CK Pohoda Francie Zájezd č. 288

Burgundsko, Champagne, víno a katedrály

Francie
Remeš, Champagne-Ardenne
Poznávací zájezd spojený s turistikou, gastronomickými lahůdkami a vínem. Poznáte…

7Počet dnů:

08.07.2024Termíny od:

13 590 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Poznávací zájezd spojený s turistikou, gastronomickými lahůdkami a vínem. Poznáte kouzlo historického vinařského kraje, hradů a zámků, dávných keltských tradic, četných památek UNESCO, rozlehlých vinic, klášterů, katedrál a přírodních krás. Vychutnáte si dva druhy proslulých francouzských vín – burgundské, které chutnalo už Keltům a Římanům a šampaňské, šumivé víno, které vzniklo v benediktýnském klášteře.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Burgundsko : BELFORT s Vaubanovou citadelou a sochou lva od autora sochy Svobody Fréderika Bartholdiho. RONCHAMP, La Corbusierova kaple Notre Dame du Haut s krásnými výhledy na Vogézy (UNESCO), turistika, udírna, ochutnávka specialit. BESANCON (UNESCO) - centrum kraje Franche-Comté, kouzelné uličky a domy s burgundskými střechami, paláce, katedrála, orloj, Vaubanova citadela.
3. den:Kout nedotčené přírody Jury, VALLÉE-DE-LA-LOUE, turistika k prameni řeky, vyvěračky, vodopády, ARC-ET-SENANS, královský solivar (UNESCO), DIJON -palác burgundských vévodů, chrám sv. Michala, hrázděné domy a barevné burgundské střechy, dále gastronomické speciality, možnost večeře.
4. den:Vinařskou oblastí Côte-d´Or, BEAUNE - muzeum burgundského vína, individuálně možnost ochutnávky, středověký špitál (největší perla burgundské architektury). TOURNUS - benediktýnský klášter s opevněním, nejvýznamnější románský kostel Francie. Přírodní legenda Roche de Solutré - skalní útvar spjatý s nejstarší historií lidstva. CLUNY (UNESCO) - proslulé benediktinské opatství a nahlédnutí do kraje Beaujolais (dějiště humoristické knihy Zvonokosy) nebo variantně kouzelná horská obec BRANCION zapsaná na seznamu nejkrásnějších vesnic Francie.
5. den:AUTUN - římské opevnění a divadlo, románská bazilika. Turistika v přírodním parku Morvan, bohem zapomenutý kraj řek a lesů, keltské oppidum v tajemném lese. Opatství ve VÉZELAY (UNESCO), románská bazilika sv. Magdalény, začátek Svatojakubské cesty, ostatky Máří Magdalény, ochutnávka burgundských vín, ubytování. TROYES (večerní atmosféra), fakultativně večeře za příplatek.
6. den:Kraj CHAMPAGNE: TROYES - historické centrum kraje Champagne , hrázděné domy, katedrála. ÉPERNAY, exkurze a ochutnávka šampaňského (Moët et Chandon, Castellane nebo Mercier). REMEŠ (UNESCO) - korunovační katedrála králů a opatský kostel St-Rémy, možnost individuální ochutnávky pravého šampaňského vína, návštěva galerie, pozdě večer odjezd.
7. den:Návrat do ČR ráno.

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
08.07.2024 14.07.2024 7 13 590 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje)
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, ochutnávky vín a vstupy (cca 140 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 4x snídaně (příplatek: 960 Kč)
  • 1x večeře (příplatek: 700 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3500 Kč)

Remeš

Remeš je historickým městem a střediskem vinařství v kraji Champagne. Je proslulé mohutnou katedrálou, která je větší než katedrála Notre Dame v Paříži. Až do roku 1830 v ní byli korunováni francouzští králové. Za 1. svět. války byla velká část města znicena, samotná katedrála byla dlouze rekonstruována a dnes je opět přístupná veřejnosti.

Champagne-Ardenne

Champagne-Ardenne je francouzský region, rozkládající se na severovýchodě země. Sousedí s Belgií. Skládá se ze čtyř departmentů: Aube, Ardensko, Haute-Marne a Marne. Oblast je známá svým bílým šumivým vínem – šampaňským. Mezi hlavní zdejší řeky, z nichž většina teče na západ, patří Seina, Marne a Aisne. Meuse teče na sever.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,28 Kč
euro 25,03 Kč

Počasí