského tunelu 3,5km. Cesta malebným jižním pobřežím Švédska okolo Göteborgu do Norska. Ubytování a nocleh.
3. den:Přejezd okolo Osla, podél největšího norského jezera Mjösa do Lillehammeru – proslulého lyžařského centra a dějiště ZOH 1994. Jedna z nejúspěšnějších olympiád v historii vtiskla městu novou tvář. Výjezd ke skokanským můstkům sjedinečnou vyhlídkou. Prohlídka nejhezčího norského muzea v přírodě MAIHAUGEN, při které se neubráníte pocitu, že jste se ocitli ve světě pohádek. Procházka příjemnou pěší zónou města. Přejezd známým údolím GUDBRANDSDALEN s peřejnatou řekou Logen na ubytování v oblasti Vinstry.
4. den:Fascinující trasa ZLATÁ CESTA SEVERU – turisticky nejvyhledávanější oblast Norska s fantastickou krajinou hor, jezer, fjordů a vodopádů. Výjezd autokarem na horu DALSNIBBA (1476 m) s fascinujícími výhledy na okolní pohoří. GEJRANGERSKÝ FJORD – možnost jízdy lodí po údajně nejkrásnějším fjordu v Norsku s výhledy na známé vodopády Sedm sester, Ženich a Nevěstin závoj. Pokračování serpentinovou ORLÍ CESTOU do EIDSDALU a lodí přes NORDDALSFJORD do Linge. Zastávka na vyhlídce nad TROLÍ CESTOU u mohutného vodopádu STIGFOSS. TROLÍ CESTA, vystavěná ve strmé stěně a překonávající výšku 900 metrů, je nejznámější norskou serpentinovou silnicí a nejfotografovanějším místem v Norsku. Sjezd Trolí cestou do divokého údolí Romsdalen. TROLÍ STĚNA – zastávka u nejvyšší skalní kolmé stěny Evropy. SLETTEFOSS – zastávka u peřejí řeky Raumy. Návrat na ubytování údolím Romsdalen a Gudbrandsdalen.
5. den:Celodenní výlet k největšímu evropskému ledovci JOSTEDALSBREEN. Přejezd divoce drsnou krajinou Strynského pohoří do městečka STRYN, známého centra turistiky. Cesta podél jezer, fjordů a strmých skal k ledovci BRIKSDALSBREEN, nejpůvabnějšímu splazu ledovce Jostedalsbreen. Nenáročná vycházka horským údolím s mnoha vodopády k mohutnému ledovcovému splazu. Návrat na ubytování.
6. den:Přejezd do hlavního města Norska OSLA. Návštěva poloostrova BYGDOY s možností prohlídky legendárního muzea Fram s lodí, kterou pluli při svých objevitelských cestách F. Nansen a R. Amundsen (případně možnost prohlídky muzea Kontiki). Přejezd do Frognerova parku s Vigelandovými sochami, mezi nimiž vyniká obrovský monolit. Pěší prohlídka zahrnující hlavní pozoruhodnosti města: přístav spěší zónou, radnici – symbol města, parlament, divadlo, královský zámek, pevnost Akershus, budovu nové opery. Po celodenní prohlídce města odjezd směr Švédsko.
7. den:Přejezd ze Švédska přes Öresundský most doDánska. Krátkým trajektem zGedseru nebo Rodby do Německa. Tranzit SRN okolo Berlína. Příjezd do ČR v podvečerních hodinách.
Norsko Norsko Norsko 2 Norsko 2 Norsko 3 Norsko 3 Norsko 4 Norsko 5

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • doprava zájezdovým autokarem s klimatizací a minibarem
  • průvodce
  • 4x ubytování ve „skandinávských chatkách“ s možností vaření
  • 2x zámořský trajekt
  • 1x trajekt přes fjord
  • poplatek za vysokohorskou cestu na Dalsnibbu
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupy

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí