CK Pohoda Francie Zájezd č. 280

Provence a francouzský kras

Francie
Avignon, Camargue, Provence, Hérault, Lyon
Tento zájezd nejen do Provence je zaměřen na jedinečnou krasovou oblast jižní Francie…

8Počet dnů:

29.06.2024Termíny od:

14 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Tento zájezd nejen do Provence je zaměřen na jedinečnou krasovou oblast jižní Francie typickou rozsáhlými vápencovými náhorními plošinami, které jsou rozřezány vodními toky na strmé a hluboké kaňony. V těchto místech jsou rozeseta kamenná městečka, která mají díky své poloze velmi malebný ráz. Také budete mít možnost koupání v průzračné vodě řek na místech, kde kaňony vytváří zajímavá přírodní koupaliště. Hranice kraje Provence určuje sama příroda: na západě řeka Rhôna, na jihu Středozemní moře a severní hranici tvoří kraj olivových hájů. Tyto přírodní hranice Provence obepínají krajinu roklí a kaňonů, camargueských slanisek, levandulových polí, sluncem zalitých pláží. Slunce, jas a tradice, stopy slavných malířů Gogha, Cézanna i Gauguina, kteří si Provence zamilovali. Plameňáci, bílí koně a cedrové lesy, kouzlo papežského Avignonu i římského Arles a monumentální kláštery mezi levandulovými poli.

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den:ORANGE (UNESCO) - městečko pyšnící se krásnými římskými památkami, slavný římský vítězný oblouk a divadlo. Prohlídka bývalého papežského města AVIGNON (UNESCO) s možností návštěvy Papežského paláce a opěvovaného mostu sv. Benezeta.
3. den:PŘÍRODNÍ PARK LUBÉRON - obrovské vápencové pohoří, vyhlídky, vycházka v cedrovém lese. Kamenné městečko BONNIEUX s hradbami ze 13. stol., ROUSSILLON, barevné oranžové skály a okrové domy. Románský KLÁŠTER SÉNANQUE s levandulovými poli. FONTAINE-DE-VAUCLUSE (zde žil a tvořil slavný Petrarca), největší vyvěračka v Evropě - až 90 000 litrů vody za sekundu tryská z podzemní řeky u paty útesu.
4. den:Goghovo město ARLES (UNESCO), které je baštou provensálských tradic a zdejší muzea patří k nejlepším v kraji. Římské památky - aréna, antická nekropole, Konstantinovy lázně. Klášter ST-TROPHINE. Přírodní park CAMARGUE u Středozemního moře s bílými koňmi a plameňáky, ornitologický park. Poutní město STE-MARIES-DE-LA-MER s katedrálou. Středověké městečko AIGUES-MORTES s monumentálními hradbami, která nechal vybudovat Ludvík IX. ve 13. stol.
5. den:Začátek putování oblastí Francouzského krasu: ST-GUILHEM-LE-DESERT – významné opatství, malebné kamenné městečko zasazené v kaňonu mezi skalisky. KAŇON ŘEKY HERAULT , kde se průzračná modrozelená voda zařezává do vápencových skal. Koupání při ústí Ďáblovy soutěsky. Zájemci mohou navštívit jeskyni CLAMOUSE s nádhernou „aragonitovou výzdobou“. Město MONTPELLIER – středověké domy v historickém jádru, katedrála.
6. den:Jedinečná krasová oblast Francie. Jeskyně AVEN ARMAND – jedna z nejkrásnějších v Evropě. Městečko LA ROZIER ležící při ústí kaňonů Tarn a Jont. KAŇONEM ŘEKY TARN s vyhlídkami na ohromné Skalní stěny do kterých se zařezává řeka TARN. Velmi zajímavé městečko ST-ENIMIE.
7. den:LYON (UNESCO) - prohlídka 2. největšího města Francie s řadou antických památek i moderních staveb (9-ti hodinová zastávka).
8. den:Návrat do Prahy v dopoledních hodinách.
Francie - Herault Francie - kajaky Francie - Pont D Arc Provence - Herault 1 Provence 1 Provence 2 Provence 3 Provence 4

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
29.06.2024 06.07.2024 8 14 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • průvodce

Slevy

  • cena za ubytování ve třílůžkovém pokoji (je možná jen pro společně přihlášené trojice), sleva je počítána na osobu. (sleva: -1000 Kč)
  • Ubytování je většinou s manželskou postelí a třetí postelí patrovou.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 5x snídaně (příplatek: 1000 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3200 Kč)

Avignon

Při procházce historickými čtvrtěmi města Avignon se nemůže stát, že by člověk nakonec nenarazil na papežský palác. Papežové i vzdoropapežové tu původně skromnou budovu přestavěli v ohromný komplex s mohutným opevněním. Rozloha paláce s 10 věžemi nakonec dosáhla 15 000 m2. Poprvé se Avignon stal srdcem římsko-katolické církve v roce 1309, když sem papežský dvůr přestěhoval papež Klement V. Poslední papež odsud prchl v roce 1403, to už se ale jednalo o vzdoropapeže Benedikta XIII. Za tlustými gotickými zdmi se mezi těmito dvěma daty řešily záležitosti náboženské i světské. Hodoval tu dokonce i náš Karel IV. Svého času byl papežský palác velmi luxusním sídlem. Po spěšném odchodu posledního papeže však byla většina zařízení postupně rozkradena a zničena. Ohromný palác by tak zel prázdnotou, kdyby se Avignon nestal Evropským městem kultury 2000, a kdyby francouzský přístup k umění nebyl tradičně odvážný. Radní města Avignonu se rozhodli v papežském paláci instalovat výstavu „Příběh krásy“. Mocnosti pekelné a andělské tu jsou v představách výtvarníků zastoupeny krásou a jejím zrozením skrze lásku. Téměř jako svatokrádež působí videoinstalace v hlavní kapli – znovu a znovu tu na smyčce přicházejí dva muži, z nichž jeden je sežehnut plameny a druhý ... Vedle bývalé papežovy ložnice rozhýbají kroky návštěvníků stínohru ďáblíků s růžky a s opravdu nepřehlédnutelným přirozením. Na kamennou zeď reprezentačního sálu, místa, kde se scházeli kardinálové při volbě nového papeže, jsou promítány bouřkové mraky, na které se z obrovské kolorované fotografie dívá Björk. Ze zdí paláce trčí červené zkroucené hadice – tepny znovuobživlého paláce.

Camargue

Symboly Camargue, této ojedinělé krajiny, se stali bílý kůň a černý býk, kteří zde žijí polodivokým způsobem a dále kolonie vzácných plameňáků. Tato přírodní rezervace je lemována množstvím cyklistických stezek, ze kterých návštěvníci mohou nerušeně obdivovat vzácné druhy flóry a fauny. Písečné pláže v oblasti středisek Palavas, Carnon, La Grande Motte a Le Grau du Roi nabízejí ideální symbiózu plážové dovolené s poznáváním historických městeček i přírodní fauny.

Provence

Hérault

Lyon

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí