CK Pohoda Francie Zájezd č. 1002

Okouzlující Paříž

Francie
Paříž, Versailles, Eiffelova věž
NÁVŠTĚVA PAŘÍŽSKÝCH SKVOSTŮ! Paříž - perla mezi velkoměsty, kráska na Seině, město,…

5Počet dnů:

11.04.2024Termíny od:

6 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

NÁVŠTĚVA PAŘÍŽSKÝCH SKVOSTŮ!
Paříž - perla mezi velkoměsty, kráska na Seině, město, které má stále svůj šarm, je už po léta oblíbeným cílem našich turistů. Navštivte s námi metropoli s mnohými významnými historickými památkami, s desítkami muzeí a divadel, město, které se nesmazatelně zapsalo nejen do světových dějin umění, kabaretů, ale i do politiky.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd odpoledne, noční přejezd do Paříže.
2. den:Paříž - okružní jízda městem a návštěva Eiffelovy věže, Trocadéra, Arc de Triomphe, Champs Élyseés, Invalides, Concorde, Plase Vendome, La Madelaine - odjezd na ubytování.
3. den:Odjezd do Versailles - prohlídka světoznámého zámku a zahrad. Návštěva moderní čtvrti La Défense, návrat na nocleh.
4. den:Prohlídka Louvru, popř. Orsay, Palais Royal, Les Halles, středisko Georges Pompidou, Hotel de Ville, Notre Dame, Latinská čtvrť, návštěva Montmártru se Sacré-Coeur, večer na rozloučenou s Paříží projížďka lodí po Seině, odjezd.
5. den:Přejezd SRN, příjezd v poledních hodinách.
Okouzlujici Pariz - chram La Madelaine Okouzlující Paříž - chrám sv. Eustacha Okouzlujici Pariz - Eiffelova vez z lodi na seine Okouzlujici Pariz - Eiffelova vez z Martovych poli Okouzlující Paříž - Invalidovna Okouzlujici Pariz - La Defence (1) Okouzlujici Pariz - La Defence (2) Okouzlujici Pariz - La Defence (3) Okouzlujici Pariz - Louvre (1) Okouzlujici Pariz - Louvre (2) Okouzlující Paříž - Moulin Rouge Okouzlujici Pariz - Notre Dame z lodi Okouzlujici Pariz - oblouk Carussel Okouzlujici Pariz - Place Vendome Okouzlujici Pariz - pred Louvrem - oblouk Carussel Okouzlujici Pariz - pred Notre Dame Okouzlujici Pariz - Sacre-Coeur Okouzlujici Pariz - Vitezny oblouk Okouzlujici Pariz - zahrady zamku Versailles (1) Okouzlujici Pariz - zahrady zamku Versailles (2) Okouzlujici Pariz - zahrady zamku Versailles (3) Okouzlujici Pariz - zahrady zamku Versailles (4) Okouzlujici Pariz - zamek Versailles Okouzlujici Pariz - zamek Vicomt - interier Okouzlujici Pariz - zamek Vicomt - zahrady Okouzlujici Pariz - zamek Vicomt (1) Okouzlujici Pariz - zamek Vicomt (2)

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • 2x nocleh v hotelu ve Velké Paříži - dvoulůžkové pokoje s vlastním přísl. se snídaní
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • večeře: jedna večeře cca 23 EUR - platba u průvodce

Příplatky

  • příplatek na jednolůžkový pokoj 1.600 Kč (příplatek: 1600 Kč)

Slevy

  • First minute: 300 Kč do 31. 1. 2024
  • Seniorská sleva 55+: 200 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Paříž

Paříž je hlavním městem a srdcem země, jejíž jazyk a kultura ovlivnily celý svět. Katedrála Notre Dame, Louvre - jedno z nejznámějších světových muzeí, pařížské kavárny i životem překypující bulváry charakterizují toto úžasné město. Dominantou a turistickou lahůdkou je zcela jistě 300 m vysoká Eiffelova věž i Vítězný oblouk na bulváru Champs Elysées. Přítomnost arabských, židovských, afrických a indočínských čtvrtí přispívá k pestrosti města, v němž žije celá třetina ze všech cizinců ve Francii.

Versailles

Město je proslulé velkolepým Versailleským palácem ze 17. století. V jeho okolí bylo vytvořeno 100 ha překrásných pěstěných zahrad, které posloužily jako kulisa v mnoha filmech i pohádkách. Za Francouzské revoluce byl palác vyrabován a rekonstrukce se dočkal až po 1. sv. válce. V roce 1919 zde byl podepsán tzv. Versailleský mír, který tuto válku definitivně ukončil. V dnešní době tu najdeme muzeum, které navštíví každoročně více než 2 mil. návštěvníků.

Eiffelova věž

Říká se, že jde o nejznámější stavbu světa. Ve své době byla s výškou 324 m dokonce i stavbou nejvyšší. Věž má 3 plošiny: první ve výšce 57 m (4€), druhou v 115 m (7€) a třetí v 276 m (10€). V prvním patře je audiovizuální muzeum přibližující stavbu. Na třetí vyhlídkové plošině, která je dostupná jen výtahem, je umístěna pamětní místnost o historii věže. Každoročně věž navštíví přes 6 milionů návštěvníků. Věž byla otevřena 6. května 1889 po stavbě trvající dva roky. Zpočátku však Eiffelovka budila spíše nelibost Pařížanů než obdiv. Do akce "300" za odstranění monstra, které Paříž hyzdí, se zapojilo mnoho slavných architektů, spisovatelů a dalších umělců. Počátkem 20. stol. ji však naopak mnozí básníci začali oslavovat. Objevovala se na obrazech později slavných malířů a stávala se stále slavnější. V r. 1909 prošla koncese a věž měla být zbourána. V té době však již poskytovala dobré služby telegrafii, protože na ní byla umístěna anténa. Eifelova věž byla tedy zachována a později začala sloužit bezdrátovému spojení, rádiovému vysílání a v r. 1957 přibyla také televizní anténa. Poslední patro (ve výšce 320 m) patří meteorologickému pracovišti a letecké navigaci.

Věž ze železa se základnou 125x125 m váží 7000 tun, zatížení představuje pouhé 4 kg na 1 cm2. Na kompletní obnovu nátěru (200.000 m2) se spotřebuje přes 50 tun barvy. Vychýlení vrcholu ani při největších větrech nepřesahuje 12 cm. Výška se v závislosti na teplotě může lišit o 15 cm. Do nejvyššího místa vede 1652 schodů. Gustave Eiffel je rovněž architektem sochy Svobody, kterou věnovali Francouzi Spojeným státům americkým k výročí dne nezávislosti.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí