CK Pohoda Itálie Zájezd č. 115

Krásy Apulie a Basilicaty - letecky

Itálie
Apulie, Gallipoli, Otranto, Alberobello, Polignano
Letecký zájezd na prosluněný jih Itálie vás zavede do Apulie, oblasti vyhlášené křišťálovým…

8Počet dnů:

27.06.2024Termíny od:

33 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Letecký zájezd na prosluněný jih Itálie vás zavede do Apulie, oblasti vyhlášené křišťálovým mořem a bohaté na historické památky. Kraj Basilicata je zatím méně navštěvovaný, nicméně horská městečka včetně světoznámé Matery jsou pro turisty nečekaně příjemným zážitkem.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Přílet do Itálie, transfer z letiště, ubytování.
2. den:Návštěva malebného bílého městečka OSTUNI, které ční na vrcholku s výhledem do okolní krajiny. Procházka historickým centrem s labyrintem uliček a romantických zákoutí, katedrálou v pozdně gotickém slohu, Biskupským palácem aj. Přejezd do vyhlášené OBLASTI „TRULLI“ - bílé domky s kamennou střechou a kruhovým půdorysem. ALBEROBELLO - romantické městečko, jehož název znamená „krásný strom“ - s více jak tisíci domky „trulli“. Prohlídka městečka LOCOROTONDO, které patří k nejzajímavějším na jihu Itálie. Výlet může být i první nebo poslední den s ohledem na letový řád.
3. den:Nejdříve si prohlédneme městečko GRAVINA DI PUGLIA zajímavé svojí polohou na skalách i bohatou historií. Poté návštěva jednoho z vrcholů našeho zájezdu velmi pozoruhodného města MATERA, které leží v zajímavé přírodní oblasti a kde strže od sebe oddělují jednotlivé kopce. Prohlídka části SASSI, kde se nachází kostely, kamenné domy a obydlí vytesané do skály. Pro svou krásu byla Matera zapsaná na seznam světového dědictví UNESCO a je rájem pro milovníky fotografování.
4. den:Pobyt u moře.
5. den:Výlet po tzv. „podpatku boty“ Itálie, SALENTINSKÉM POLOOSTROVĚ v Apulii . Město LECCE s jedinečnou barokní architekturou a množstvím zajímavých kostelů. Piazza del Duomo, katedrála bazilika Santa Croce aj. OTRANTO – malebné městečko, kde středověké centrum s úzkými pitoreskními uličkami obepínají mohutné hradby. Prohlídka centra městečka se spletí křivolakých uliček a malebných zákoutí. Dále zastávka u BAUXITOVÉHO JEZÍRKA nedaleko Otranta, jehož okolí hýří hnědočervenými barvami. Návrat na hotel pozdě večer.
6. den:Výlet po pobřeží. Městečko MONOPOLI – pěkné historické centrum, malý přístav. POLIGNANO A MARE – městečko vyhledávané pro svoji nádhernou polohu na skalních útesech. Své působivé kouzlo ukrývá ve vyhlídkách z útesů na tyrkysové zátoky a v křivolakých uličkách historického centra. Zajímavý je starobylý římský most, pod nímž je malá pláž zasazená mezi skalisky.
7. den:Pobyt u moře.
8. den:Transfer na letiště. Odlet do Prahy. Pořadí navštívených míst může být změněno.
IMG_2771 IMG_2826 IMG_2839 IMG_2877 IMG_2927 IMG_2951 IMG_3027 IMG_3042 IMG_3086 IMG_3087 IMG_3167 IMG_3204

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
27.06.2024 04.07.2024 8 33 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka do Itálie
  • transfery
  • výlety dle programu
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 7x polopenze, v ceně večeří jsou nealko nápoje a víno

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje případnou pobytovou taxu splatnou na místě v Eur.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 40 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 4900 Kč)

Apulie

Region Apulie, který byl dlouho pod vlivem Řeků, se vyznačuje impozantní architekturou, zejména kostely a hrady a je tu patrný vliv působení zvenčí než domovské Itálie. Tento kraj je navíc velice úrodný a je znám produkcí velice kvalitního vína a olivového oleje. Poloostrov Gargano, na severu tohoto regionu, je vysoký skalnatý výběžek do Jaderského moře, který si zachoval nedotčenou krajinu, nespočet zátok a útesů. Na severu najdeme dvě velké laguny – Lesina a Varano, a podél pobřeží se nachází oblíbená letoviska jako Vieste, Peschici, Rodi Garganico, San Menaio, Mattinata, s bílými domky, křivolakými uličkami, typickými restauracemi, spoustou malebných zákoutí a nádherných výhledů na moře. Ve střední Apulii najdeme podivné domky zvané trulli, což jsou tradiční bílé stavby s kuželovitými střechami, které se nachází v lokalitách Alberobello a Locorotondo. Ve městě Bari byl postaven velkolepý normanský kostel Basilica di San Nicola. V jižní části Puglie stojí za návštěvu město Lecce a jeho charakteristické památky ve stylu tzv. lecceského baroka - kostel Santa Croce, Duomo nebo ještě starší římský amfiteátr. Lecce bývá také označováno jako Florencie jihu. V půvabném Otranto můžete navštívit místní hrad nebo normanský dóm ukrývající svědectví o pohnuté historii tohoto města. Určitě stojí za návštěvu i Santa Maria di Leuca, na nejjižnějším bodě regionu, kde se Jaderské moře setkává s mořem Jónským.

Gallipoli

Gallipoli (řecky: Kallipolis, což znamená „Krásné město“) je město ležící v italské Apulii, v provincii Lecce. Žije v něm 21 200 obyvatel. Město se nachází na západním pobřeží poloostrova Salentina a je omýváno vodou Jónského moře. Je rozděleno na dvě části: staré město a novou, moderní část. Nové město zahrnuje všechny novější stavby, včetně mrakodrapů. Staré město se nachází na ostrově a s pevninou je spojeno mostem ze 16. století. V minulosti byl přínosem peněz v Gallipoli zejména mezinárodní obchod s vínem a olejem, dnes zde obyvatele lidé živí převážně rybaření a cestovní ruch. Letní sezóna v Gallipoli začíná v květnu a končí v říjnu – v tomto období je počasí skoro každé den teplé a jasné.

Otranto

Alberobello

Polignano

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,15 Kč

Počasí