CK Pohoda Finsko Zájezd č. 211

Finsko – země tisíců jezer

Finsko
Helsinky, Sibeliův monument, Uspenského katedrála, Lahti, Päijänne-jezero, Isojärvi, Jyväskylä, Linnansaari, Savonlinna, Olavinlinna, Kerimäki, Imatrankoski, Lappeenranta, Porvoo, Turku, Kotka
Čistá příroda, prostor a klid, to je Finsko. Finsko je blíž, než byste si mysleli!…

9Počet dnů:

17.08.2024Termíny od:

15 490 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Čistá příroda, prostor a klid, to je Finsko. Finsko je blíž, než byste si mysleli! Finská příroda mění svou tvář s ročními obdobími. Teplo a bílé noci léta ve Finsku, zářivá paleta podzimních barev, sněhobílá zima, jaro plné světla a života. Finsko vás uchvátí nejenom krásou přírody, dobře se budete jistě cítit i ve městech ve Finsku s bohatým kulturní životem.

Ubytování: ubytovna

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v dopoledních hodinách po trase Plzeň – Rokycany – Beroun – Praha (cca 10.00 hodin) a Ústí nad Labem. (Možnost přistoupit na trase po dohodě s CK.) Přejezd přes SRN na trajekt do Dánska.
2. den:Po připlutí v Dánsku přejezd přes Öresundskou úžinu po 9 km dlouhém mostě Öresundbron do Švédska a průjezd okolo jezera Vattern do STOCKHOLMU. Prohlídka města zvaného „Benátky severu”. Navštívíme nejznámější kostel Storkyrkan - místo korunovace Švédských králů, zavítáme i na Slottsbacken, kde stojí královský palác a prohlídku města uzavřeme ve starém městě nazývaném Gamlastan. Po projížďce lodí po přístavu se dostaneme k nejnavštěvovanějšímu muzeu celé Skandinávie, k muzeu lodi VASA. Večerní trajekt do finského Turku . Ubytování v kajutách.
3. den:Snídaně na lodi. Vylodění v Turku a přejezd do HELSINEK . Prohlídka hlavního města Finska, kterou zahájíme na stadionu, kde se konaly památné OH, na kterých rodina Zátopkových získala čtyři zlaté medaile. Prohlédneme si Helsinky z věže u stadionu a budeme pokračovat pěší procházkou k Senátnímu náměstí, skalnímu kostelu Temppeliaukio, Uspenskému pravoslavnému chrámu, Sibeliově památníku a dalším zajímavostem. Prohlídku zakončíme na ostrovní pevnost Suomenlinna, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. Nocleh v oblasti Helsinek .
4. den:Snídaně. Přejezd do města LAHTI – legendy finských zimních sportů se světoznámým sportovním areálem – možnost návštěvy zajímavého muzea lyžování. Kostel sv. Kříže – Ristinkirkko – od známého finského architekta A. Aalta. Návštěva dvou finských národních parků. Päijänne kansallispuisto, který se nachází v jezernaté oblasti u obrovitého jezera Päijänne – zastávka u krásného esker Pullkilanharju. Národní park Isojärven kansallispuisto o rozloze 19 km2. Přejezd do Kuopia. Nocleh.
5. den:Snídaně. KUOPIO – centrum jezerní oblasti, ležící u jezera Kallavesi – tržnice, radnice, dóm, kostel sv. Mikuláše, 75 metrů vysoká vyhlídková věž na vrchu Puijo, z níž je krásný výhled na okolní jezerní krajinu. V odpoledních hodinách odjezd do srdce Finska kolem jezernaté plošiny v Národním parku Linnasaaren kansallispuisto. jstarší finský národní park zahrnuje oblast více než 150 ostrůvků na jezeře Haukivesi. Průjezd cestou mezi jezery Orivesi a Haukivesi do SAVONLINNY , města pyšnícího se největším hradem ve Finsku. Nocleh v oblasti Savonlinny .
6. den:Snídaně. Ráno zahájíme návštěvou národopisného muzea v Savonlinně , poté navštívíme hrad Olavonlinna , který je nejlépe zachovalou pevností celé Skandinávie. Absolvujeme projížďku po jezeře Saima. Přejezd do obce KERIMÄKI na prohlídku dominantní stavby – největšího dřevěného kostela na světě s 3000 sedadly. Vycházka kolem ESKER PUNKAHARJU – jedinečný přírodní úkaz – geologický útvar vytvořený ledovci. Jízda kolem ruských hranic okolo IMATRY a nádherného „Jezera tisíce ostrovů“ SAIMAA do oblasti LAPPEENRANTY – města se starou Švédskou pevností. Nocleh v okolí Lappeenranty .
7. den:Snídaně. Průjezd jižní částí Finska do města KOTKA – návštěva chaty cara Alexandra III. LANGINKOSKI. Po „Královské cestě“ do druhého nejstaršího města PORVOO . Krásné město založené roku 1346 je jedním ze šesti finských středověkých měst a pyšní se středověkým dómem a malebným historickým centrem. Nachází se zde také dům, ve kterém žil finský básník Johan Ludvik Runeberg. Noční trajekt do Stockholmu. Ubytování v kajutách na lodi.
8. den:Po snídani v ranních hodinách vylodění ve Stockholmu. Přejezd cestou podél břehu jezera Vattern a přes Öresundský most do Dánska – Gedseru nebo Rodby na trajekt do SRN.
9. den:Po vylodění cestou okolo Berlína. Návrat zpět do ČR v ranních hodinách.
Helsinky-02 Helsinky-03 Helsinky-07 Helsinky-12 Olavinlinna-01 Olavinlinna-03 Olavinlinna-04 Olavinlinna-10

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
17.08.2024 25.08.2024 9 15 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • průvodce
  • 6x nocleh (4x ve "skandinávských" ubytovnách nebo chatkách, 2x v kajutách na lodi se snídaní)
  • 6x snídani
  • 4x zámořský trajekt

Výlety

  • pojištění léč. výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj na tomto zájezdu není možný

Helsinky

Jsou hlavním a největším městem Finska (založeny roku 1550) a jeho největším přístavem. Jejich centrum leží na malém poloostrově na břehu Finského zálivu, ale patří k nim ještě poměrně velké území směrem na východ. Rozkládají se na 686 km² a mají asi 560 000 obyvatel. V jejich blízkosti se nacházejí tři další města, Espoo, Vantaa a Kauniainen, se kterými tvoří hustě propojené souměstí Velké Helsinky s celkovou populací přes 1 200 000 lidí.

Sibeliův monument

Památník nejslavnějšího finského skladatele Jeana Sibelia v Sibeliově parku v Helsinkách. Byl vytvořen sochařkou Eila Hiltunenovou v roce 1967 z více jak 600 nerezových trubek o celkové váze 24 tun.

Uspenského katedrála

Pravoslavný kostel v Helsinkách postavený v byzantském stylu v letech 1862 - 68 je největším pravoslavným kostelem v západní Evropě. Byl vyprojektován architektem Aleksejem Gornostajevem a je postaven z cihel ze zničené pevnosti Bomarsund na soustroví Åland.

Lahti

Je město v Jižním Finsku, které leží na jižním okraji jezera Vesijärvi. Se svými necelými 100 000 obyvateli se mezi finskými městy řadí na sedmé místo mezi Oulu a Kuopio. Město se rozkládá na 154,51 km² a je společně s Kuopiem hlavním centrem zimních sportů ve Finsku.

Päijänne-jezero

Je nejdelší a druhé největší jezero ve Finsku. Rozprostírá se s početnými výběžky přes 400 km od Lahti až k Jyväskyle na severu. Má rozlohu 1 080,63 km², je 140 km dlouhé a 28 km široké. Délka pobřeží je přibližně 3 700 km včetně ostrovů. Dosahuje maximální hloubky 93 m a leží v nadmořské výšce 78,3 m. Rozkládá se v kotlině starého ledovcového původu, břehy jsou převážně vysoké, pobřeží je členité. Päijänne je velmi oblíbená výletní oblast. Nabízejí se zde projížďky parníkem, kromě toho je na břehu nespočet prázdninových chat, ve kterých Finové tráví volný čas chytáním ryb na udici, sbíráním jahod a borůvek, koupáním a grilováním. Je také důležitou oblastí pro rostliny a zvířata.

Isojärvi

Je národní park v západním Finsku. Byl založen roku 1982 a jeho současná rozloha je 22 km². Leží nedaleko spojených jezer Isojärvi a Kaatselkä. Příroda je zde typická středofinská. V parku se provádí postupné řízené vypalování, které pomáhá udržovat přirozený život lesa. Asi nejzajímavější atrakcí je zaplavené území nedaleko zátoky Kalalahti, které bylo zatopeno poté, co si bobři vystavěli na jednom z potoků hráz.

Jyväskylä

Je město v regionu Střední Finsko, na severním konci jezera Päijänne. S 82 409 obyvateli (rok 2003) je to deváté největší město Finska. Jeho rozloha je 136,9 km², z čehož je 31 km² vody. Díky velkému počtu škol je město známo jako „Finské Athény“. Mnoho budov v Jyväskylä bylo navrženo Alvarem Aaltem. Město každoročně hostí „Rally tisíce jezer“.

Linnansaari

Patří k nejstarším finským národním parkům (zal. 1956, rozl. 38 km²) a zahrnuje oblast více jak 150 ostrůvků na jezeře Haukivesi ležícím v severní části jezerního systému Saimaa. Slouží mimo jiné k ochraně zdejšího sladkovodního poddruhu tuleně kroužkového.

Savonlinna

Město ve východním Finsku založené 1639 Per Brahem, 27 000 obyv., 1 374 km². Na hradě Olavinlinna se každoročně koná známý operní festival.

Olavinlinna

Hrad ve Finsku, který byl postaven roku 1475. Byl důležitým strategickým bodem, neboť ležel na kanálu spojujícím mnoho jezer. Hrad tvořil také část pohraniční obrany ve finsko - ruském pohraničí. V dnešní době se na hradě vždy v létě koná operní festival.

Kerimäki

Osada (5900 obyv.) a centrum komuny s dominantní stavbou kostela s kapacitou 3000 sedadel (pojme až 5000 návštěvníků). Byl postaven v roce 1844 a je to pravděpodobně největší dřevěný kostel na světě (šířka 42 m, délka 45 m, výška 37 m).

Imatrankoski

Nejznámější peřeje na řece Vuoksi ve východním Finsku na okraji města Imatra. Převýšení 18 m, průtok až 1160 m³, nyní jsou regulovány.

Lappeenranta

Město založené r. 1649 v Jižním Finsku poblíž ruské hranice s dřevěnou radnicí a kostelem. (59 000 obyv., 848 km2).

Porvoo

Je finské město a přístav na pobřeží Finského zálivu. Leží asi 50 km na východ od Helsinek. Žije v něm asi 47 000 lidí. Město je jedním ze šesti středověkých finských měst. Bylo založeno roku 1346 a je známé svými starými dřevěnými domky a přístavními sklady, které jsou navrženy do seznamu kulturního světového dědictví. Porvooská katedrála byla postavena v letech 1414 – 1418, ale její nejstarší části jsou již z 13. století. Katedrála vyhořela 29. května 2006 po útoku žháře.

Turku

Kotka

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí