CK Pohoda Švýcarsko Zájezd č. 317

Švýcarsko - Bernské Alpy

Švýcarsko
Grindelwald, Jungfrauregion, Bernské Alpy, Interlaken
- v nitru Bernských Alp, pod vrcholy Jungfrau, Mönch a Eiger... Náš další turistický…

9Počet dnů:

10.08.2024Termíny od:

15 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

- v nitru Bernských Alp, pod vrcholy Jungfrau, Mönch a Eiger...

Náš další turistický zájezd do Švýcarska nás zavede do Bernských Alp. Snad nikde jinde ve střední Evropě nesahají ledovce tak daleko do údolí jako v okolí Grindelwaldu ve Švýcarsku. V okolí je přes 300 km vycházkových cest a horských stezek, které spolu s řadou lanovek skýtají překrásné možnosti denních i polodenních výletů.

Ubytování: pension

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den:Ráno příjezd do Švýcarska. Dopoledne průchod soutěskou řeky AARY, po poledni příjezd do údolí DIEMTIGTAL, ubytování, vycházka v okolí.
3. den:Po snídani odjezd do nitra Bernských Alp do GRINDELWALDU , výjezd lanovkou na FIRST, pěší túra k jezeru BACHALPSEE, případně až na FAULHORN s výhledy na nejznámější vrcholy - Eiger, Mönch a Jungfrau. K večeru návrat do Grindelwaldu, kde bude čekat autobus a odjezd na ubytování.
4. den:Ráno odjezd autobusem do WILDERSWILU, pokračování zubačkou na SCHYNIGE PLATTE, odkud se naskýtají nádherné výhledy na pásmo zaledněných vrcholů v čele s trojicí Eiger, Mönch a Jungfrau (UNESCO). Prohlídka ALPSKÉ BOTANICKÉ ZAHRADY, kde na ploše 8 tisíc metrů čtverečních najdete 520 druhů alpských květin. Vycházka s výhledy v okolí vrcholu. Odpoledne zastávka v INTERLAKENU , lázeňském středisku a východisku do oblasti Bernských Alp .
5. den:Ráno odjezd do údolí vodopádů - LAUTERBRUNNETAL. Vycházka k TRÜMMELBAŠSKÝM VODOPÁDŮM - 10 ledovcových kaskádových vodopádů v nitru hory a podél řeky Bílá Lütschina pod MÜRRENBAŠSKÝM VODOPÁDEM, kde se masy vody řítí v 5 kaskádách z výšky 750 m, dojdeme do STECHELLBERGU. Zde vyjedeme lanovkou do MÜRREN, střediska vysoko nad údolím a půjdeme turistickou cestou s úžasnými výhledy na celé panorama čtyřtisícovek včetně Mönchu a Eigeru až nad Laterbrunnen, odkud můžete k autobusu sjet lanovkou nebo sejít pěšky.
6. den:Ráno odjezd do KANDERSTEGU, lanovkou (možno i pěšky) k jezeru OESCHINENSEE, 3 hod. okružní vycházka nad jezerem, případně jen odpočinek u jezera, možnost půjčení loděk nebo naopak náročný výstup k horským chatám. K večeru návrat do Kanderstegu, kde bude čekat autobus.
7. den:Dopoledne odjezd do GRINDELWALDU , výjezd lanovkou na MÄNNLICHEN, pěší túra v oblasti pod Eigerem, návrat do Grindelwaldu pěšky nebo zubačkou.
8. den:Po snídani a úklidu chaty dopoledne výjezd lanovkou na WIERERHORN, vycházka, zpět pěšky nebo lanovkou. Odpoledne přejezd přes JAUNPASS do městečka CHARMEY, koupání v termálních lázních. Večer odjezd ze Švýcarska.
9. den:Příjezd do Prahy v ranních hodinách.
Bernské Alpy 1 Bernské Alpy 10 Bernské Alpy 11 Bernské Alpy 12 Bernské Alpy 13 Bernské Alpy 14 Bernské Alpy 15 Bernské Alpy 16 Bernské Alpy 2 Bernské Alpy 3 Bernské Alpy 4 Bernské Alpy 5 Bernské Alpy 6 Bernské Alpy 7 Bernské Alpy 8 Bernské Alpy 9

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
10.08.2024 18.08.2024 9 15 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava luxusním autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v penzionu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x česká polopenze

Cena nezahrnuje

  • kapesné na lanovky, vstupy apod. cca 250 CH
  • pro zájemce v případě velmi pěkného počasí výjezd vlakem na Jungfraujoch ve skup. nad 10 os. cca 150 CHF.

Výlety

  • 6x balíček na oběd (příplatek: 600 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj není možný.

Grindelwald

Klimatické lázně nedaleko Interlakenu leží v nadmořské výšce 1038 m n.m. Městečko s 3500 obyvateli je obklopeno vrcholy Wetterhorn (3702 m), Schreckhorn (4078 m), Eiger (3970 m), Mönch (4099 m) a Jungfrau (4158 m). Otevírají se odtud však i pohledy na Schwarzhorn (2929 m) a Faulhorn (2681 m), stejně jako na sedlo Schynige Platte (1969 m). V okolí Grindelwaldu je asi 300 km značených turistických cest, pro pohodlí a dostupnost vrcholů byla postavena celá řada lanovek. Za nejvýznnamnější je třeba považovat 18 km dlouhou dráhu přes kleine Scheidegg k Junngfraujochu, lanovku na Pfingstegg (1390 m), Firt (2168 m) nebo Männlichen (2343 m). V městečku je hřbitov s hroby slavných horolezců a horských vůdců.

Jungfrauregion

Velmi rozsáhlá lyžařská oblast pod slavnými vrcholy Jungfrau, Eiger a Mönch, táhnoucí se od Grindelwaldu přes Wengen a Lauterbrunnen až po Mürren • možnost výběru mezi oblastními skipasy First / Kleine Scheidegg - Männlichen (též znám jako Grindelwald / Wengen) či Mürren / Schilthorn a celoplošným skipasem Jungfrau region • zajímavé alternativy v podobě prozkoumávání oblasti vlakem od nízko položeného Interlakenu až po „střechu Evropy“ Jungfraujoch spojené s projížděním různých částí nevídaně obrovského komplexu • zdolání jedné z nejproslulejších sjezdovek světa, obávaného Lauberhornu do Wengenu, tradičního místa měření sil nejlepších sjezdařů světa již od roku 1930, aneb na identicky vyznačené trati adrenalinová výzva i pro Vás • unikátní jízda zubačkou na nejvýše položenou stanici v Evropě - Jungfraujoch - do výšky 3454 m.n.m. aneb životní zážitek nejen pro milovníky technických zajímavostí a pohádkových rozhledů • slavný a náročný 16-kilometrový sjezd ze Schilthornu do Lauterbrunnenu, místo každoročního konání populárního amatérského „pekelného“ závodu Inferno Rennen • obrovská nabídka pro specialisty - freeridové a carvingové tratě, slalomové svahy s měřenými úseky, několik dobře vybavených funparků pro snowboardisty, ale i řada zón pro začátečníky • okolí Grindelwaldu s převahou červených a modrých sjezdovek nejvhodnějším cílem rodinných zimních dovolených v oblasti • rozsáhlé možnosti další zábavy ve všech střediscích oblasti (paragliding, kluziště, plavecké bazény, restaurace, bary, diskotéky,...) • dokonalá železniční síť fungující až do velmi vysokých poloh v ceně skipasu a umožňující vyzkoušet si i některou z mnoha, často i osvětlených, sáňkařských tratí • unikátní otáčivý restaurant na Schilthornu (Piz Gloria), známý mimo jiné fanouškům Jamese Bonda • ideální předpoklady zaujmout i ty nejnáročnější lyžaře - snadná dostupnost z ČR, vynikající infrastruktura nabitá atrakcemi, tradice, sláva a prestiž, ale přitom na švýcarské poměry nepříliš vysoké ceny.

Bernské Alpy

Interlaken

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,18 Kč

Počasí