CK Pohoda Itálie Zájezd č. 326

NP Gran Paradiso, údolí Aosty, Mont Blanc

Itálie
Breuil-Cervinia, La Thuile, Courmayeur, Aosta - Pila
Vydejte se do nádherné oblasti údolí Aosta, které leží pod ledovcovými čtyřtisícovkami…

8Počet dnů:

15.07.2024Termíny od:

14 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Vydejte se do nádherné oblasti údolí Aosta, které leží pod ledovcovými čtyřtisícovkami. Z jižní strany se nachází národní park Gran Paradiso, z jehož vrcholků stéká množství potoků a řek do malebných údolí. Ze severní strany naléhá masiv Monte Cervino (světoznámý Matterhorn), který vytváří úchvatnou kulisu nad údolím Cervinia-Breuil. Na západní stranu podnikneme výlet do francouzského Chamonix pod nejvyšší horu Evropy Mont Blanc.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:AOSTA – hlavní město Valle d´Aosta, které je obklopeno impozantními horskými velikány a přezdívané též „Řím Alp“. V Aostě dodnes můžeme obdivovat římské stavby zbudované na počest císaře Augusta (Augustův oblouk) aj.
3. den:Horské středisko La Thuile , které je malebné a položené v údolí Valle di Thuile. Výjezd lanovkou do horní stanice Chaz Dura (2 579m), kde vede hranice italsko-francouzská. Vyznačenými cestami dojít na vyhlídku Belvedere (2 641m). Jsou tam nádherné výhledy do tří zemí, na italské, francouzské a švýcarské Alpy. (za dobré viditelnosti na ledovec Rutor, masiv Mont Blanc, Matterhorn a další velikány) V mezistanici La Clotze ve výšce 2 080m je možnost se vykoupat ve vyhřívaném bazénu ( za poplatek 10 Euro), s výhledem na ledovec Rutor.
4. den:Výlet do nádherného parku GRAN PARADISO, který je pro svou krásu považován za skvost italské přírody. Výlet z městečka LILLAZ ležícího na soutoku říček z údolí Valone di Valeille a Urtier. Pokračování malebným údolím podél CASCATE DI LILLAZ do údolí BARDONEY, které zkrášluje stejnojmenná říčka. Cesta k jezeru LAGO DI LOYLE, kde se otevírají poutavé výhledy na údolí a vrcholy NP GRAN PARADISO.
5. den:Městečko COURMAYEUR . Výlet do malebného údolí VAL SAPIN, popř. k chatě RIF. BERTONE, kde začíná hřeben MONT DE LA SAXE s úchvatnými pohledy na ledovce a vrcholy hřebenu Mont Blancu z opačné strany.
6. den:Výlet do čarokrásné oblasti CERVINIA BREUIL , která je zasazena v úchvatné krajině pod vrcholem MATTERHORN (M.Cervino) 4478 m n.m. a je rájem pro všechny milovníky fotografování. Horské středisko Cervinia je obklopené celou kulisou vrcholů vysokých přes 3000m. Odtud lanovkami do mezistanice PLAN MAISON (2 555 metrů), pak do LAGHI CIME BIANCHE (2 812 metrů) a do třetice až na vrchol TESTA GRIGE (3 480 metrů) na ledovci PLATEAU ROSA. Z horní stanice této nejvýše položené lanovky v Itálii je výjimečný výhled na masivy Gran Paradiso, Jungfrau, bližší Mont Blanc a Grand Combi a sousední Matterhorn a Klein Matterhorn. Cestou dolů můžete jík k jezeru LAGO GOILLET (2 516 metrů).
7. den:Výlet pod nejvyšší horou Evropy MONT BLANC. CHAMONIX – horské středisko, centrum Savojských Alp s malebným centrem. Možnost výjezdu lanovkou na AIGUILLE DU MIDI (3 843 m n.m.) s nezapomenutelným výhledem na masiv Mt. Blancu a další okolní velikány. Poté jízda lanovkou do mezistanice na PLAN DE L’AIGUILLE (2 310 m n.m.). Odtud příjemná téměř vrstevnicová cesta v oblasti kosodřeviny k ledovci Mer de Glace. Cestou nádherné výhledy do údolí i na okolní „skalní jehly“ v oblasti Aiguille du Midi, při které určitě potkáme nebo alespoň uslyšíme sviště. V závěru cesty se otevře krásné panorama s výhledem na ledovec MER DE GLACE a nad ním úžasný masív DRU. U ledovce možno sestoupit nebo sjet lanovkou až k ustupujícímu ledovci a navštívit ledovcovou jeskyni. Návrat do Chamonix zubačkou. K večeru odjezd do Čech.
8. den:Příjezd do Čech v poledních hodinách.
Breuil Cervinia 1 Breuil Cervinia 2 Breuil Cervinia 3 Breuil Cervinia 4 Breuil Cervinia 5 Breuil Cervinia 6 hořce 1 hořce 2 Itálie-Aosta-1 NP Gran Paradiso 1 NP Gran Paradiso 10 NP Gran Paradiso 11 NP Gran Paradiso 12 NP Gran Paradiso 13 NP Gran Paradiso 14 NP Gran Paradiso 2 NP Gran Paradiso 3 NP Gran Paradiso 4 NP Gran Paradiso 5 NP Gran Paradiso 6 NP Gran Paradiso 7 NP Gran Paradiso 8 NP Gran Paradiso 9 Pod Mt. Blanc 1 Pod Mt. Blanc 2

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
15.07.2024 22.07.2024 8 14 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2800 Kč)

Breuil-Cervinia

Středisko, které pro svou nenáročnost a nezatíženost cestovním ruchem patří k ideálním pro rodinnou dovolenou s dětmi. Nejlepší lyžování z celé nabídky italských Alp i Dolomit. Pro klidnou dovolenou je jako stvořené Antey St. André s nenáročnými běžkařskými trasami. Breuil - Cervinia, jedno z nejmodernějších středisek, láká více než 130 km sjezdovek, z čehož některé jsou osvětlené. Nachází se tu také nejdelší kabinová lanovka v Itálii s kapacitou 140 lidí. Pro ty, kdo milují jízdu mimo upravené sjezdovky, čekají na vrcholku Trocken Stegg náročné, ale zároveň jedny z nejnádhernějších sjezdů (výhradně s lyžařským instruktorem nebo průvodcem). Dalšími středisky v této oblasti jsou Chatillon (převážně běžkařské trasy) a Valtournenche, kde díky vlekům středisek Breuil-Cervinia a Zermatt můžete strávit celý den, aniž byste jeli nějakou trasu dvakrát.

La Thuile

Městečku La Thuile, položeném v prosluněné kotlině ve výšce 1.441 m, se podařilo zachovat si atmosféru prvních lyžařských středisek. Údolí dominuje horský masiv Rutor. La Thuile patří svou vybaveností k světoznámým metám, nabízí navíc skipas, který je platný i ve francouzském La Rosiére, stejně jako v Colle del Piccolo San Bernardo, dohromady na 60 vlecích (z čehož 41 v La Thuile) s celkem 135 km sjezdovek, což znamená možnost lyžování od 1.450 až do 2.642 metrů, vždy s dostatkem sněhové pokrývky. Nechybí tu ani běžkařské stopy, závodní i rekreační, na náhorní plošině Petosan, odkud je nádherný výhled na Mont Blanc. La Thuile je jednou z oblastí, která je napojena na francouzské vleky de la Rosiere. Možnost praktikovat snowboard nebo nechat se nechat vyvézt helikoptérou na neposkvrněný sníh ledovce Rutor.

Courmayeur

Aosta - Pila

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí