CK Pohoda Švýcarsko Zájezd č. 315

Švýcarsko - léto pod Matterhornem

Švýcarsko
Zermatt, Saas Fee, Saas-Almagell, Saas-Grund, Centrální Švýcarsko
Matterhorn je díky své nezaměnitelné siluetě nejznámější, nejobdivovanější a nejfotografovanější…

8Počet dnů:

03.08.2024Termíny od:

16 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Matterhorn je díky své nezaměnitelné siluetě nejznámější, nejobdivovanější a nejfotografovanější horou světa. Díky různým pohlednicím a reklamám ji znají lidé, kteří v horách v životě nebyli. Strávit několik dní v blízkosti této hory znamená na vlastní kůži zažít nejkrásnější horské partie Švýcarska.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Dopoledne příjezd do oblasti centrálního Švýcarska . Výjezd nejstrmější zubačkou na světě na vyhlídkovou horu PILATUS, nejvýznamnější horu této oblasti s fantastickými výhledy na celou oblast středního Švýcarska . Nahoře vycházka tzv. stezkou kozorohů a výstup vyhlídkovým bodům. Po poledni přejezd do Saaského údolí, ubytování.
3. den:ZERMATT – jedno z nejznámějších středisek švýcarských Alp. Autobusem do Täsche a vláčkem do Zermattu . Odtud pojedeme lanovkou na SCHWARZSEE do blízkosti Matterhornu. Zdatnější turisté mohou vystoupat až k chatě HÖRNLIHÜTTE, která je nástupním místem horolezců na Matterhorn. Ostatní půjdou vycházkou přes Staffel a Furi zpět do Zermattu . Doba chůze cca 3 hod.
4. den:Dopoledne výjezd lanovkou na HOCHSAAS 3100 m n.m., naučná stezka s výkladem o švýcarských čtyřtisícovkách. Poté sjezd lanovkou na KREUZBODEN a pokračování pěšky tzv. alpskou květinovou cestou přes Almagelleralp do Saas Almagell a návrat do Saas Grund místním busem. Cca 3 hod chůze. Pro méně zdatné možno sjet z Kreuzboden lanovkou přímo do Saas Grund .
5. den:K nejvyšší přehradní hrázi v Evropě. Autobusem do údolí VAL D’HÉRÉMENCE, k přehradě GRANDE DIXENCE a přehradnímu jezeru DIX. Přehradní hráz je vysoká 289 m a vede na ni lanovka. Od hráze začíná 4-hodinový okružní výlet nad přehradou s krásnými výhledy na jezero i okolní hory a možnou zastávkou na chatě PRAFLEURI k občerstvení. Na závěr výletu je možno si prohlédnout malé muzeum věnované přehradě a výrobě el. energie. K večeru návrat autobusem. 5 hod chůze.
6. den:ZERMATT - další návštěva tohoto významného střediska v Alpách. Z Täsche výjezd na Täschalp a odtud krásnou pohodlnou cestou s výhledy na Matterhorn na Suneggu. Vycházka kolem ledovcových jezer, k Findelskému ledovci a zpět pěšky do Zermattu. Méně zdatní mohou projít jen 1. úsek a vrátit se ze Suneggy do ZERMATTU lanovkou.
7. den:Po snídani a naložení zavazadel pěší výlet do SAAS FEE - perly Alp. V Saas Fee výjezd lanovkou na HANNIG a okružní panoramatická vycházka s výhledy na ledovce. Cesta je lemována naučnými tabulemi s výkladem o přírodě. Návrat do SAAS GRUND tzv. Kapličkovou cestou. V podvečer odjezd.
8. den:Příjezd do Prahy ráno.
scalottas-17 Švýcarsko 11 Švýcarsko 110 Švýcarsko 113 Švýcarsko 12 Švýcarsko 13 Švýcarsko 14 Švýcarsko 15 Svycarsko_Wallis Svycarsko_Wallis_02 Svycarsko_Wallis_03 zermatt - 14

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
03.08.2024 10.08.2024 8 16 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava luxusním autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím v hotelu
  • 5x švýcarská polopenze (snídaně bufet, večeře 3 chody)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna vč. turistiky nad 3000 m n.m. (příplatek: 570 Kč)
  • 1/1 pokoj (na ověření v CK, omezený počet) (příplatek: 2500 Kč)

Zermatt

Na pomezí Švýcarska a Itálie se rozkládá jedna z nejžádanějších lyžařských oblastí s dominantou jedné z nejkrásnějších hor Evropy 4478 metrů vysokým Matterhornem.
Terény:
Samotná výška vrcholu Gobba di Rollin 3899 metrů odkud začínají lyžařské tratě o celkové délce 350 kilometrů je úctyhodná. Z vrcholu Gobba di Rollin lze najednou sjet až do městečka Valtournenche a překonat tím výškový rozdíl 2375 metrů. Výborné lyžařské terény se nachází také na švýcarské straně a proto doporučujeme rozšíření skipasu na celou oblast Cervinia - Zermatt, včetně dvou ledovců Gornergratt a Rothorn. Za nejlepší lyžařskou oblast lze považovat sjezdy z oblasti Gornergratt, kam vyváží lyžaře typická švýcarská jednokolejnicová zubačka. Za prohlídku stojí také středisko Zermatt. Na sjezdech z vrcholu Kleine Matterhorn si přijdou na své zkušenější lyžaři. Příznivci snowboardingu naleznou v celé oblasti čtyři snowparky. Celá oblast je přímo rájem pro vyznavače jízdy volným terénem a heliski.
Aprés ski:
Restaurace, bary, obchody, diskotéky, zimní stadion a noční lyžování.

 

Sjezdové tratě: 34/92 km, 70/217 km, 22/41 km
Běžecké tratě:
22 km
Lanovky:
Poma 28, sedačka 17, kabina 23
Vzdálenost z ČR:
Praha 1115 km, Brno 1170 km

Saas Fee

Saas-Almagell

Saas-Grund

Centrální Švýcarsko

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí