CK Pohoda Itálie Zájezd č. 428

Benátky, Florencie, Řím

Itálie
Benátky, Řím, Toskánsko, Vatikán
Poznávací zájezd do Itálie míří do největších italských klenotů - města na kanálech…

6Počet dnů:

24.09.2024Termíny od:

10 390 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Poznávací zájezd do Itálie míří do největších italských klenotů - města na kanálech Benátek, renesanční perly Toskánska Florencie i do metropole Itálie do Říma s mnoha antickými památkami a slavnými Vatikánskými muzei.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hod.
2. den:BENÁTKY (UNESCO) – světově proslulé město rozložené v laguně mezi pevninou a otevřeným mořem na 118 ostrůvcích při 150 kanálech, přes něž se klene 400 mostů, s nábřežními promenádami i úzkými uličkami, s romantickými zákoutími, zejména však s obrovským počtem palácových staveb a více než stovkou kostelů.
3. den:FLORENCIE (UNESCO) – metropole Toskánska s mnoha památkami: Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova zvonice, slavné náměstí Signoria se sochou Davida, kostel San Lorenzo s Medicejskou kaplí. Dojezd na ubytování k Římu .
4. den:TIVOLI – HADRIÁNOVA VILA (UNESCO) – působivě zachovalé sídlo císaře Hadriána. ŘÍM (UNESCO) – antický a barokní Řím - antická fóra, Pantheon Piazza Navona s nádhernými kašnami, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna aj.
5. den:ŘÍM VATIKÁN (UNESCO) – jeden z ministátečků Evropy a zároveň sídlo hlavy katolické církve. Jedinečný chrám sv. Petra s nádhernou výzdobou a další památky náležející Vatikánu.
6. den:Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.
Benatky_3_10 Benatky-04 Benatky-07 Benatky-08 Benatky-09 Benatky-12 Florencie SMDF (3) Florencie-02 Florencie-07 Florencie-08 Florencie-11 Florencie-15 Florencie-23 Florencie-27 Italie Rim 02 Italie Rim 04 Italie Rim 06 Italie Rim 09 Italie Rim 14 Italie Rim 17 Italie Rim 23 Italie Rim 24 Italie Rim 26 Italie Rim 27 Italie Rim 30 Italie Rim 31 Italie Rim 38 Italie Rim 42

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
24.09.2024 29.09.2024 6 10 390 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu
  • 3x polopenzi

Cena nezahrnuje

  • vstupní taxu do Benátek (bude nově v r. 2024 zavedena, cena bude upřesněna)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)
  • Vstupné do Vatikánských muzeí vč. Sixtinské kaple dospělá osoba - cena bude upřesněna
  • Vstupné do Vatikánských muzeí vč. Sixtinské kaple do 18 let - cena bude upřesněna

Benátky

Benátky, nazývané také Královnou Jadranu byly založeny v roce 810. Město se nachází 4 km od pevniny se kterou je spojeno lodními linkami a mostem pro vlaky a automobily. Hlavní lákadlo je Grand Canal do kterého se vlévá skoro padesát menších kanálů. Ty jsou obvykle široké 4-5 metrů a mohou se v nich pohybovat pouze gondoly. 400 mostů spojuje 118 ostrůvků. Ve městě je možné najít domy ze čtyř architektonických období: byzantského, románského, gotického a renesančního. Nejvýznamnější dominanta města vedle kanálů je náměstí svatého Marka.

Řím

Podle legendy byl Řím založen Romulem a Remem v roce 753 př. n.l. Veliké přestavby se město dočkalo za císaře Augusta, kdy už mělo městi milion obyvatel. S rozdělením římské říše ztrácí Řím na významu. Během renezance město opět rozkvétá, později se stává hlavním městem sjednocené Itálie. Dnešní Řím je vděčným cílem pro turisty. Lze zde strávit několik dní, během nich můžete navštívit Vatikán, Forum Romanum, Andělský hrad, Koloseum, katakomby či nesčetná muzea a galerie.

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Vatikán

Vatikán je sídlo hlavy katolické církve. Řadí se k ministátečkům Evropy.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí