CK Pohoda Itálie Zájezd č. 328

Turistické Toskánsko - Apeniny, Apuánské Alpy, Cinque Terre

Itálie
Toskánsko, Cinque Terre, Ligurská riviéra, San Gimignano, Levanto, Montecatini Terme, Monterosso
Zájezd do jedné z nejromantičtějších částí Itálie Vás zavede do jedinečných vesniček…

8Počet dnů:

20.07.2024Termíny od:

14 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Zájezd do jedné z nejromantičtějších částí Itálie Vás zavede do jedinečných vesniček Cinque Terre umístěných odvážně na skalních útesech přímo nad mořem. Dalším lákadlem tohoto zájezdu je návštěva svahů Apuánských Alp s možností prohlídky lomu na mramor, která patří k jedinečným zážitkům. Zájemci o pěší turistiku mohou vystoupit i na nejvyšší horu Toskánska.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Příjezd na LIGURSKOU RIVIÉRU : Místním autobusem do krásného městečka PORTOFINO s luxusními vilami, odtud možnost pěší turistiky (cca 2.5 hod.) s hezkými výhledy do malebné zátoky se středověkým KLÁŠTEREM SAN FRUTUOSO, koupání na oblázkové pláži, plavba lodí zpět do Portofina – procházky, krátký výstup ke kostelu s nádherným výhledem nebo až k majáku na výběžku poloostrova, místním autobusem zpět.
3. den:Návštěva nádherných zahrad VILY GARZONI, které patří k nejkrásnějším v celé Itálii. Návštěvníky ohromí nejen schodiště s balustrádami, ale i bazény s vodotrysky lemované pestrými květinovými záhony. Odpoledne výstup nebo výjezd historickou lanovkou z Montecatini Terme na MONTECATINI ALTO, odkud se naskýtá pěkný výhled na překrásnou krajinu Toskánska .
4. den:Delší přejezd přes APUÁNSKÉ ALPY a zeleným srdcem Toskánska ÚDOLÍM GARFAGNANA pod Michelangelovou horou Monte Altissima, kde první lomy založil sám slavný Michelangelo. Turistika na střechu Toskánska – výstup na nejvyšší vrchol Toskánska – MONTE PRADO (2 050 m n.m.), většina cesty vede po hřebeni s dalekými výhledy.
5. den:Výlet do typické krajiny Toskánska k městečku SAN GIMIGNANO s výhledy na malebnou toskánskou krajinu s vinicemi, políčky, cypřiši. Výlet po středověké poutní cestě VIA FRANCIGENA ke kostelu MONTAUTO, odkud je nádherný výhled na věže San Gimignana a okolní romantickou krajinu. Na závěr dne prohlídka jednoho z nejhezčích měst Toskánska San Gimignana.
6. den:Výlet na jihovýchodní svahy APUÁNSKÝCH ALP v oblasti Toskánska. Výjezd autobusem kousek pod obec COLONNATA, z této obce pěší procházka na nádherné vyhlídky na Apuánské Alpy a slavné mramorové lomy. Dále průjezd k LOMŮM FANTISCRITTI, možnost návštěvy celosvětově unikátních lomů na carrarský mramor, kde se mramor těží přímo v nitru hory. Návštěva patří k nezapomenutelným zážitkům. CARRARA – hlavní město mramoru, nádherný dóm z carrarského mramoru, Muzeum mramoru.
7. den:Celodenní výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Autobusem přijedeme do obce LEVANTO , odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší turistiku, může zůstat v Levantu – pěkné městečko a písčitá pláž) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre – krásné výhledy na romantická městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky.
8. den:Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách.
apuanske-alpy-02 apuanske-alpy-03 apuanske-alpy-06 apuanske-alpy-07 cinque-terre-03 cinque-terre-05 Italie Cinque Terre E 2018 Italie Cinque Terre E II 2018 Italie_Cinque-Terre Italie_Toskansko_San-Gimignano montecatini-terme-04 montecatini-terme-06 porotfino-02 porotfino-04 porotfino-05 porotfino-06

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
20.07.2024 27.07.2024 8 14 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Cinque Terre

Ligurská riviéra

San Gimignano

Levanto

Montecatini Terme

Monterosso

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí