CK Pohoda Itálie Zájezd č. 433

Toskánsko a Lazio

Itálie
Toskánsko, Lazio, Siena, Viterbo, Bolsena, Pienza, Tarquinia
Poznejte idylický a zapomenutý kraj Etrusků, středověkých hrabat a kardinálů. Památky…

7Počet dnů:

19.08.2024Termíny od:

12 990 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Poznejte idylický a zapomenutý kraj Etrusků, středověkých hrabat a kardinálů. Památky UNESCO, nejkrásnější městečka Itálie, kudy sestupují na zem andělé, etruské nekropole a skalní cesty vie cave. Čeká vás idylická krajina toskánského venkova, proslulá vína a krásné koupání.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:CIVITA DI BAGNOREGIO - kouzelné raně středověké městečko na dvou skalních ostrozích s výhledy do kraje. VITERBO - bývalé sídlo papeže, středověké město obehnané hradbami.
3. den:CAPRAROLA - pozdně renesanční venkovská vila Palazzo Farnese s freskovou výzdobou a zahradami s fontánou. TARQUINIA - jedinečná etruská nekropole, hrobky s nádhernou výzdobou (UNESCO), koupání v moři. TUSCANIA - bývalé biskupské sídlo se dvěma románskými kostely v lombardském stylu (exteriéry).
4. den:BOLSENA - město na břehu největšího jezera vulkanického původu v Evropě. SATURNIA - koupání v travertinových kaskádách s jezírky se sirnou vodou. Turistika romantickou krajinou s úžasnými vyhlídkami na město na vysoké skále. PITIGLIANO - město na skalním výběžku, středověké uličky, bývalé židovské ghetto.
5. den:Městečko SOVANA se zříceninou hradu rodu Aldobrandeschi, paláci a románským dómem, archeologický areál s etruskými skalními hrobkami a fascinujícími skalními cestami, lehká turistika. SORANO - město jak středověká pohádka, přejezd do oblasti VAL D’ ORCIA (UNESCO), typická toskánská krajina, románské opatství SANT ANTIMO. Zastávka v renesančním městě PIENZA (UNESCO), fakultativně večeře.
6. den:MONTEPULCIANO - historické centrum, ochutnávka vína. SIENA (UNESCO) - fakult. prohlídka s místním průvodcem, kostel S. Domenico, klášter Kateřiny Sienské, románsko-gotický dóm, nejkrásnější náměstí Itálie Campo, fakultativně italská večeře na rozloučenou, noční přejezd.
7. den:Návrat do Prahy dopoledne.
Itálie-Siena Siena (2) Siena-03 Siena-06

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
19.08.2024 25.08.2024 7 12 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídani
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, místního průvodce po Sieně, vstupy (cca 85 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 2x večeře (příplatek: 1200 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3590 Kč)

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Lazio

Lazio je kraj mezi Apeninami a Tyrhénským mořem. Oblast, kde najdeme hory, sopečná jezera, rokliny, olivové háje i vinice. Kraj dostal název podle kmene Latinů, kteří zde žili před rozkvětem Říma. Lazio nabízí nejen bohatá archeologická naleziště, ale také v zimě možnost lyžování a v létě možnost vodních radovánek v jezerech Bracciano, Bolsena a Albano a v přímořských letoviscích jako např. Terracina, Sperlonga, Gaeta. Tato památkami posetá oblast připomíná nejslavnější italská období. Projevují se zde také pozůstatky vulkanické činnosti a to četnými, horkými minerálními vřídly v okolí Tivoli, Viterba a Fiuggi. Nejdůležitějším přístavem je zde Civiltavecchia, odkud odplouvají trajekty na Sardinii. Tipy na výlet: vedle nejproslulejšího Říma, který dává na obdiv raně křesťanské až moderní výtvory architektury (např. Koloseum, Pantheon, Forum Romanum nebo moderní „Čtvercové Koloseum“ - Palazzo della Civilta del Lavoro atd.), můžeme ještě navštívit města plná historie, jimiž bezesporu jsou Tuscania, Montefiascone, Bomarzo se svými hrozivými kamennými nestvůrami v Sacro Bosco, Tarquinia a její archeologické muzeum nebo Montecassino, kde se nachází nejstarší benediktýnský klášter v Evropě.

Siena

Viterbo

Bolsena

Pienza

Tarquinia

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,09 Kč

Počasí