CK Pohoda Omán Zájezd č. OM319-24

Omán – Kráska Arábie

Omán

Poznejte s námi jednu z nejhezčích zemí Arábie, jedinečný Omán. Země plná tradic…

9Počet dnů:

13.10.2024Termíny od:

67 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Poznejte s námi jednu z nejhezčích zemí Arábie, jedinečný Omán. Země plná tradic s přírodními divy, architektonickými zajímavostmi, skvělými lidmi a nezapomenutelnými dobrodružstvími má opravdu co nabídnout. Čeká nás moderní architektura Muscatu v kontrastu s historickými vesnicemi v okolí Nizwy, koupání v oceánu i ve sladkovodních wadi, poušť Wahiba Sands, vysoké hory Jebel Shams, živé tržiště v Nizwě aj. Je tu prostě vše. Budeme se kochat mešitami, horskými vesnicemi, pouštními dunami, horami, spontánně rostoucí zelení. Posedíme s beduíny nad šálkem silné kahwy ovoněné kardamomem. Navštívíme trhy plné zlata, ale i výrobků keramického řemesla a přesvědčíme se, že západ slunce v poušti je jedinečný.

Muscat – Bimmah Sinkhole – Wadi Shab – Sur – Wadi Bani Khalid – poušť Wahiba Sands - pohoří Al Hajar – Birkat Al Mawz – Nizwa – hrad Bahla - vesnice Misfat – pohoří Jebel Shams – Balcony Walk – Al Hamra

Garance malé skupiny max. 15 osob.

Ubytování: ano

hotel, pouštní camp

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Nástupní místa: 13.10. - 21.10. Odlet L1

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet s průvodcem z Prahy.
2. den:Přílet na ománské letiště v Muscatu, transfer na hotel, ubytování. Kolem poledne prohlídka města MUSCAT - nádherná budova sultánovy Opery , kde vystupují největší jména světové klasické hudby. Dále zastávka u sultánova paláce Al Alam . Den zakončíme ve čtvrti Mutrah s pobřežní promenádou Corniche a tržištěm Mutrah Souq (kadidla, zlaté a stříbrné zboží atd.). Návrat na hotel, večeře.
3. den:Návštěva Velké mešity sultána Qaboose , která pojme vč. vnějších prostor až 20 000 věřících. Dále pokračujeme podél pobřeží Ománského zálivu, zastávka u BIMMAH SINKHOLE (ďáblova díra) přírodní jev vzniklý propadem stropu podzemní jeskyně. Na dně propadliny leží průzračné jezírko, ke kterému je možno sestoupit po schodišti. WADI SHAB (2-3hod. výlet) hlubokým kaňonem až k soustavě azurových jezírek s možností koupání. Návštěva města SUR na severovýchodním cípu Ománu, proslaveného především výrobou lodí a odvážnými námořníky. Návštěva výrobny tradičních ománských dřevěných lodí dhow , ubytování v Suru, večeře.
4. den:Přejezd do WADI BANI KHALID , které patří mezi nejkrásnější ománská wádí. V údolí sevřeném horami najdeme pohádková jezírka, úrodné plantáže a vesnice. Kolem řečiště a jezírek lze projít po jejich okrajích, cestách a můstcích (možnost koupání). Odpoledne odjezd do pouštního kempu v poušti WAHIBA SANDS , jedinečné západy slunce v kulisách pouštních dun, večeře, přenocování v poušti.
5. den:Ráno možnost projížďky na velbloudu, příp. další pouštní aktivity, relax v dunách v okolí kempu. Přejezd do oblasti města Nizwa, jednoho z nejstarších měst v Ománu v podhůří vysokých masivů pohoří AL HAJAR . Návštěva vesnice BIRKAT AL MAWZ , procházka v palmovém háji mezi pozůstatky původních obydlí. Ubytování na 2 noci v Nizwě, večeře.
6. den:Návštěva tradičního pátečního kozího a dobytčího trhu v NIZWĚ , který se nachází v prostorách historického tržiště Nizwa Souq – možnost nákupu nejlepších ománských datlí, rukodělných výrobků, kadidel a exotických vůní. Lze navštívit také historickou pevnost Nizwa Fort , která přiléhá k areálu tržiště. Dále návštěva nejkrásnějšího ománského hradu BAHLA (UNESCO), jehož počátky se datují až do předislámské doby. Nejkrásnější ománská horská vesnice MISFAT s palmovými háji a banánovníky, kde si můžeme důkladně prohlédnout systém zavlažovacích kanálků falaj. Návrat na ubytování, večeře.
7. den:Vydáme se terénními vozy do nejvyššího ománského pohoří JEBEL SHAMS . Ve výšce okolo 2000 m n.m. se nám odkryjí pohledy do úchvatného kaňonu WADI NAKHR , ománského Grand Canyonu. Podél kaňonu se můžeme projít po úchvatné nenáročné stezce BALCONY WALK . Přes vesnici AL HAMRA se přesuneme na závěrečné ubytování do oblasti Muscatu, večeře.
8. den:Volný den na pláži QURUM BEACH , relax a možnost koupání nebo procházek po pláži (případně fakultativně možnost návštěvy národopisného muzea Bait al Zubair se sbírkami historických zbraní, expozicí ománských oděvů a života ve vesnicích nebo jiný fakultativní program dle individuálních požadavků). Večer transfer z hotelu na letiště a dle aktuálního letového řádu odlet zpět do ČR.
9. den:Návrat do Prahy.
Omán - Al Hajar Omán - Bahla Omán - Birkat Al Mawz Omán - Jebel Shams Omán - Muscat Omán - Muscat Omán - Muscat  - palác Al Alam Palace Omán - Muscat - mešita sultána Qaboose Omán - Muscat - mešita sultána Qaboose Omán - Muscat Grand Mosque Omán - Nizwa Omán - Nizwa Omán - poušť Wahiba Omán - Sur Omán - Wadi Shab

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
12.10.2024 20.10.2024 9 68 990 Kč momentálně není k dispozici
13.10.2024 21.10.2024 9 67 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Muscat a zpět vč. let. tax a poplatků,
  • transfer z/na letiště,
  • dopravu minibusem a terénními vozy 4x4,
  • 7x ubytování z toho 6x hotel****/*** 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, 1x ubytování v pouštním campu*** – 2lůžk. pokoje,
  • 7x polopenzi,
  • průvodce CK a místního průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupy ( cca 25 OMR, 1 OMR cca 60 CZK),
  • aktivity v pouštním kempu (jízda na velbloudech, jízda terénním autem v dunách apod.),
  • fakult. služby a vše ostatní co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 13000 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 1290 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí