CK Pohoda Německo Zájezd č. 1017

Bavorské poklady a Wolfgangsee

Německo
Bavorské Alpy, Königssee, Berchtesgaden, Bavorsko, Pasov, Orlí hnízdo
BERCHTESGADEN, KÖNIGSEE, ORLÍ HNÍZDO, HERRENCHIEMSEE, SOLNÁ KOMORA... Berchtesgadenský…

4Počet dnů:

03.10.2024Termíny od:

8 090 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

BERCHTESGADEN, KÖNIGSEE, ORLÍ HNÍZDO, HERRENCHIEMSEE, SOLNÁ KOMORA...
Berchtesgadenský národní park a jeho okolí patří k nejkrásnějším alpským krajinám. Najdete zde nejen kouzelné výhledy, malebná lázeňská městečka, krásné hotýlky, ale i řadu historických skvostů. Velkým zážitkem je návštěva ostrovů v Chiemsee. Zájezd je doplněn v úvodu neméně krásnou krajinou okolí jezera Wolfgangsee - výjezdem na Schafberg, popř. na Zwölferhorn.

Ubytování: pension

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Časně ráno odjezd přes Prahu a Dolní Dvořiště do Rakouska na okraj Salcburku Salcburku. Zde navštívíme zámek Hellbrunn s jeho „vodními hrátkami“. Slavný architekt Santin Solari ho postavil pro salcburského knížecího arcibiskupa Markuse Sittika jako letní rezidenci. Za 3 roky (1612 – 1615) byly v pozdně renesančním slohu postaven jeden z nejvelkolepějších zámků na severní straně Alp. Vodní hrátky jsou potom zábavou pro malé i velké. Množství pramenů, které tryskají z nitra Hellbrunnské hory na povrch země, využil Markus Sittikus pro pobavení svých hostů a baví dodnes. Od mechanického divadla přes jeleny chrlící vodu až po korunu tančící na tenkém vodním paprsku – hydraulické automaty ohromují svou originalitou a překvapivými efekty. Desítky fontán či v zemi skrytých vodních trysek totiž postříkají kolemjdoucí, a to ve chvíli, kdy to nejméně očekávají. Odjezd na nocleh.
2. den:Přírodní park Berchtesgaden – z parkoviště vyjedeme místním autobusem (jinak nelze) na Kehlstein po světoznámé horské silnici s 26% stoupáním a poté výtahem na vyhlídku do výšky 1834 m n m – na vrcholu stojí kamenná chata – „Orlí hnízdo“ (Hitlerova čajovna) s nádhernými výhledy. Historický vrchol Kehlstein se začal budovat r. 1936 na úpatí Obersalzbergu a během 13 měsíců byla stavba silnice, tunelu i výtahu dokončena a tamější vládou předána Hitlerovi jako dar k jeho 50tým narozeninám. Potom přejedeme k smaragdově zbarvenému Královskému jezeru – Königsee s možností lodní projížďky k malebnému kostelíku sv. Bartoloměje. Popř. budete mít možnost navštívit vyhlášený Solný důl v Berchtesgadenu (V případě, že bychom to nestihli tento den, bylo by možno důl absolvovat následující den místo Frauen Inselu) nebo v podvečer budete relaxovat v slaných lázních Watzmann Therme. Kdo by se nechtěl koupat, mohl by absolvovat prohlídku Berchtesgadenu. Návrat na ubytování.
3. den:Ráno se vydáme na návštěvu jezera Chiemsee, které je obklopeno nádhernou horskou scenérií. Lodí dojedeme na Herrenchiemsee, Ludvíkův ostrov, kde se nachází jeden z jeho slavných zámků, který měl být vybudován jako replika Versailles. Jeho návštěva patří k velkým zážitkům. Užijeme si báječnou pohodu ostrova a potom můžeme pokračovat na vedlejší ostrov Frauen Insel (Ženský ostrov) s řadou uměleckých skvostů a rybářských usedlostí s mimořádnou atmosférou. Potom se vrátíme lodí do Prienu. Návrat na ubytování.
4. den:Dnes ráno opustíme hotel a vydáme se k jezeru Wolfgangsee. Zde si budete moci vyjet nejstrmější ozubnicovou železnicí v Rakousku na horu Schafberg (1.782 m) s nádhernými výhledy. Jízda trvá 40 minut, trasa měří 5,85 kilometrů a překonává přitom výškový rozdíl rovných 1190 metrů. Nahoře vás čeká nejkrásnější kruhové panorama jezerní oblasti Salzkammergut. Jezera Solné komory vám leží u nohou. Poté si prohlédnete starobylé romantické městečko St. Wolfgang, jehož dominantou je slavný kostel se světoznámým křídlovým oltářem Michaela Pachera. Projdete se malebnými uličkami, popřípadě se i projedete po jezeře třeba do střediska St. Gilgen nebo Strobl. Poté už se vydáme na zpáteční cestu do ČR.
Erika tour-Bavorské poklady 10-Königsee-sv. Bartoloměj Erika tour-Bavorské poklady 11-Königsee-u sv. Bartoloměje Erika tour-Bavorské poklady 12-Königsee-sv. Bartoloměj Erika tour-Bavorské poklady 13-Königsee Erika tour-Bavorské poklady 14-Herrenchiemsee Erika tour-Bavorské poklady 15-Herrenchiemsee Erika tour-Bavorské poklady 16-Herrenchiemsee Erika tour-Bavorské poklady 17-na Herreninselu Erika tour-Bavorské poklady 18-Chiemsee Erika tour-Bavorské poklady 19-Chiemsee Erika tour-Bavorské poklady 1-cestou na Kehlstein Erika tour-Bavorské poklady 20-Fraueninsel Erika tour-Bavorské poklady 21-Altötting Erika tour-Bavorské poklady 22-Altötting Erika tour-Bavorské poklady 23-Altötting Erika tour-Bavorské poklady 24-Pasov Erika tour-Bavorské poklady 25-Pasov Erika tour-Bavorské poklady 2-Kehlstein-Orlí hnízdo Erika tour-Bavorské poklady 3-Kehlstein-Orlí hnízdo Erika tour-Bavorské poklady 4-vrchol Kehlsteinu Erika tour-Bavorské poklady 5- na Kehlsteinu Erika tour-Bavorské poklady 6-na Kehlsteinu Erika tour-Bavorské poklady 7-na Kehlsteinu Erika tour-Bavorské poklady 8-Königsee Erika tour-Bavorské poklady 9-Königsee-sv. Bartoloměj

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
03.10.2024 06.10.2024 4 8 090 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh se snídaní – dvoulůžkové pokoje – 3* hotel
  • doprava
  • průvodce
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • 3x bohatá večeře á 21 EUR (nutno objednat dopředu, platba na místě průvodci)
  • informace: doporučené vstupné 120 EUR

Příplatky

  • jednolůžkový pokoj 1800 Kč (příplatek: 1800 Kč)

Slevy

  • first minute
  • MIMOŘÁDNÁ VELETRŽNÍ SLEVA 300 Kč - platí od 14. 3. do 20. 3.
  • Seniorská sleva 55+: 220 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Bavorské Alpy

Pohoří na pomezí Bavorska a Salzburska patří k vápencovým Alpám typickým pro severní okraj alpského masivu. Vrcholy dosahují přes 2000 m nadmořské výšky. Vévodí jim majestátní Watzmann (2713 m). Hřebeny jsou protkány hlubokými údolími s jezery. Svahy jsou pokryty rozlehlými pastvinami. Údolí i podhůří překypují bohatstvím kulturních památek. Nedaleko se nacházejí metropole této části Evropy jako jsou Salzburg a Mnichov. Nejkrásnějším koutem oblasti je Královské jezero (Kőnigssee) a okolí Berchtesgadenu, které láká také svou výhodnou polohou pro hvězdicové výlety do Bavorska i Rakouska.

Königssee

Kouzelná krajina, která láká k rekreační, ale i vysokohorské turistice. Nedaleký Salzburg, rodiště Mozartovo, jistě stojí za to navštívit, stejně jako jezero Königssee, které nabídne nezapomenutelné vyhlídky při romantické projížďce po jezeře. Na své si přijdou i ti menší, při prohlídce ledového světa, největší ledové jeskyně na světě a také při exkurzi do solných dolů, ve kterých rozhodně neopomeňte vyzkoušet jízdu na skluzavce. Pro nejkrásnější panoramatické výhledy, nelze jinak než doporučit místní Rossfeldstrasse, která o své délce necelých 8 kilometrů nabídne překrásný rozhled na okolní krajinu.

Berchtesgaden

Malebné horské městečko rozprostírající se v jihovýchodním cípu německého území na samé hranici s Rakouskem v krásném prostředí Chiemgauerských Alp se třetí nejvyšší horou Německa Watzmann (2713 m.n.m.), hlubokým ledovcovým jezerem Königsee a Berchtesgadenským národním parkem. V zimě je oblíbeným lyžařským střediskem, ve kterém se nachází celkem 57 km sjezdových tratí v jednotlivých skiareálech Götschen, Gutshof Obersalzberg, Hochschwarzeck, Jenner a Rossfeld - Oberau vzájemně propojených skibusy. Zajímavé sjezdové tratě i pro zkušenější lyžaře najdeme v Rossfeld u Oberau s délkou 6 km a převýšením 800 m a v Jenner s pětikilometrovým sjezdem do údolí ležícího o úctyhodných 1170 m níže. Na milovníky jízdy na „prkně“ čekají snowparky v Götschen s halfpipe, v Jenner a v Rossfeldu funparky s boardercrossovými drahami aneb Berchtesgaden je mekkou německého snowboardingu a místem konání mistrovství světa v tomto sportu v roce 1999.

Bavorsko

Bavorsko je největší německá spolková země (rozloha: 70 548 km2), která zabírá 20 % celkové plochy Německa. Je také druhou nejlidnatější zemí (po spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko); žije zde téměř 12,5 milionu lidí. Bavorsko se nachází na jihovýchodě státu a jeho hlavním městem je Mnichov. Země sdílí mezinárodní hranice s Rakouskem, Českou republikou a Švýcarskem a dále sousedí se spolkovými zeměmi Bádensko-Württembersko, Hesensko, Durynsko a Sasko.

Pasov

Orlí hnízdo

Horské útočiště Adolfa Hitlera

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí