CK Pohoda Itálie Zájezd č. 216

Toskánsko letecky

Itálie
Pisa, Řím, Toskánsko, Vatikán, Cinque Terre, Siena, San Gimignano, Lucca
Krátkodobý letecký poznávací zájezd do Itálie Vám umožní poznání jedné z nejkrásnějších…

6Počet dnů:

01.10.2024Termíny od:

26 190 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

Krátkodobý letecký poznávací zájezd do Itálie Vám umožní poznání jedné z nejkrásnějších oblastí nejen Itálie, ale celé Evropy - Toskánska. Nádherná kopcovitá krajina porostlá štíhlými vysokými cypřiši, ve které se jsou malebně umístěna světoznámá historická města, jako je Florencie nebo San Gimignano.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy do Toskánska , transfer na hotel, ubytování.
2. den:FLORENCIE (historické centrum je pod patronací UNESCO) – perla Toskánska s monumentálními stavbami florentské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte Vecchio přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela.
3. den:LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček. PISA (UNESCO) - prohlídka slavného Piazza dei Miracoli – Šikmá věž, Baptisterium, Dóm atd.
4. den:SIENA (historické centrum Sieny je pod patronací UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex, náměstí Piazza del Campo ve tvaru půlměsíce je obklopeno 16 paláci, gotický dóm. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska, jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města. VOLTERRA – město alabastru, které dosáhlo svého největšího rozkvětu za Etrusků. Krásné městské bány, impozantní středověké paláce, katedrála.
5. den:Celodenní výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Přijedeme do obce LEVANTO, odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší tuistiku, může zůstat v Levantu, pěkné městečko) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre – krásné výhledy na romantická městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky.
6. den:Transfer z hotelu na letiště. Odlet do Prahy. Pořadí navštívených míst může být změněno.
Italie_Cinque-Terre Italie_Cinque-Terre_02 Italie_Lucca_2_10 Italie_Pisa_10 Italie_Sikma-vez-Pisa Italie_Toskansko_San-Gimignano Italie_Voltera 2

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
01.10.2024 06.10.2024 6 26 190 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu do Itálie
  • transfery
  • autobusovou dopravu na výlety dle programu
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu *** v oblasti Toskánska (nejpravděpodobněji Montecatini, dvoulůžkové pokoje v příslušenstvím)
  • 5x polopenzi.

Cena nezahrnuje

  • vstupné, pobytovou taxu

Výlety

  • 1/1 pokoj (příplatek: 3800 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 590 Kč)

Pisa

Pisa je světoznámá díky svému Náměstí zázraků, Campo dei Miracoli, na kterém se nacházejí čtyři budovy - katedrála, známá nakloněná věž, baptisterium a Camposanto. Tisíce turistů přijíždějí každoročně aby mohli shlédnout nakloněnou věž. Její odklon horní části věže od paty je přes 4 metry. V poslední době se technicky podařilo vyřešit zastavení náklánění věže a pravděpodobného zřícení v budoucnosti. Po dlouhé době byla věž opět zpřístupněna turistům.

Řím

Podle legendy byl Řím založen Romulem a Remem v roce 753 př. n.l. Veliké přestavby se město dočkalo za císaře Augusta, kdy už mělo městi milion obyvatel. S rozdělením římské říše ztrácí Řím na významu. Během renezance město opět rozkvétá, později se stává hlavním městem sjednocené Itálie. Dnešní Řím je vděčným cílem pro turisty. Lze zde strávit několik dní, během nich můžete navštívit Vatikán, Forum Romanum, Andělský hrad, Koloseum, katakomby či nesčetná muzea a galerie.

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Vatikán

Vatikán je sídlo hlavy katolické církve. Řadí se k ministátečkům Evropy.

Cinque Terre

Siena

San Gimignano

Lucca

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,15 Kč

Počasí