CK Pohoda Itálie Zájezd č. 104

Perly severní Itálie

Itálie
Benátky, Bologna, Verona, Cortina d´Ampezzo, Lago di Garda, Misurina, Sirmione
V tomto zájezdu navštívíte skvosty severu Itálie, které neodmyslitelně patří mezi…

10Počet dnů:

07.06.2024Termíny od:

10 690 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

V tomto zájezdu navštívíte skvosty severu Itálie, které neodmyslitelně patří mezi hlavní cíle turistů celého světa, a zároveň se vykoupete na oblíbených plážích na východním pobřeží Itálie. Budete mít možnost si prohlédnout Benátky a vychutnat si jejich atmosféru, stejně jako atmosféru státečku San Marino, kochat se stále nádhernými městy severní Itálie (Padova, Verona, Ravenna, Ferrara, Bologna). Při zpáteční cestě se podíváte i do nádherné horské oblasti severní Itálie - Dolomit.

Ubytování: apartmán

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:SIRMIONE - malebné městečko na jihu jezera LAGO DI GARDA vystavěné při termálních pramenech využívaných k léčení, s krásnou pobřežní promenádou mezi palmami. VERONA (UNESCO) - město Romea a Julie s vyhlášeným antickým amfiteátrem s vynikající akustikou, s řadou paláců významných rodů a kostelů s nádhernou výzdobou.
3. den:Pobyt u moře.
4. den:RAVENNA (UNESCO) - důležité přístavní město s řadou významných historických památek, zejména ho proslavily krásné církevní mozaiky v antickém i byzantském slohu. SAN MARINO (UNESCO) - samostatná republika ležící na svazích hory Monte Titano.
5. den:Pobyt u moře.
6. den:FERRARA (UNESCO) - město s bohatou minulostí, středověkým centrem, s širokými ulicemi s mnoha renesančními paláci a zahradami. BOLOGNA - důležité univerzitní město s řadou historických památek, zvláště s charakteristickými středověkými věžemi. Evropské město kultury 2000.
7. den:Pobyt u moře.
8. den:BENÁTKY (UNESCO) - světově proslulé město rozložené v laguně mezi pevninou a otevřeným mořem na 118 ostrůvcích při 150 kanálech, přes něž se klene 400 mostů, s nábřežními promenádami i úzkými uličkami, s romantickými zákoutími, zejména však s obrovským počtem palácových staveb a více než stovkou kostelů.
9. den:PADOVA - univerzitní město se stavbami z 12.-15. století s obrovským náměstím se sochami a vodotrysky Prato della Vale a malebným starým městem a bazilikou Sv. Antonína.Průjezd nejhezčí partií východních Dolomit. CORTINA D´AMPEZZO - horské středisko, dějiště zimní olympiády 1956. JEZERO MISURINA- malebné jezero v oblasti Dolomit , na jehož severu se tyčí dominanta Tre Cime di Lavaredo.
10. den:Příjezd v ranních hodinách.
Benátky Italie - Benatky Italie - Benatky - 75 Italie - Benatky - 80 ITALIE - Ravena - Lucka Italie - Ravenna - 35 Italie - Sirmione - 01 Italie - Verona - 07 II Italie Lago di Misurina 2 Italie San Marino 03 Italie San Marino 04 Italie_Lago di Misurina 2 P5250498 P5250524 Sirmione-Lago di Garda-01 Sirmione-Lago di Garda-18

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
07.06.2024 16.06.2024 10 10 690 Kč momentálně není k dispozici
30.08.2024 08.09.2024 10 10 690 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v apartmánech (vždy dva 2lůžkové pokoje) s možností vaření, společné příslušenství

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje pobytovou taxu, splatná na místě, cca 1 € / os. / den
  • vstupní taxu do Benátek (bude nově v r. 2024 zavedena, cena bude upřesněna)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2500 Kč)
  • 7x večeře (příplatek: 2000 Kč)
  • Vstupné v Ravenně (do 5 památek) s rezervací, nutno závazně nahlásit předem v CK při přihlášení, platba na místě v Eurech (cca 12,5 €)

Benátky

Benátky, nazývané také Královnou Jadranu byly založeny v roce 810. Město se nachází 4 km od pevniny se kterou je spojeno lodními linkami a mostem pro vlaky a automobily. Hlavní lákadlo je Grand Canal do kterého se vlévá skoro padesát menších kanálů. Ty jsou obvykle široké 4-5 metrů a mohou se v nich pohybovat pouze gondoly. 400 mostů spojuje 118 ostrůvků. Ve městě je možné najít domy ze čtyř architektonických období: byzantského, románského, gotického a renesančního. Nejvýznamnější dominanta města vedle kanálů je náměstí svatého Marka.

Bologna

Bologna je staré město, kde se postupně vystřídali Etruskové, Bójové a Římané. Ve středověku bylo město zničeno, ale opět rozkvetlo. Ve 12. století zde byla založena první moderní universita. V dnešní době je město centrem regionu Emilia-Romagna, důležitým průmyslovým a obchodním střediskem. Mezi významná místa patří dóm Metropolitana, chrám S. Francesca či Petronio, palác Bevilacqua, radnice a mnoho dalších.

Verona

Verona bývá popisována jako Brána do Itálie a po Benátkách je druhým nejdůležitějším městem v regionu. Město je proslulé svojí krásou a kulturou. Ovšem jeho sláva se rozšířila díky Shakespearovi, který sem umístil děj své slavné hry Romeo a Julie. Průvodci Vám dokonce ukáží legendární Juliin balkon. Velice populární je též pro štěstí pohladit Juliino pravé ňadro, pochopitelně na její bronzové soše ! Za návštěvu stojí i Arena, cirk postavený v 1. století n.l., ve své velikosti se nachází hned za římským Koloseem.

Cortina d´Ampezzo

Cortina d´Ampezzo leží v srdci Dolomit a místní obyvatelé ji hrdě nazývají hlavním městem tohoto pohoří. Je to zimní středisko s více než osmdesátiletou tradicí splňující požadavky i těch nejnáročnějších lyžařů, a to jak z hlediska možnosti lyžování, tak i kvalitním servisem služeb. Cortina byla dějištěm několika světových lyžařských závodů a v roce 1956 se zde konaly i Zimní olympijské hry. Patří mezi nejkvalitnější lyžařské areály v celé Itálii. V rámci skipasu můžete lyžovat i v nedalekých střediscích San Vito, Misurina, Auronzo. Cortina se skládá ze 7 areálů, z nichž za zmínku stojí nadstandardní sportovní tratě z Tofany, Cristalla, Tondi a Falorii. Přepravní kapacita je 30.000 osob za hodinu. Nejdelší sjezdovka měří 7,5 km a díky službám i mimo lyžařské trasy (obchůdky, bary, krytý bazén, zimní stadion, bobová dráha) určitě nebudete zklamáni.

Lago di Garda

Lago di Garda nabízí návštěvníkům nádherné přírodní scenérie plné barev. Najdeme zde citroníky, oleandry, magnólie či Bouganville. Vinice a olivové háje produkují velmi kvalitní vína a olivového oleje. Zaujmou Vás jak procházky, tak výlety lodí, cyklostezky příhodné podmínky jsou pro surfing, paragliding, potápění, střelbu, motosport či horolezectví. Kromě toho, je jezero Lago di Garda ideálně situováno pro výlety do historického města Verona, Brescia, Mantua, Benátkek. V posledních letech si pro své aktivity vybírají tuto oblasti i milovníci golfu pro výbornou kvalitu golfových hřišť.

Misurina

Jezero

Sirmione

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí