CK Pohoda Francie Zájezd č. FR552-24

Francie - Gaskoňsko, Kanál Du Midi

Francie

Zveme vás na zájezd do srdce jihozápadní Francie, do malebné oblasti Gaskoňsko, kde…

9Počet dnů:

21.09.2024Termíny od:

18 990 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Zveme vás na zájezd do srdce jihozápadní Francie, do malebné oblasti Gaskoňsko, kde se setkává kulinářské kouzlo, historie a nádherná příroda. Oblast jihozápadní Francie, to je oblast nejstarší evropské kultury, ráj statečných Gaskoňců, jedinečného kraje Périgord a Dordogne, opevněných středověkých vesnic "bastidy" a městeček, klášterů, kraj slunečnic, lanýžů a vína, z podhůří Pyrenejí pochází lahodný ovčí sýr bleu de brebis. Cesta podél kanálu du Midi až do centra středověké Okcitánie a oblasti katarského hnutí. Řinčení mečů, třeskot mušket a vítr z časů dávno minulých jako by dodnes dozníval ve sluncem prosvícených uličkách a na omšelých hradbách nad údolími plnými vinic. Nebudou chybět ani krásné francouzské zahrady. Milovníci zahrad, historie, architektury, umění, vína i gastronomie budou nadšeni. Čtenáři tří mušketýrů i ctitelé Cyrana a malíře Toulouse-Lautreca také.

Paray Le Monial – Sarlat–La-Caneda – údolí řeky Dordogne – zahrady Marqueyssac – údolí řeky Vezére – Beynac-Et-Cazenac – jeskyně Lascaux– Périgueux – Bergerac – Monpazier – Condom – opevněná vesnice Larressingle – Auch – Agen – Auvillar – Moissac – Montauban – Toulouse – Cordes – Albi – Carcassonne – kanál Du Midi

Ubytování: ano

hotel

UBYTOVÁNÍ
6x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím 2x v oblasti Perigueux, 2x v oblasti Agen, 1x v Toulouse, 1x v městském hotelu v Carcassonne)

STRAVOVÁNÍ
6x snídaně. V hotelích je zakázáno používat jakékoli ohřívače pod velkou pokutou a ráno nelze jinak obstarat horké nápoje, dokonce ani u řidičů. Na závěr v Carcassonnu možnost společného oběda za příplatek pouze v CK. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 21.09. - 29.09. odjezd Praha, Beroun, Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR ve večerních hodinách dle míst nástupů.
2. den:Cesta napříč Francií a zastávka v PARAY LE MONIAL , středověké opatství na Svatojakubské cestě (UNESCO), pokračujeme kouzelnou krajinou kraje Quercy , dojezd na ubytování.
3. - 4. den:Krajem Périgord a zeleným srdcem kraje Dordogne. Středověké kamenné město SARLAT-LA-CANEDA , vyhlášené svými trhy, nejvíce středověkých a renesančních fasád domů a paláců v celé Francii, perly gastronomie Périgordu: lanýže, kozí sýry, husí játra, víno, údolí řeky Dordogne, jedinečné francouzské zahrady MARQUEYSSAC a turistická procházka v přírodním parku s úžasnými výhledy na meandry řeky Dordogne. Možnost oběda a pokračujeme údolím řeky Vezére (UNESCO), jedna z nejhezčích vesnic s hradem na nedobytné skále BEYNAC-ET-CAZENAC , procházka městem k hradu, ráj pro fotografy, variantně koupání v řece. Oblast osídlení člověka kromaňonského, replika světoznámé jeskyně s pravěkými malbami LASCAUX (UNESCO), pravěké a středověké sídliště pod skalními převisy St-Christophe , návrat na ubytování.
5. den:CONDOM , město proslavené obchodem s armagnacem, gotická katedrála, staré ulice, ochutnávka místního likéru podobného koňaku – armagnacu a flocu v letním sídle biskupů s daňčí oborou. Cesta gaskoňskou krajinou, nejmenší opevněná vesnice Francie LARRESSINGLE s hradem, donjonem a stylovou hospůdkou, event. opatství Flaran. AUCH (UNESCO), staré město na skalnatém výběžku nad řekou Gers, Tour d´Armagnac , monumentální schodiště k řece s 234 schody, zbytky středověkého schodiště do spodní části města, ulice Dessoles s pozoruhodnými domy, katedrála s úžasně vyřezávanými lavicemi v chóru a vitrážemi z 16. st., muzeum indiánského umění z předkolumbovské doby v bývalém Couvent des Jacobins, můžete ochutnat typická vína kraje a zavzpomínat na slavného Gaskoňce D´Artagnana u jeho sochy, AGEN (UNESCO), město proslulé vynikajícími švestkami a Mekka francouzského ragby, Place Goya, kostel Notre Dame , rekonstruované středověké domy v Rue Voltaire, Maison du Sénéchal s otevřenou lodžií, krajina se švestkovými sady, pozdní návrat na ubytování.
6. den:AUVILLAR , jedna z nejkrásnějších vesnic Francie, Place de Halle s malebnými středověkými domy, kruhová tržnice na toskánských sloupech, kostel St.Pierre, La tour d´Horloge, MOISSAC (UNESCO), skvostné opatství St. Pierre mezi vinicemi, románská křížová chodba a nádherný portál, perly románského sochařského umění, opevněné městečko MONTAUBAN , Place Nationale s podloubím, Place du Coq. Na závěr dne TOULOUSE , současné centrum obchodu, leteckého průmyslu a univerzity, pozoruhodné historické centrum, středověká architektura, největší románská basilika ve Francii St. Sernin (UNESCO), gotický kostel Les Jacobins ze 13. století s vějířovitou klenbou, připomínající pevnost, honosný renesanční dům Hotel de Bernuy, muzea, večerní atmosféra města.
7. den:CORDES , gotické městečko "na nebi” v ranním oparu, zachovalé středověké fasády, "červené” univerzitní město ALBI (UNESCO), unikátní cihlová katedrála Ste-Cecile s pozoruhodným oltářem a s apokalyptickou freskou Posledního soudu, muzeum malíře Toulouse-Lautreca , staré město, cesta přírodním parkem Horní Languedoc, ubytování v hotelu u Carcassonne. Možnost individuální návštěvy centra města s pohledy na osvětlené Staré město.
8. den:Podél kanálu du Midi , technická památka (UNESCO). Pověstné středověké město La Cité CARCASSONNE (UNESCO) obehnané dvojím pásem hradeb, pohádková středověká architektura, návštěva hradu a unikátní katedrály, kouzelné výhledy, za příplatek lze zajistit oběd ve stylové restauraci . Pro zájemce plavba lodí po kanále du Midi – technický unikát s řadou zdymadel, vybudovaný v 17. století. Odjezd z osvětleného města.
9. den:Návrat do ČR v odpoledních hodinách
Francie - Canal du Midi - Beziers Francie - Gaskoňsko - Canal du Midi Poznávací zájezd Francie - Albi Poznávací zájezd Francie - Auvillar Poznávací zájezd Francie - Canal du Midi Poznávací zájezd Francie - Gaskoňsko Poznávací zájezd Francie - Gaskoňsko - Albi Poznávací zájezd Francie - Gaskoňsko - Albi Poznávací zájezd Francie - Gaskoňsko - Bergerac Poznávací zájezd Francie - Gaskoňsko - Carcassonne Poznávací zájezd Francie - Gaskoňsko - opatství Moissac Poznávací zájezd Francie - Gaskoňsko, zahrady Marqueyssac Poznávací zájezd Francie - Moissac Poznávací zájezd Francie - Monpazier Poznávací zájezd Francie - Perigueux Poznávací zájezd Francie - Toulouse Poznávací zájezd Francie - Toulouse Poznávací zájezd Francie - Toulouse

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
21.09.2024 29.09.2024 9 18 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem (v případě svozu z nástupních míst k hlavnímu autobusu využívá CK svozová auta nebo prostředky hromadné dopravy) ,
  • 6x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 6x snídani,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné, fakult. služby, pobyt. taxu, plavbu lodí, ochutnávky a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 5500 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 1x oběd 700 Kč,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 400 Kč
  • Vstupné, platby: ORIENTAČNÍ CENY VSTUPŮ z r. 2022
  • SARLAT: věž St.-Maries 7 €, zahrady Marqueysac: 11,9 €, skupinové vstupné 7,5 €,
  • jeskyně Lascaux: 15 €, La Roque St. Christophe 10,50 €, skupinové vstupné 7,6 €
  • AUCH: katedrála, chór: 5 €, ochutnávka armagnacu 2,50 €
  • MOISSAC, opatství sv. Petra: 6,50 €, skupinové vstupné 4,5 €
  • TOULOUSE: klášter jakobínů, rajská zahrada 5 €, krypta ve St. Sermin 3 €
  • CORDES: vláček 5 €
  • ALBI: muzeum Toulouse-Lautreca 10 €, Sv. Cecílie 5 €
  • CARCASSONNE: hrad a hradby: 9,5 €
  • lodí kanálem du Midi 10 €
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ Na vstupné doporučujeme částku ve výši cca 120 € dle individuálního zájmu o návštěvu objektů. Není podmínkou všechny památky navštívit. Další kapesné dle vlastního uvážení. Vstupné do navštívených objektů, vláčky, lanovky, MHD, lodičky, trajekty na ostrovy u výletů nejsou zahrnuty v ceně zájezdu, pokud není v odstavci "cena zahrnuje" výslovně uvedeno jinak
  • POBYTOVÁ TAXA Cena nezahrnuje pobytovou taxu, která je cca 1,90 €/dospělá osoba/noc. Průvodce od vás bude tuto částku vybírat společně se vstupným do památek
  • MĚNA A KURZ
  • EURO (značení €)

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí