CK Pohoda Itálie Zájezd č. 319

Švýcarské Alpy, italské Alpy a termální lázně Bormio

Itálie
St. Moritz, Bormio, Livigno, Santa Caterina, Valdidentro, Pontresina, Valfurva
Prosluněný Engadin ve Švýcarsku, nejvýchodnější čtyřtisícovka Alp v masivu Bernina…

8Počet dnů:

30.06.2024Termíny od:

13 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Prosluněný Engadin ve Švýcarsku, nejvýchodnější čtyřtisícovka Alp v masivu Bernina na východě Švýcarska, slavný horský expres Bernina, vysoké průsmyky, ledovce i horská jezera, to vše nabízí zájezd, který je již několik let velice oblíbeným.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Cesta podél INNU k ENGADINU. Výlet v jedné z nejkrásnějších oblastí Švýcarska v oblasti masivu BERNINA, kde nejvyšší ledovcové vrcholy dosahují výšky téměř 4000 m. (Pěší výlet k ledovcovému splazu Morteratsch a kolem tůněk a kaskád říčky Ova da Bernina). Zastávka u jezera Lago Bianco na PASSO DEL BERNINA). Dojezd do italského střediska Bormio .
3. den:Výlet na severní straně Bormia od Ponte Froni kolem masivu DELLE SCALE k jezeru LAGO DI CANCANO. Sestup do městečka VALDIDENTRO . Možnost podvečerní relaxace v termálních lázních v Bormiu .
4. den:Výlet do oblasti bezcelní zóny LIVIGNO . Cestou zastávka před PASSO DI FOSCAGNO, odkud je nádherný půlkruhový výhled na celou oblast Bormia . Pěší výlet z PASSO D’EIRA krátkou hřebenovkou na vrchol LA PARÉ, ze kterého je nádherný výhled na celou oblast Livigna . Sjezd do městečka LIVIGNO , odtud procházka k jezeru Lago di Livigno a ev. do údolí Valle Alpisella.
5. den:Výlet do údolí VALFURVA . Horské středisko S.Caterina Valfurva ležící v NP STELVIO. Romantickou cestou borovic a modřínů do údolí Valle dei Forni a podél malebné říčky vytvářející kaskády zpět do S.Catariny.
6. den:Možnost výjezdu místními mikrobusy (cca 9 Euro) z Bormia na Passo Stelvio. Odtud se naskýtají fascinující pohledy na okolní horské skupiny.Možnost nenáročného výstupu do výšky 3000m.
7. den:Odjezd z Bormia přes Sondrio do švýcarského městečka POSCHIAVO, kde přestoupíme na známou horskou železnici a pojedeme horským vláčkem „BERNINA“ přes průsmyk Bernina, kolem jezer a ledovců, přes viadukty, tunely a galerie do Sv. Mořice. Ti, kdo nepoužijí vláček, se mohou z Pontresiny projít k ledovci ROSEG. Prohlédnete si známe horské středisko SV. MOŘIC a Vaše cesta se otočí směrem k domovu.
8. den:Příjezd do Prahy v ranních hodinách.
100 1389 100 1408 bernina - expres - 1 bernina - expres - 2 bernina - expres - 7 BERNINA_ BERNINA2 Italie - Passo Stelvia 2 Italie - Passo Stelvio 1 stelvio-01 stelvio-02 stelvio-03 stelvio-05 stelvio-06 stelvio-07 Svycarsko - vlak 3 Švýcarsko - vlak 3 Svycarsko - vlak 4 Švýcarsko - vlak 4 Švýcarsko - vlak 5

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
30.06.2024 07.07.2024 8 13 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • průvodce

Výlety

  • jízdenka na horský vlak (příplatek: 560 Kč)
  • jízdenka na horský vlak děti do 14 let (příplatek: 280 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)

St. Moritz

St. Moritz je světově známé rekreační středisko ve vých. části Švýc. Alp, v oblasti proslulé svým mikroklimatem s vysokým počtem slunných dnů. V místních lázních jsou staré prameny léčivé vody, která je po generace známá svými blahodárnými účinky. Jezdí se sem hlavně za zimními sporty, v létě nabízí vysokohorskou turistiku, ale i jiné druhy sportovního vyžití. Nejatraktivnějšími cíli jsou ledovec Morteratsch a túry pod čtyřtisícovými vrcholy hor.

Bormio

Bormio, vzdálené 11 km od Santa Cateriny, 7 km od Val di Dentra a 25 km od Livigna, je nazýváno srdcem Alta Valtelliny. Nabízí nádherné lyžařské terény (jedna z nejdelších sjezdových tratí měří 10 km s převýšením 1780 m), procházky po starém městě, termální prameny, stylové hospůdky a díky nadmořské výšce, i výborné sněhové podmínky. Kromě termálních pramenů v Bormiu je možné také navštívit krytý termální bazén s vodou o teplotě až 38 oC. S Bormiem se počítá i v roce 2005, kdy by se sem po 20 letech mělo vrátit MS ve sjezdovém lyžování. Bormio se podle odborníků řadí na první místa v Evropě v náročnosti sjezdových tratí.

Livigno

Livigno se rozkládá ve 12 km dlouhém údolí ve středu Alp v nadmořské výšce 1816 m v blízkosti švýcarských hranic obklopeno národními parky Stelvio a Engadina. S přepravní kapacitou 40.000 lyžařů za hodinu a skvělými sněhovými podmínkami až do konce dubna se řadí mezi špičky italského lyžování. Na 110 km dokonale upravovaných sjezdových tratích si přijdou na své špičkoví lyžaři i méně zdatní začátečníci. 2/3 lyžařského areálu tvoří jižní svah zvaný Carosello a severní svah je nazýván Motollino. Oba svahy jsou snadno dostupné skibusem, který je v rámci lyžařské permanentky zdarma. Skipas Alta Valtellina platí i na Bormio a St. Caterinu, kam můžete k dopravě opět využít místní skibus. Doporučujeme mladým skupinkám, které chtějí strávit týden nejen skvělého lyžování, ale na rozdíl od ostatních středisek zde mohou navštívit množství diskoték a barů, které jsou soustředěny v centru na 2 km dlouhé pěší zóně. Jako bezcelní zóna nabízí především výhodné ceny benzínu, alkoholu, parfumerie a spotřební elektroniky.

Santa Caterina

Malá horská vesnička ležící pod horským průsmykem Passo Gavia v národním parku Stelvio, kterou proslavila místní rodačka Deborah Compagnoni, několikanásobná mistryně světa ve sjezdovém lyžování. Místní sjezdovky mají co nabídnout především náročným lyžařům, naopak lyžaři méně zdatní zde ideálních tratí moc nenajdou. Vyznavači bílé stopy mají k dispozici 2 běžecké okruhy v celkové délce 18 km. Z vrcholu Costa Sobretta (2720 m) lze lyžovat až do posledních březnových dnů, jelikož i bez umělého zasněžování je zde velké množství sněhu. Na zdejších svazích se již několikrát v minulosti předháněly v různých lyžařských disciplínách špičky sv. poháru.

Valdidentro

Valdidentro je údolím s typickými horskými vesničkami, jako jsou Isolaccia, San Carlo a Premadio. Ze zkušenosti lze říci, že díky jeho poloze snad v samém středu oblasti, mezi Bormiem a Livignem, je právě Val di Dentro ideálním místem pro každého, kdo sem přijíždí za účelem lyžařského poznávání celé Alta Valteliny. Celý areál pod společným názvem San Colombano zaznamenal v posledních letech velký pokrok se zprovozněním lyžařské oblasti Ogu/Val di Sotto, čímž se stal plnohodnotným konkurentem Bormiu či Livignu. Skipass je platný na všechny oblasti Alta Valteliny za jednotnou cenu, umožňuje proto lyžování bez cenového rozlišení ve všech jejích střediscích. Běžeckému sportu je věnován běžecký areál s 27 km tratí.

Pontresina

Valfurva

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí