CK Pohoda Itálie Zájezd č. 332

Třpytivé stříbrné Dolomity - bez nočních přejezdů

Itálie
Cortina d´Ampezzo, Misurina, Dolomity, Speikboden, Sesto
Hory nádherného pohoří Dolomity hrají ve svítícím slunci všemi barvami. Jednou z…

6Počet dnů:

15.07.2024Termíny od:

12 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Hory nádherného pohoří Dolomity hrají ve svítícím slunci všemi barvami. Jednou z nich je také stříbrná. Proč jsou Dolomity stříbrné? Asi hlavně proto, že jsou vápencového původu, ale mnohem romantičtější je pověst o měsíční princezně, které skřítkové rozprostřeli měsíční svit po původně tmavých horách, aby princezna mohla zde žít se svým pozemským princem a nestýskalo se jí po Měsíci. Vydejte se i Vy poznat neskonalou magickou krásu tohoto úchvatného pohoří, kam se každý turista i fotograf velice rád vrací.

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Příjezd do Dolomit .
2. den:Výlet do oblasti PASSO DI TRE CROCI. Možnost výjezdu lanovkou do pohoří GRUPPO DEL CRISTALLO s fascinujícími pohledy na CORTINU D´AMPEZZO a rozeklané horské skupiny, které toto středisko obklopují. Výlet na RIF. SON FORCA a přes stejnojmenné sedlo do údolí VAL GRANDE vedoucí nitrem masivu Cristallo. Podél říčky Rio Bosco k chatě OSPITALE.
3. den:Městečko SEXTEN ležící v malebné krajině pod velikány Sextenerských Dolomit. Lanovkou k chatě HELM (2 041 m n.m.) a odtud okružní cestou přes chatu RIF. GALLO CEDRONE na vrchol M. ELMO (2 433 m n.m.). Panoramatické rozhledy na Sextenerské Dolomity. Po vyhlídkové vrcholové cestě k chatě SILLIANER HÜTTE (2 447 m n.m.). Zpět lanovkou. Prohlídka SEXTENU . Cestou zpět zastávka u románské katedrály v městečku INNICHEN.
4. den:Lanovkou z údolí VAL AURIRA k MICHLREISERALM. Výstup na vrchol SPEIKBODEN (2 517 m n.m.). Panoramatické výhledy na hřeben Zillertalských Alp, tvořící hranici Itálie a Rakouska a na hřebeny hor do vnitrozemí Itálie. Možnost lehčí varianty panoramatickou cestou kolem jezírka SPEIKBODEN na MITTERBERGEN. Cestou výhledy na městečko Sand in Taufers a protilehlé vrcholy. Obě varianty sestoupí do městečka Selva dei Molini (Mühlwald).
5. den:Výjezd mýtnou silnicí od jezera MISURINA k chatě RIF.AURONZO. Cesta pod majestátní skalní útvar DREI ZINNEN k chtě RIF. LOCATELLI. Pokračování touto úchvatnou krajinou na sedlo PASSO FISCALINO a podél jezírek LAGO GÉNGIA a LAGO DI LAVAREDO k chatě RIF. LAVAREDO a zpět k chatě Rif. Auronzo. Cestu lze zkrátit od Drei Zinnen stejnou cestou zpět.
6. den:Pohádkové jezero PRAGSER WILDSEE , které se rozkládá v romantické dolině, kde nad tyrkysovou hladinu vystupují skalní štíty okolních hor např. vrchol GR. APOSTOLO (1 995 m n.m.). Nádherný pěší výlet cestou podél jezera a dále do doliny GRÜNWALDTAL s potokem Finster na Grünwald Alm, který leží na malebné mýtině v centru údolí. Po poledni odjezd do Čech. Příjezd do Čech v pozdních večerních hodinách.
Dolomiti_jezero II Dolomity-04 Dolomity-09 Dolomity-28 Dolomity-33 Dolomity-34 Dolomity-35 Misurina 01

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
15.07.2024 20.07.2024 6 12 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x nocleh v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi (snídaně bufet, večeře jednotné servírované + salátový bufet)

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 2,1 € / os. / den

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)

Cortina d´Ampezzo

Cortina d´Ampezzo leží v srdci Dolomit a místní obyvatelé ji hrdě nazývají hlavním městem tohoto pohoří. Je to zimní středisko s více než osmdesátiletou tradicí splňující požadavky i těch nejnáročnějších lyžařů, a to jak z hlediska možnosti lyžování, tak i kvalitním servisem služeb. Cortina byla dějištěm několika světových lyžařských závodů a v roce 1956 se zde konaly i Zimní olympijské hry. Patří mezi nejkvalitnější lyžařské areály v celé Itálii. V rámci skipasu můžete lyžovat i v nedalekých střediscích San Vito, Misurina, Auronzo. Cortina se skládá ze 7 areálů, z nichž za zmínku stojí nadstandardní sportovní tratě z Tofany, Cristalla, Tondi a Falorii. Přepravní kapacita je 30.000 osob za hodinu. Nejdelší sjezdovka měří 7,5 km a díky službám i mimo lyžařské trasy (obchůdky, bary, krytý bazén, zimní stadion, bobová dráha) určitě nebudete zklamáni.

Misurina

Jezero

Dolomity

Nádherné pohoří Dolomit, pojmenované podle francouzského geologa Dieudonného Dolomieua (1750 - 1801), patří k nejpůvabnějším a nejvyhledávanějším oblastem. Území Dolomit rámují řeky Isarco, Adiže, Brenta, Piava a Rienz. Vrcholy Dolomit jsou tvořeny z dolomitické horniny, která spočívá na podloží z krystalických břidlic a křemencových porfyrů. Vlivem působení větru a počasí na horniny, které se usadily před 200 až 100 mil. let na dno třetihorního moře (tzv. Thetyské moře), vznikly kolmé stěny, strmé rozeklané vrcholy, krásné štíhlé jehly a věže, které jsou tak typické pro tuto jedinečnou horskou krajinu. Jako první upozornil na složení této horniny z uhličitanu vápenato-hořečnatého francouzský geolog Déodat de Dolomieu. Hornina byla později pojmenována podle svého objevitele. A během doby bylo podle něj pojmenováno celé toto horské území. Celá oblast Dolomit se vyznačuje mimořádně rozmanitou krajinou a patří k nejkrásnějším oblastem v Alpách. První osídlenci této alpské horské krajiny byli pravděpodobně Ligurové. Po nich obývali území Ilyrové a patrně také Etruskové. Římané přišli do této země okolo r. 15 př.n.l. pod vedením vojevůdce Drususe. V tomto období zde žili Rétové. V době stěhování národů táhli Gótové, Langobardi a Frankové tímto krajem a pobývali na některých lokalitách kratší či delší dobu. Obyvatelstvo údolí Cadore a jejich nezávislé údolní společenství, které bylo založeno v 11. st. a mělo sídlo v Piave, tíhlo více k Benátkám než k německému císařství. Tito obyvatelé se postavili na odpor pronikání vlivu knížecích biskupství z Brixenu a Trenta na území dnešní provincie Bolzano. Od této "Comunity" se oddělilo v r. 1509 území kolem Cortiny a zůstalo u něho až do první světové války, podobně jako lokality v údolí Buchenstein a v okolí sedla Santa Lucia. Ostatní území náležející k provincii Belluno přešlo k Itálii již v r. 1866. S ukončením první světové války a posunutím italských státních hranic na průsmyk Brenner přešlo celé území Dolomit s konečnou platností k Itálii. V době první světové války se v Dolomitech odehrávaly nesmírně tvrdé boje. Byly to boje především o Marmoladu, o vrcholy Col di Lana, Lagazuoi, Tofany a o Sextenské Dolomity. Na mnoha místech v horách můžeme ještě dnes vidět zbytky opevnění, vojenské chodby, tunely a baráky.

Speikboden

Sesto

Sexten

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí