CK Pohoda Itálie Zájezd č. 432

Toskánsko a Umbrie

Itálie
Assisi, Florencie, Toskánsko, Umbrie, Siena, Perugia, Pienza, Cortona
Poznáte krajinu, kulturu a umění tajemného národa Etrusků, románskou a renesanční…

7Počet dnů:

16.09.2024Termíny od:

11 890 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Poznáte krajinu, kulturu a umění tajemného národa Etrusků, románskou a renesanční architekturu. Pocítíte lahodnou chuť toskánských vín. Cestu korunuje perla Toskánska Florencie a nejznámější poutní místo Itálie Assisi.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den:SIENA (UNESCO), město patronky Toskánska , prohlídka s místním průvodcem, dóm, baptisterium, nejkrásnější náměstí světa, kouzelnou krajinou Crete Senesi - „toskánskou pouští“ do CHIANCIANO TERME, večerní lázeňské městečko.
3. den:Návštěva etruského muzea v CHIUSI. ORVIETO, etruské město na kamenném ostrohu, lanovkou do historického centra, katedrála, studna sv. Patrika, etruské muzeum, atmosféra středověkých uliček, večeře.
4. den:AREZZO, rodiště významného podporovatele umělců Gaia Maecenase, římský amfiteátr, kostel San Francesco s freskami, dóm, vily Vasariho a Petrarky, pevnost Medicejských, CORTONA , křivolaké uličky, etruské hradby a muzeum, výhledy do kraje Valdichiana. PIENZA (UNESCO) - velkolepý plán ideálního renesančního města, Palazzo Piccolomini nebo malebné MONTEPULCIANO, proslavené vynikajícím červeným vínem, možnost ochutnávky.
5. den:PERUGIE , město založené Etrusky, Palazzo dei Priori, krásná fontána ze 13. stol., středověké uličky a průchody, etruská hrobka Ipogeo dei Volumni, ASSISI (UNESCO), proslulé středověké poutní město sv. Františka a sv. Kláry, Giottovy a Lorenzettiho fresky, pohoda u Trasimenského jezera nebo městečko CASTIGLIONE DEL LAGO, večeře.
6. den:FLORENCIE (UNESCO), perla Toskánska , prohlídka města s místním průvodcem: Santa Croce, Bargello, Piazza S. Firenze, Piazza del Duomo, katedrála, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, galerie Uffizi aj.
7. den:Návrat do ČR dopoledne.
Assisi 3 Assisi 4 Assisi 5 Florencie SMDF Florencie SMDF (3) Itálie - Florencie - David orvieto-01 Siena (2)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
16.09.2024 22.09.2024 7 11 890 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelu se snídaní
  • 2x večeři
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, místního průvodce a dopravu ve Florencii a Sieně, vstupy (cca 80 €)

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • záloha za galerii Uffizi (nutná rezervace předem v CK) (příplatek: 800 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3200 Kč)

Assisi

Assisi, město, které je bytostně svázáno s odkazem svatého Františka (1181-1226), který je pohřben v Basilica di San Francesco. S její stavbou se započalo 2 roky po světcově úmrtí. Během dalšího století se na výzdobě Dolního a Horního chrámu podíleli přední umělci své doby, mezi dalšími např. Cimabue, Simone Martini či Giotto. Bazilika, která dominuje celému městu, patří mezi nejdůležitější křesťanské svatostánky a celoročně ji navštěvuje mnoho návštěvníků.

Florencie

Florencie je známa jako kolébka renesance. Před tisíci léty tiché městečko v Toskánsku se v průběhu 11. a 12. století během prudkého ekonomického rozmachu stalo kulturním centrem Itálie. Dnešní město symbolizuje slavný Ponte Vecchio (Starý most), Michelangelova socha Davida či úchvatný pohled z návrší na město. Florencie je dále proslavena svými kostely a katedrálami, mezi nejvýznamnější patří Santa Croce ze 13. století. Světově proslulá je i Galerie umění Uffizi se svými sbírkami obrazů renezančních umělců.

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Umbrie

Umbrie leží ve střední části Itálie. Je jedním z nejmenších italských regionů a zároveň jediným vnitrozemským regionem. Na severozápadě sousedí s Toskánskem, na východě s Marche a na jihozápadě s Laziem. Jejím hlavním městem je Perugia. Nacházejí se zde také historická města Assisi a Norcia, spojená se jmény Františka z Assisi a sv. Benedikta.

Siena

Perugia

Pienza

Cortona

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí