CK Pohoda Itálie Zájezd č. 24150223

Sicílie - To nejlepší ze SICÍLIE

Itálie
Sicílie
To nejlepší ze SICÍLIE hotel 4* přímo na pláži, každý den výlet, český průvodceletecky…

5Počet dnů:

18.10.2024Termíny od:

24 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

To nejlepší ze SICÍLIE

hotel 4* přímo na pláži, každý den výlet, český průvodceletecky z PRAHY a KATOVIC Catánie, nejkrásnější město na Sicílii - Taormína, sopka Etna a vulkanická pole, kaňon Gole Alcantara, Syracusy (UNESCO)

Poznámka: Příplatky: příplatek za jednolůžkový pokoj:  2.490,- Kč/pobyt Fakultativní výlety a vstupy:-       Řecké divadlo v Taormině + 12,- Euro-       Archeologický park v Syracusy + 13,- Euro-       Večeře v místní pizzerii v Taormině + cca 30,- Euro-       Celodenní výlet Etna + Gole Alcantara + 100,- Euro (včetně aut 4x4 s vulkanologem), případně jen 60,- Euro – lanovka do 2.500 m.n.m a individuální procházka + 5,- Euro poplatek za vstup do Gole Alcantara

Poznámka: sled jednotlivých dnů a program navštívených památek může být upraven (pozměněn) dle aktuální situace, počasí apod.  Program je kalkulován při min. 15-ti osobách (minimální počet zákazníků pro realizaci zájezdu)

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:setkání na letišti v Praze nebo Katovicích dle výběru zákazníka a odlet kolem poledne přímou linkou do Catánie, kde nás bude čekat místní česky hovořící průvodkyně a vydáme se rovnou do našeho hotelu Baia Azzurra **** přímo na pláži Mazzaró na pobřeží města Taormina, které je považováno za nejkrásnější město na Sicílii. Poloha hotelu tak umožňuje koupání v průběhu pobytu. Odpoledne po krátkém odpočinku se necháme vyvézt lanovkou do historického centra města, kde můžeme zajít společně na dobrou večeři (fakultativně)
2. den:po dobré snídani v našem hotelu se vydáme na rybí trh v Catánii, který má stejně jako celé historické město neopakovatelnou atmosféru. Projdeme se centrem města s úzkými kamennými uličkami a malebnými náměstíčky, kde si zajisté dáme dobrou kávu a možná ochutnáme něco z místní kuchyně – slané pečivo cipollina, typický sicilský zmrzlinový dezert granita nebo vyhlášené rýžové kuličky arancini. Snad nikde jinde v Evropě není street food tak dobré jako v Catánii. Odpoledne se vrátíme do historického centra Taorminy a prohlédneme si zdejší památky včetně slavného Řeckého amfiteátru s úžasným výhledem na moře a sopku Etnu. Promenádou Corso Umberto se poté budeme vracet zpět k našemu hotelu. Milovníci turistíky mohou vyrazit na výšlap nad město ke kapličce pod Saracénským hradem s dalšími fantastickými výhledy na moře, sopku a celou Taorminu. Večer můžeme zajít do místní vyhlášené pizzerie na společnou večeři (fakultativně)
3. den:po dobré snídani můžeme trávit celý den lenošením na pláži nebo se vydat s námi na celodenní výlet na Etnu, kde se do výšky 2500 m. n. m. dostaneme pohodlnou lanovkou a dále budeme pokračovat silnými vozidly 4x4 po lávových polích k vrcholu sopky. Výlet je doprovázen zkušeným vulkanologem, který nám objasní vše o sopce Etně, uvidíme také škody, které sopka napáchala při posledních erupcích, při kterých bylo zničeno celé lyžařské středisko i s vleky, Po černém lávovém poli se dostaneme až k několika jeskyním, kde se dozvíme, proč a jak vznikla sicilská granita. Pro ty, kteří nechtějí až k vrcholu sopky je možné vyjet jen lanovkou do 2.500 m.n.m a zde se projít individuálně po okolí. Odpoledne nás bude čekat návštěva nádherné soutěsky Gola di Alcantara, která vznikla díky lávovému proudu při jedné z erupcí sopky Etna. V průzračně čisté vodě říčky, která protéká dnem soutěsky se můžeme vykoupat a obdivovat zajímavé skalní útvary a nádhernou okolní přírodu. V soutěsce je několik vyhlídkových tras. Odpoledne se vrátíme zpět do našeho hotelu a stihneme se ještě vykoupat na krásné pláži před hotelem
4. den:posilněni dobrou snídaní se vydáme na celodenní výlet do historického města Syrakusy (UNESCO), kde se narodil slavný matematik Archimédes. V Syrakusách navštívíme archeologický park a také zdejší jeskyně (největší z nich tzv. Dionýsovo ucho), které vznikly těžbou vápence ve slavných místních kamenolomech. Dnes uvidíme také Řecké divadlo, Římský amfiteátr, který byl využíván ke gladiátorským hrám a další nádherná místa. Odpoledne zavítáme na ostrov Ortigia, který je typický tisícem malebných uliček s historickými paláci,  domy, malebnými náměstíčky a lákavými kavárnami a obchůdky.  Procházka nás dovede až na hlavní náměstí Piazza Duomo s barokní katedrálou. Závěrem prohlídky se projdeme přímořskou promenádou plnou typických restaurací a navštívíme Arethúsin pramen, v němž roste vzácný papyrus. V podvečer se vrátíme do našeho hotelu do Taormíny.
5. den:po snídani se vydáme na letiště a odletíme přímým letem do Prahy nebo Katovic

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
18.10.2024 22.10.2024 5 24 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha - Catánie – Praha nebo Katovice – Catánie – Katovice příručním zavazadlem, 4 x nocleh ve dvoulůžkovém pokoji hotelu Baia Azzurra **** se snídaněmi, transfery a výlety uvedené v programu zájezdu, služby česky hovořícího zkušeného průvodce na Sicílii, pojištění CK ve smyslu zákona 159/99 Sb

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění storna zájezdu a připojištění Covid +50,- Kč/os./den zájezd, vstupné do památek a fakultativní výlety

Sicílie

Sicílie je největším ostrovem ve Středomoří a zároveň největším a nejjižnějším regionem v Itálii. Od italské pevniny je oddělen Messinskou úžinou, která v nejužším místě měří jen 3 km. Od Afriky je Sicílie vzdálena asi 140km. Ostrov má trojúhelníkovitý tvar a omývají jej 3 moře – ze severu Tyrhénské, z jižní strany Středozemní a z východu Jónské. K Sicílii patří také velké množství ostrovů: na severu jsou to ostrovy Eolie (Liparské), ostrov Ustica, na západě ostrovy Egadi a na jihu souostroví Pelagie a Pantelleria. Ostrov Sicílie je rozdělen do 9-ti provincií – Agrigento, Caltanisetta, Catania, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Siracusa a Trapani. Hlavním městem ostrova je Palermo. Tipy na výlet: Palermo, jehož centrum tvoří křižovatka a náměstí Piazza Vigliena, které Sicilané neznají jinak než „ I Quattro Canti“ (Čtyři rohy) a odkud se dá jen za pár minut dojít k nejzajímavějším pamětihodnostem města – Normanský palác s římskými, arabskými a byzantskými slohovými prvky, barokní kostely podél hlavní třídy Corso Vittorio Emanuele, pobřežní promenáda Foro Italico či Villa Giulia s krásnou botanickou zahradou. V městě Palermo má také jedno z hlavních sídel italská mafie. Trapani přístav, který leží na západní straně ostrova a je proslulý zejména svými kostely – katedrála S. Lorenzo, Chiesa del Collegio dei Gesuiti nebo kostel Santa Maria del Gesú. Agrigento, které se rozprostírá v místech, kde v antickém období stál Akragas, jedno z nejvýznamnějších měst tohoto období. Jižně od města Agrigento leží Údolí chrámů (Valle dei Templi), které se řadí k nejpůsobivějším komplexům starořeckých staveb. Město Siracusa (Sirakusy) a jeho Parco Archeologico, muzeum Museo Archeologico Regionale Paolo Orsi, barokní kostel Santa Lucia alla Badia, chrám Athény nebo ruiny Appolonova chrámu. Taormina a její řecké divadlo, odeion, Palazzo Corvaia nebo dóm.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí