CK Pohoda Itálie Zájezd č. 24091601

Toskánsko

Itálie
Toskánsko
ITÁLIE - TOSKÁNSKO - poznávací autobusový zájezd Bologna, Lucca, Pisa, San Gimignano,…

6Počet dnů:

08.10.2024Termíny od:

8 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

ITÁLIE - TOSKÁNSKO - poznávací autobusový zájezd

Bologna, Lucca, Pisa, San Gimignano, Siena, Florencie…

Poznámka: Nástupní místa: Havířov, Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v odpoledních hodinách, noční přejezd Rakouskem.
2. den:Příjezd do Bologni - hlavního města provincie Emila-Romagna, které je sídlem arcibiskuprství a nejstarší univerzity v Evropě. Pěší procházka centrem města nás zavede k bazilice Santuario di Santo Stefano a bazilice San Domenico, typickým věžím Torri degli Asinelli e Garisenda a řadě dalších zajímavých míst.
3. den:Ráno se vydáme do nejnavštěvovanějších míst Toskánska- do malebného městečka Lucca, které je rodištěm Giacoma Pucciniho a oblíbeným místem Karla IV. Pěší procházka nás zavede na hlavní náměstí, tržiště, které stojí na místě starého římského divadla, k rodnému domu Pucciniho a krásného dómu San Martino z 11. století i k chrámu San Frediano s mozaikami… Odpoledne se přesuneme do města Pissa, kde si prohlédneme historické centrum města na břehu řeky Arno, unikátní komplex staveb – Dóm, Šikmá věž a Baptistrium.
4. den:dnešní program nás zavede do malebného městečka San Gimignano se středověkovu zástavbou, náměstím s fontánou a rodovými věžemi… Odpoledne přejedeme do Sieny, kde si prohlédneme architektonický komplex centra města, který je tvořen kostely a paláci.
5. den:Florencie s unikátními památkami - Palazzo Vecchio a Loggia dei Lanzi s mnoha slavnými sochami, náměstí Piazza del Duomo s katedrálou a Giottovou zvonicí, Baptisterium, Ponte Vecchio se zlatnickými krámky a sochou Davida na vyhlídce nad městem. Večer odjezd zpět do ČR, noční přejezd Rakouskem
6. den:návrat do ČR v dopoledních hodinách

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
08.10.2024 13.10.2024 6 8 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autokarem, 3x ubytování ve 2-lůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením, snídaně, služby česky hovořící průvodce, místní taxy a poplatky, pojištění CK 159/99 Sb

Cena nezahrnuje

  • vstupy do navštívených objektů (cca 60,- Euro), komplexní cestovní pojištění léčebných výloh storna zájezdu (50,- Kč/osoba/den)

Toskánsko

Toskánsko je kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují etruské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Za renesance se uměleckou špičkou stala Florencie, která dodnes láká tisíce turistů svou galerií Uffizzi s největší kolekcí italského renesančního umění, půvabným mostem Ponte Vecchio s krámky zlatníků, dómem s baptisteriem, gotickým kostelem Santa Croce a dalšími památkami. Určitě nevynechejte ani prohlídku města Lucca a jeho historického centra, ohraničeného starověkými hradbami. Pisa dokázala ve středověku využít cest do zámoří k obohacení jak městské pokladnice, tak i vzdělanosti a kultury. Dokladem toho jsou stavby v centru města, z nichž nejznámější je určitě Šikmá věž na Campo dei Miracoli „náměstí Zázraků“. Arezzo patří k nejbohatším toskánským městům, které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesco. Náměstí Piazza del Campo, které se nachází v městě Siena a má tvar lastury, se řadí k největším renesančním náměstím v Evropě.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024/2025!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2025!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

MÁJOVÁ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.490 Kč!!

Májová PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
8. - 11.5.2024
23. - 26.5.2024

Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,45 Kč
euro 25,15 Kč

Počasí