CK Pohoda Bulharsko Zájezd č. 350

Pohoří Pirin a Rila - letecky

Bulharsko
Pirin, Rila, Rilský monastýr, Sofie
Po právu nese Rila a Pirin označení „střecha Balkánu“. Dvě pohoří sousedící vedle…

8Počet dnů:

28.06.2024Termíny od:

32 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Po právu nese Rila a Pirin označení „střecha Balkánu“. Dvě pohoří sousedící vedle sebe a přitom tak odlišné. „Muss Allaha“ - Aláhův trůn, tak zněl původní název nejvyšší hory Balkánu, zatímco sousední Vihren byl pro staré Slovany sídlem boha Peruna. Obě pohoří nabízí vše, po čem touží vášnivý i sváteční turista - nenáročné i středně těžké túry s možností relaxace u křišťálových jezer pod skalnatými štíty hor či výstupy na majestátné vrcholy s dechberoucími výhledy do širého okolí. Za dobré viditelnosti je vidět až na sídlo řeckých bohů - Olymp. Rila a Pirin není jenom o přírodě, ale i o poznávání kulturních tradic Bulharů. Ubytováni budete v příjemných ***hotelech s polopenzí, kde při některém z večerů můžete okusit tradiční balkánské speciality včetně místní lidové hudby a tance.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z ČR do Sofie . Dle letového řádu možnost návštěvy historické části města. Přejezd do horského turistického městečka BOROVEC – tzv. bulharské „Chamonix“ v podhůří RILY, ubytování. Dle časových možností, seznámení s podhorským okolím, večeře (3 noci na stejném místě).
2. den:Z BOROVCE lanovkou na JESTREBEC (2300 m n. m.), příjemnou cestou dojdeme k Musalským plesům se stejnojmennou chatou s výhledem na nejvyšší vrchol Bulharska. Po značené cestě začneme stoupat na nejvýše položené a zároveň nejhlubší jezero Rily – ALEKO a dále až na vrchol MUSALA (2925 m n. m.) s meteorologickou stanicí a krásnými panoramatickými výhledy, zpět stejnou cestou. Lehčí varianta: túra k jezeru a zpět stejnou cestou, večeře.
3. den:Odjezd do západní oblasti RILY připomínající slovenské Roháče. Od horské chaty podél potoka pod rozeklané skalnaté zuby MALJOVICKÉ RILY. Nenáročný výstup kolem překrásných ELENSKÝCH PLES na vrchol MALJOVITSA (2730 m n. m.). Zpět k autobusu s možností okružní cesty podél Maljovických jezírek a jezera JONČEVO. Odjezd na ubytování, večeře.
4. den:Přesun z RILY do pohoří PIRIN se zastávkou u jedinečného RILSKÉHO MANASTIRU (UNESCO), návštěva klášterního komplexu. Nenáročná túra od kláštera ke kostelíkům SV. LUKA a SV. IVAN RILSKI s možností návštěvy poustevny sv. Ivana. Odpolední odjezd do horského střediska BANSKO, ubytování, večeře (3 noci na stejném místě).
5. den:Transfer do nitra PIRINU pod majestátný mramorový jehlan VIHREN (2914 m n. m.). Od stejnojmenné chaty se vydáme okružní cestou na nejvyšší vrchol tohoto pohoří. Staří Slované věřili, že na Vihrenu je sídlo boha bouří a blesků – Peruna. Sestup do sedla pod hřeben KONČETO a dále sestupovou cestou mezi Vihrenem a KUTELEM k chatě BANDERICA. Odjezd transferem do hotelu, večeře.
6. den:Snídaně, základní varianta (3 z 5, 6 hod., ↑600 m, ↓600 m): opět transferem do nitra PIRINU k chatě BANDERICA. Odsud k chatě VICHREN, mezinárodní cestou E4 kolem BANDERIŠSKÝCH cestou E4 kolem BANDERIŠSKÝCH PLES k jezeru TEVNO VASILAŠKO, stejnou cestou zpět. Kratší varianta: ukončení výstupu u jezera DOLGATA EZERO.
7. den:Busem na spodní stanici lanovky BEZBOG, výjezd lanovkou nahoru k BEZBOŽSKÉMU JEZERU, kolem RIBNI JEZER k nejvýše položenému jezeru v Pirinu - POPOVU JEZERU. Odsud pod vrchol DŽANO. Stejnou cestou zpět. Lehčí varianta - túra k jezeru a stejnou cestou zpět. Odjezd do hotelu, večeře.
8. den:Odjezd do SOFIE . V rámci časových možností návštěva historické části města, odlet do ČR.
IMG_6859

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
28.06.2024 05.07.2024 8 32 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • letenku vč. letištních tax a poplatků
  • transfer z / na letiště
  • 7x nocleh
  • 7x snídani
  • 6x večeři
  • 1x bulharskou večeři s hudbou
  • vedoucí zájezdu

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 57700 Kč)

Pirin

Nejvyšším vrcholem vápencového pohoří Pirin je Vichren s výškou 2.914 metrů, avšak za nejkrásnější je považována Kamenica (2.822m). Kromě majestátních velehorských štítů zde nalezneme řadu nádherných horských ples.

Rila

V pohoří Rila, které se sestává ze čtyř hlavních masívů, oddělených úzkými údolími, se nachází nejvyšší vrchol Bulharska Musala, vysoký 2925 metrů. V nadmořských výškách přes 2000 metrů je několik kotlů s překrásnými jezery.

Rilský monastýr

Rilský monastýr je největším bulharským klášterem, přestože navenek působí trochu jako pevnost zasazená v pohoří Rila ve výšce 1147 m n.m. Uvnitř se nacházejí ochozy ve třech nebo čtyřech úrovních a uprostřed se nalézá kostel bohatě zdobený více než 3 tisíci freskami. Z původního kláštera vystavěného ve 14. st. se dochovala vlivem ničivého požáru v 19. st. pouze věž vedle kostela.

Sofie

Sofie je hlavní a zároveň největší město Bulharska, 15. největší město Evropské Unie. Má 1,2 miliónu obyvatel. Nachází se v západním Bulharsku na úpatí hory Vitoša, přibližně ve středu Balkánského poloostrova. Leží 130 km severozápadně od Plovdivu, 340 km západně od Burgasu a 380 km západně od Varny. Město je mimo jiné známé svými četnými minerálními a termálními prameny.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,28 Kč
euro 25,03 Kč

Počasí