CK Pohoda Island Zájezd č. 347

Pohodový týden na Islandu

Island
Landmannalaugar, Modrá laguna, Dyrhólaey, Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull, Skálholt, Geysir, Deildartunguhver, Barnafoss, Reykjavík, Reykjanes, Hvítá, Hekla, Skógar, Grábrók, Heimaey
Island, ostrov ležící mezi Evropou a Amerikou, který sám o sobě je jedinečným světem,…

8Počet dnů:

23.06.2024Termíny od:

65 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Island, ostrov ležící mezi Evropou a Amerikou, který sám o sobě je jedinečným světem, jaký jinde nenajdete. Země ohně a ledu, horké lávy staré tisíce nebo jen několik let, dechberoucích vodopádů, aktivních gejzírů, barvami hýřících hor a bublajících solfatarů, syčících fumarol, rozsáhlých bílých ledovců, vyhaslých či zaplavených kráterů a jezer. Ale také ostrov, kde vznikl nejstarší parlament na světě, kde si dnešní žáci mohou číst i v těch nejstarších spisech, ostrov, se zcela svébytnou kulturou a nelehkou historií. Země, která přešla ze středověku rovnou do věku atomu. Ostrov, který vás uchvátí svou magickou klidnou atmosférou, ostrov, na který se budete chtít znovu vrátit.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy/Vídně do KEFLAVÍKU, přílet v nočních hodinách, přejezd na ubytování.
2. den:Návštěva geoparku na poloostrově REYKJANES (UNESCO), fumaroly a solfatary u města Krysuvík, zastávka u jezera, horký pramen GUNNUHVER a krátká túra (cca 2 hod.) k nedalekému majáku a útesům na pobřeží, most mezi dvěma kontinenty - vystupující puklina mezi zemskými deskami. Prohlídka REYKJAVÍKU - Perlan - vodárna nad městem, místo s výhledem na celý Reykjavík, katedrála HALLGRIMSKIRKJA s prvky čedičových sloupů, hlavní třída Laugavegur, vila Hofdi - místo prvního setkání Gorbačova a Reagana, budova opery Harpa - nejnovější architektonický klenot města, přístav - možnost výletu lodí s pozorováním velryb (cca 90 €).
3. den:Pěší túra kolem nejvyššího islandského vodopádu GLYMUR (cca 3-5 hod., dle zvolené varianty), pokračování k vodopádu HRAUNFOSSAR, kde zpod mohutného lávového pole záhadně vytéká ledovcová řeka HVÍTÁ , procházka k vodopádu BARNAFOSS (cca 1 hod.), zastávka u 100°C horkého pramene DEILDARTUNGUHVER.
4. den:Výlet po jižním pobřeží pod sopkou HEKLA až po oblast pod sopkou EYJAFJALLAJOKULL , zastávka u vodopádu SELJALANDFOSS, za jehož padající vodní stěnou můžete procházet, malá procházka k vedlejšímu vodopádu schovanému ve skalní rozsedlině, návštěva skanzenu ve SKOGARU , vodopád SKOGAFOSS, jeden z nejhezčích vodopádů na Islandu a kratší túra kolem kaskád na řece Skóga. Procházka po černé pláži DYRHOLAEY , návrat na ubytování.
5. den:LANDMANALAUGAR - DUHOVÉ HORY - vulkanická oblast NP FJALLABAK ležící severně od ledovce MÝRDALSJOKULL , celodenní výlet do barevných obsidiánových a ryolitových hor s množstvím teplých i studených pramenů a s možností koupání v této úchvatné geotermální oblasti, okolní vrcholy hýří barvami, neuvěřitelná paleta barev je pastvou pro oči a rájem pro fotografy, ale hlavně jedinečným zážitkem. Pěší turistika v okolí střediska (cca 4,5 hod.), návrat na ubytování.
6. den:Výlet lodí k OSTROVŮM ZÁPADNÍCH MUŽŮ (cca 35 €), návštěva jediného obydleného ostrova HEIMAEY , výstup na stále aktivní, jen lehce dřímající sopku ELDFELD, která v roce 1973 málem pohřbila životně důležitý přístav, rozhledy na celé souostroví, procházka kolem ptačích kolonií.
7. den:Výlet na nejnavštěvovanější místa Islandu - THINGVELLIR - posvátné místo prvního parlamentu na světě, místo, kde můžete vidět, jak se od sebe odsunuje euroasijská a americká zemská deska (2-3 hod.). GEYSIR - otec všech gejzírů a jeho mladší kolega STROKKUR, který chrlí každých pár minut horký vodní sloupec do výšky až 20 m. GULLFOSS - snad nejkrásnější vodopád Islandu (procházka kolem vodopádu cca 1,5 hod), zastávka ve SKÁLHOLTU , místě starého biskupství, náboženském a kulturním centru Islandu v minulosti. V podvečerních hodinách návštěva vyhlášených geotermálních lázní MODRÁ LAGUNA postavených uprostřed lávového pole a zásobovaných modravou vodou z nedaleké geotermální elektrárny.
8. den:Přejezd na letiště a odlet zpět do Prahy nebo Vídně.
10 11 12 15 2 3 4 9 99

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
23.06.2024 30.06.2024 8 65 990 Kč rezervovat
25.08.2024 01.09.2024 8 65 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenku vč. letištních tax a poplatků
  • 7x nocleh ve ***hotelu
  • 7x snídani, 6x večeři (večeře ve vedlejším stravovacím zařízení vzdáleném cca 900 m)
  • transfery z /na letiště
  • místní dopravu dle programu
  • vedoucí zájezdu

Cena nezahrnuje

  • cena nezahrnuje vstupy a lodní výlety cca 150 Euro

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 65 000 Kč (příplatek: 1110 Kč)
  • vstup do Modré laguny - nutná rezervace předem v CK hned při přihlášení (příplatek: 2300 Kč)
  • vstup do Modré laguny děti 2-13 let - nutná rezervace předem v CK hned při přihlášení (příplatek: 200 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný) - na vyžádání v CK, omezený počet, již nelze v prvním termínu (příplatek: 17500 Kč)

Landmannalaugar

Jedny z nejkrásnějších a nejbarevnějších hor na světě. Oblast, kde se vykoupete v teplé říčce a můžete vidět vývěry páry jen pár metrů od ledovce.

Modrá laguna

Geniální nápad - vedle geotermální elektrárny, v lávovém poli, blízko letiště i Reykjavíku relaxujete ve vodě teplé 38 - 42 stupňů.

Dyrhólaey

Skalní brána sopečného původu u městečka Vík s bohatým ptačím životem.

Eyjafjallajökull

Zaledněná sopka na jihu Islandu (vrchol 1666 m n. m.), předposlední erupce vulkánu u Eyjafjallajökullu skončila v r. 1823. Erupce a vymrštění obrovského množství prachu v roce 2010 způsobila několikatýdenní ochromení mezinárodní letecké dopravy.

Mýrdalsjökull

Ledovec na jihu Islandu (vrchol 1450 m n. m.). Mýrdalsjökull pokrývá ledem území o rozloze asi 600 km2.

Skálholt

Skálholt byl díky tomu, že se zde nacházelo sídlo biskupství mezi 11. - 18. stoletím, historicky jedno z nejdůležitějších islandských měst. V roce 1056 zde byla také založená první oficiální škola Skálholtsskóli. Kostel z roku 1954.

Geysir

Místo na jihozápadě Islandu v údolí Haukadalur s aktivními gejzíry. Erupce Geysiru dosahuje do výšky až 60 m.

Deildartunguhver

Nejvydatnější horký pramen Islandu (vydatnost 180 litrů / s), západní Island. Teplota dosahuje 97 st. C. Část vody se přepravuje potrubím do Akranesu a Borgarnesu, kde slouží k vytápění.

Barnafoss

"Dětský" vodopád, západní Island. K vodopádu se vztahuje více pohádek a legend. Jedna z nich vypráví o dvou chlapcích, kteří se vydali za rodiči do kostela, ačkoli měli zůstat doma. Na cestě, když přecházeli kamenný most přes vodopád, dostali závrať a spadli do vody. Když to zjistila jejich matka, spustila na most kletbu, že nikdo přes něj nepřejde živý. Později byl most zničen během zemětřesení...

Reykjavík

Srdce dění Islandu (172 000 obyvatel). Je hlavním městem ostrova a zároveň nejseverněji položeným hlavním městem světa. Reykjavík je také považován za první stálé islandské sídlo založené Ingólfurem Arnarsonem okolo roku 870.

Reykjanes

Někdy Reykjanesskagi, je poloostrov na JZ Islandu s pustou krajinou lávových polí, sirných a horkých pramenů a riftových údolí.

Hvítá

Ledovcová řeka napájená jezerem Hvítárvatn u Langjökullu (ledovec), na níž se nachází vodopád Gullfoss. Délka asi 40 km, místo vhodné pro rafting (hlavně v zimním období však umí být řeka nebezpečná).

Hekla

Nejznámější činná islandská sopka (1491 m n. m.). Od roku 874 si prošla už přes 20 výbuchů, během středověku ji místní obyvatelé dokonce nazývali "Branou do pekla".

Skógar

Vesnička na jihu Islandu se skanzenem. V obci je možné taky navštívit Skógasafn (folkové muzeum) a muzeum dopravy na Islandu.

Grábrók

Kráter v západním Islandu při okružní silnici starý asi 3000 let. Zdálky vypadá jako kdyby snad ani do krajiny nepatřil - jeho obvod vytváří přesnou, skoro až geometrickou, hranici s okolní travnatou plochou. Tvar Grábróku může trochu připomínat sportovní stadion.

Heimaey

Heimaey

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí