CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. 217

Skotsko a ostrov Skye - letní toulky Skotskou vysočinou

Velká Británie
Londýn, Edinburgh, Skotsko, Anglie, St. Andrews, Inverness, Glasgow, Portree
Poznávací zájezd do Skotska v rámci kombinované dopravy. Do země whisky, vřesů, tartanů…

9Počet dnů:

25.07.2024Termíny od:

37 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Poznávací zájezd do Skotska v rámci kombinované dopravy. Do země whisky, vřesů, tartanů a dudáků se vydáme nočním trajektem z nizozemského Amsterdamu. Na palubě lodi nás čeká výborná večeře i snídaně a ubytování budeme v kajutách. Po vylodění nás čeká impozantní Edinburgh a dále již budeme obdivovat kraj přírodních krás i historických památek, stará šlechtická sídla, štíty horských velikánů, jedinečný kraj Highlands i legendami opředený ostrov Skye. Zpáteční cestu si zkrátíme odletem do Prahy z královského Edinburghu.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: kombinovaná

Program zájezdu

1. den:Odjezd v podvečerních hodinách z ČR, cesta přes Německo do Nizozemska.
2. den:Příjezd do AMSTERDAMU, nalodění na trajekt do Newcastlu. Noční plavba do Anglie, ubytování v kajutách, výborná večeře formou bufetu.
3. den:Snídaně a ráno kolem 9.30 hod. místního času připlutí do NEWCASTLU a odjezd do JEDBURGHU - krátká prohlídka skotského města s opatstvím a historickým domem, ve kterém žila Marie Stuartovna. Prohlídka nejnavštěvovanějšího skotského města EDINBURGH (UNESCO), hlavního města středověkého skotského království, impozantní hrad Edinburgh Castle s expozicí skotských korunovačních klenotů, Old Town - "Královská míle" cesta vedoucí od hradu kolem tří kostelů, z nichž nejkrásnější je katedrála sv. Jiljí, jejíž prolamovaná věž je podpírána korunou obloukovitých pilířů, dlážděné uličky a domy z 18. století.
4. den:Oblastí Lowlands pokračujeme do královského STIRLINGU, historická brána do oblasti Highlands, staré město pod hradem, původní hradby, které nechala vybudovat M. Stuartovna na obranu před Jindřichem VIII. a prohlídka ohromujícího HRADU STIRLING, skvostná ukázka renesanční architektury Skotska, místo korunovace mnoha skotských králů a královen vč. Marie Stuartovny. Procházka na vrchol ABBEY CRAIG k viktoriánské věži věnované skotskému národnímu hrdinovi Williamu Wallaceovi (Statečné srdce). Odsud se otvírají fantastické výhledy na hrad Stirling. Zastávka na bitevním poli u BANNOCKBURNU, kde skotský král Robert Bruce vybojoval roku 1314 své nejslavnější vítězství a uhájil nezávislost Skotska . Přejezd do oblasti Pitlochry na ubytování.
5. den:HIGHLANDS, typicky skotská krajina, nádherné hory, úzká údolí a návštěva palírny v PITLOCHRY, dobové záznamy praví, že funguje jako farmářská palírna již od r. 1825. Po prohlídce spojené s ochutnávkou navštívíme velkolepé sídlo vévody z Athollu - BLAIR CASTLE, jeden z největších skotských zámků se nachází poblíž vesnice Blair Atholl v kraji Pertshire. Díky své strategické poloze na hlavní cestě přes střední část Highlandu je jedním z nejvíce navštěvovaných skotských zámků a vévoda z Athollu má dodnes zvláštní výsadu, držet si svoji soukromou armádu Atholl Highlanders, čítající asi 90 mužů. Přejezd nádherným krajem hor a údolí do hlavního města Vysočiny INVERNESSU . Prohlídka centra města na břehu řeky Ness. Čas na nakupování suvenýrů i ochutnání místních specialit. Nocleh v oblasti Invernessu .
6. den:Program u nejslavnějšího skotského jezera LOCH NESS, zastavíme u romantických ruin středověkého hradu URQUHART tyčících se nad nejhlubší částí jezera. Procházka ke keltskému hradišti v oblasti a městečko Vysočiny - DRUMNADROCHIT na okraji zálivu Urquhart, obklopeno třemi údolími – Glen Urquhart, Glen Moriston a Great Glen. Procházka a prohlídka městečka vč. Loch Ness Centra, které zkoumá legendu „Nessie“. Nahlédneme do zákulisí projektu, uvidíme podmořská plavidla používaná při průzkumech, seznámíme se s technikami hledání. Centrum nabízí pohled na příběh Lochnesské příšery. Program pokračuje u zdymadel Kaledonského kanálu a fakult. možností plavby po jezeře z městečka FORT AUGUSTUS, pátrání po Nessie. Odjezd směr ostrov SKYE, foto zastávka u hradu EILEAN DONAN. Ubytování na 2 noci na ostrově Skye.
7. den:Celodenní výlet po ostrově SKYE, opředený legendami, bez něhož si návštěvu Skotska nelze představit, průjezd neporušenou přírodou s fjordy, soutěskami a vodopády. Zastavíme u vyhlídky KILT ROCK, útesy vypínající se do výšky až 60 m u jezera Loch Mealt. Přejezd po východním pobřeží poloostrova Trotternish, bizarní sopečné scenérie, skalní jehla OLD MAN OF STORR, lehký pěší výstup. Navštívíme nejstarší rodové sídlo klanu Mac Leod hrad DUNVEGAN s nejcennější relikvií Fairy flag. V případě příznivého počasí možno odjet do laguny, v níž žije kolonie asi 300 tuleňů. Na závěr dne PORTREE , prohlídka, večerní městečko.
8. den:Milovníky přírody nadchne Skotská vysočina – údolí GREAT GLEN s vyhlídkou na nejvyšší horu Británie Ben Nevis (1344m), možnost fakultativně vyjet lanovkou ze střediska Nevis Range s fascinujícími výhledy na Vysočinu. Procházka v jednom z nejkrásnějších údolí vysočiny GLEN COE. Zastávka ve vesničce LUSS, která patří k nejhezčím v Lowlands, krásný výhled na jezero Loch Lomond. Odjezd na ubytování do GLASGOW , možnost večerní prohlídky a posezení v Glasgow .
9. den:V časných ranních hodinách transfer na letiště do Edinburghu a odlet dle letového řádu do Prahy.
Londýn Londýn - Tower Bridge Skotsko Skotsko - EDINBUR3 Skotsko - krajina Skotsko - SKYE MOS Skotsko - TROSACH2 Skotsko 1 skye - por skye - sli skye - tu2 Velka Britanie Londyn 02 Velka Britanie Londyn 03 Velka Britanie Londyn 04 Velka Britanie Londyn 05 Velka Britanie Londyn 06

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
25.07.2024 02.08.2024 9 37 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu luxusním autobusem
  • trajekt Amsterdam - Newcastle
  • letecká doprava Edinburgh - Praha vč. tax
  • 1 velké příruční zavazadlo do 15 kg a 1 malé příruční zavazadlo
  • transfer na letiště
  • průvodce
  • 1x nocleh ve 4lůžkových kajutách na trajektu s polopenzí
  • 6x ubytování ve Skotsku - hotely (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídaně

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 705 Kč)
  • 2lůžková kajuta na trajektu (cena za osobu, omezený počet, na dotaz v CK) (příplatek: 2200 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení, na ověření dostupnosti v CK) (příplatek: 9200 Kč)
  • zavazadlo k odbavení do 23 kg (na ověření ceny v CK)
  • vstup Edinburgh castle cca 22 GBP - platba na místě, nutná rezervace předem
  • vstup Hrad Stirling cca 20 GBP - platba na místě, nutná rezervace předem
  • vstup Blair castle cca 18 GBP - platba na místě, nutná rezervace předem
  • vstup Hrad Dunvegan – Skye cca 18 GBP - platba na místě, nutná rezervace předem

Londýn

Málo hlavních měst hraje tak důležitou roli v kulturním i obchodním životě země jako Londýn. Dokládá to i nebývalý zájem turistů i obchodníků o toto město. Londýn je klenotnicí umění všech slohových údobí, sídlo mnoha muzeí a galerií. Nabízí tradice, které trvají po staletí, jako např. okázalou výměnu stráží v Buckinghamském paláci. Mezi významné církevní stavby patří katedrála sv. Pavla, Westminsterské opatství a římskokatolická westminsterská katedrála. Každý zná i sídla královské rodiny, jako je Tower, kde lze spatřit korunovační klenoty, nebo Kensingtonský, Buckinghamský a Svatojakubský palác. Z řeky Temže je impozantní pohled na komplex budov parlamentu zakončený známou věží Big Ben. Symbolem města je i Tower Bridge, poslední most přes Temži před ústím do moře.

Edinburgh

Hlavní město Skotska, město s majestátním hradem a drsným větrným podnebím. Pro svůj bohatý kulturní život je nazýváno "Athénami severu". Sídlí tu řada kulturních a uměleckých institucí: národní galerie, Skotská královská akademie, Skotské královské muzeum nebo muzeum moderního umění. Středem starého města je "královská míle", prostranství na cestě od hradu kolem katedrály sv. Víta ze 14. až 15. stol. k Holyroodu. Tzv. Holyroodhouse byl sídlem skotských králů včetně královny Marie, popravené v r.1587.

Skotsko

Skotsko zabírá přibližně jednu třetinu ostrova Velká Británie a je druhou největší zemí Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Patří k němu i čtyři souostroví, a to Orkneje, Shetlandy a Vnitřní a Vnější Hebridy.

Anglie

Zájezdy do Anglie se již léta nachází v trvalé nabídce cestovních kanceláří. Poznávací zájezdy do Anglie směřují hlavně do metropole Anglie Londýna, dále do jižní Anglie až na výběžek Cornwallu Landś End i do střední Anglie, kde se nachází významná univerzitní města Oxford a Cambridge.

St. Andrews

Inverness

Město ve Skotsé vysočině, kromě místního trhu lze navštívit také Inverness castle, který slouží jako budova soudu, St.Andrewś Cathedral, která leží na břehu řeky Ness. Toto místo je považováno za jednu z nejhezčích říčních scenérií v Británii. Tři kilometry od města se na zalesněném kopci nachází Craig Phadrig, dávné sídlo Piktských králů.

Glasgow

Portree

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 22,79 Kč
euro 24,71 Kč

Počasí