CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 303

Čarovné pohoří Tennengebirge se zastávkou v Solné komoře

Rakousko
Salzburg, Gosau, Solná komora, Dachstein West, Vysoké Taury / Korutany, Hochkönig, Zauchensee - Flachauwinkl, Golling an der Salzach, Bad Ischl
Zájezd do oblasti jižního Salzburska - malebného kraje, který nabízí rozeklané hory,…

6Počet dnů:

07.07.2024Termíny od:

11 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Zájezd do oblasti jižního Salzburska - malebného kraje, který nabízí rozeklané hory, burácející řeky, tajemné soutěsky, příjemná městečka a krásné vyhlídky. Na našem zájezdu okusíme od každého kousek, což dělá zájezd pestrý a atraktivní.

Ubytování: hotel ***

hotel *** s wellness a bazénem

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách. V poledne příjezd do oblasti SOLNÉ KOMORY . Výjezd lanovkou na VRCHOL KATRIN. Lehká příjemná procházka s nádhernými výhledy na Solnou Komoru i ledovec mohutného DACHSTEINU . Zastávka v centru malebného lázeňského městečka BAD ISCHL , které proslavil pobyt císařského páru Sissi a Františka Josefa I. Přejezd na ubytování.
2. den:Z městečka ABTENAU lanovkou k chatě KARKOGELHÜTE. Odtud výstup lesní cestou, později horskou pěšinou pod skalními velikány skupiny TENNENGEBIRGE, k salaši GSENGALM s příjemným posezením a úchvatnou vyhlídkou na alpské vrcholy. Možnost vystoupit na vyhlídku s nádhernými pohledy na vrchol GR. TRAUNSTEIN. Odvážnější mohou cestu lanovkou zpět nahradit jízdou po letní bobové dráze. SOUTĚSKA LAMMERKLAM -romantická procházka vede kolem bouřlivé řeky mezi skalními rozvalinami. Nejatraktivnější část soutěsky je tzv.“Tmavá soutěska“, která je vklíněná do skály a působí tak dojmem malé jeskyně. Mnoho dojmů Vám přinese návštěva VODOPÁDU GOLLINGER . Romantická vycházka vede podél potoka Schwarzenbach až k úpatí vodopádu, který spadá z výšky 75 m.
3. den:Výlet do údolí HINTERWINKL, které ohraničují mohutné masivy GOSAUKAMM a DACHSTEIN. Příjezd po mýtné silnici k salaši OBERHOFALM pod věhlasnou dvouvrcholovou horu BISCHOFSMÜTZE. Zde je možnost pěkných túr různé náročnosti, ať již k chatě HOFPÜRGLHÜTTE nebo k jezeru ALMSEE a podél potoka Warme Mandling.
4. den:Návštěva jedinečné přírodní zajímavosti – JESKYNĚ EISRIESENWELT – rozsáhlý jeskynní systém s celkovou délkou 42 km. Vchod do jeskyně je ve výšce 1641 m. K přístupu k jeskyni se využívá 2xlanovka a 2x i lehká pěší turistika. Cestou si užijeme dechberoucí výhledy na VYSOKÉ TAURY . V jeskyni uvidíme impozantní halu, hrad, ledový palác Eispalast aj. Odpoledne výjezd autobusem k chatě ARTHURHAUS 1502 m přímo pod jižní stěnu monumentálního HOCHKÖNIGU . Pěší vyhlídková panoramatická cesta na MITTERFELD ALM.
5. den:Výjezd k malebnému jezeru ZAUCHENSEE , dále lanovkou k GAMSKOGELHÜTTE. Odtud pěší výlet s nádhernými výhledy panoramatickou cestou mezi růžovými azalkami. Nejzdatnější mohou vyjít na vrcholy TAGWEIDEGG a SCHWARZKOPF. V podvečer možnost koupání a relaxace v hotelovém bazénu nebo v lázních AMADÉ ALTENMARKT, kde najdete soustavu vnitřních a venkovních termálních bazénů.
6. den:Cestou domů výlet na vyhlídkový bod Salcburku – horu UNTESBERG. Výjezd lanovkou ze ST. LEONHARDU pod vrchol GEIRECK (1805m), odtud procházka po německo- rakouské hranici na vyhlídkový vrch SALZBURGER HOCHTHRON (1853 m). Úchvatný vyhlídkový bod navazující na horskou skupinu Untersberg. Rozeklaný hřeben nabízí nádherné výhledy na okolní krajinu i Alpy a zejména na rozeklané skály v okolí. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.
alpy-01 dachstein-gosausee-05 dachstein-gosausee-06 dachstein-gosausee-09 dachstein-gosausee-11 dachstein-gosausee-14 Gosausee 03 Gosausee 07

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
07.07.2024 12.07.2024 6 11 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu *** s wellness a bazénem
  • 5x polopenze

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2600 Kč)

Salzburg

Pro zachovalost mnoha historických památek je město nazýváno Římem severu. Proslulo i tím, že je rodištěm W. A. Mozarta, na jehož počest je tu každoročně pořádán hudební festival. Mozartův rodný dům ve staré části města se těší značnému zájmu turistů. Centrem města je Rezidenční náměstí (Residenplatz) obklopené historickými budovami. Na věži tu každý den vyhrává zvonkohra s 35 zvony Mozartovu melodii. Západní stranu náměstí zaujímá velký komplex kláštera sv. Petra. Další z klášterů - Nonnberg - je nejstarším ženským klášterem Evropy. Nad městem na kopci se tyčí pevnost Hohensalzburg, jedna z nejzachovalejších středověkých staveb.

Gosau

Horské středisko, situované v překrásné krajině, známé jako východisko túr v oblasti Dachsteinu.

Solná komora

Je známa nejen pradávnými solnými nalezišti, ale především překrásnými teplými jezery, která lemují věčně zasněžené štíty velikánů. Zářícími perlami bývají nazývána blankytně modrá jezera Solné komory, která již v dřívějších dobách lákala k pobytu korunované hlavy ze všech koutů světa. Současným hostům nabízejí koupání v průzračné vodě, rybaření či širokou paletu vodních sportů. Nepřebernou nabídku celodenních romantických procházek, horolezeckých túr či stovky kilometrů cyklistických stezek jistě využijí ti, kteří dávají přednost aktivnímu odpočinku, spojenému s poznáváním krás svérázné horské přírody. K dalším přednostem v této oblasti slouží využití salzburské nabídky Letního Jokera. Speciální karta All inclusive slouží jako bezplatná vstupenka ke 150ti výletním cílům, pamětihodnostem v Salzburgu, hradům, lanovkám, přírodním koupalištím, krytým plovárnám, k návštěvě zoologické zahrady v Hellbrunnu a umožňuje bezplatnou jízdu všemi autobusy městské hromadné dopravy v Salzburgu.

Dachstein West

Ledovce a exponované svahy severního Dachsteinu který dosahuje nadmořské výšky 3000 metrů, patří mezi nejkrásnější lyžařské oblasti Solné komory. Jeho střediska jsou propojena jedním lyžařským skipasem, do něhož patří všechna nejlepší místa lyžování v Solné komoře: tj. Krippenstein, Gosau, Russbach, Lungötz, Annaberg, St. Martin a Abtenau. Terény: Výborné lyžování vhodné zejména pro středně pokročilé lyžaře a rodiny s dětmi obsluhuje přes 30 lanovek a vleků na bezmála 90 kilometrech sjezdových a 100 km běžeckých tratí. Výraznou výhodou tohoto areálu je snadná dostupnost z našeho území, které je vzdáleno asi jen 180 km. Jde většinou o severní svahy, proto jsou zde výborné sněhové podmínky až do dubna, které vylepšuje rozsáhlé zasněžování.

Vysoké Taury / Korutany

Hochkönig

Zauchensee - Flachauwinkl

Golling an der Salzach

Bad Ischl

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí