CK Pohoda Česká republika Zájezd č. 2010

Zádumčivá Šumava

Česká republika

NEODOLATELNÁ ZÁDUMČIVÁ KRÁSA ŠUMAVY LÁKÁ NEUSTÁLE Tentokrát se dostanete do krásného…

6Počet dnů:

24.09.2024Termíny od:

8 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

NEODOLATELNÁ ZÁDUMČIVÁ KRÁSA ŠUMAVY LÁKÁ NEUSTÁLE
Tentokrát se dostanete do krásného prostředí v okolí Boubína a Třístoličníku, v malebné divoké přírodě vás čeká lehká turistika. Navíc se seznámíte s kouzelnými historickými městečky, která ležela na slavné zlaté stezce

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v ranních hodinách (ze Semil ve cca 5:30). Příjezd do městečka Volyně, které leží v podhůří Šumavy. Má půvabnou renesanční radnici a v gotické tvrzi sídlí Městské muzeum. Město Vimperk vzniklo na Zlaté stezce. Najdete zde zámek, gotický kostel a pěkný historický střed se svérázným svažitým náměstím, městskou věží a zachovalými částmi městských hradeb. Tento celek je městskou památkovou rezervací. Odjezd na nocleh.
2. den:Kubova Huť – východisko do Boubínského pralesa. Dnešní jádro Boubínského pralesa je tvořené nejzachovalejším zbytkem původních rozsáhlých šumavských smíšených horských lesů – zejména bukem, smrkem a jedlí. Rostou zde stromy 300 – 400 let staré, některé mají neobvyklé růstové deformace. Do r. 1969 zde rostl tzv „král smrků“. Boubínský prales je unikátní přírodní rezervací. Kolem jádra vede naučná stezka, která je bohužel v současné době uzavřena. Výšlap z Kubovy Huti na Boubín (1362 m) k Boubínské rozhledně a zpět (cca 9 km), nebo pokračování z Boubína kolem centrální čísti Boubínského pralesa k Boubínskému jezírku a do Zátoně (celkem cca 13 km, stoupání 450 m, klesání 590 m). Lenora – historie tohoto místa je spjata se zdejší sklárnou, dodnes se zde zachovaly staré sklářské domky. Sklárna skončila na konci 20. stol. Dnes je zde zajímavé sklářské muzeum a kouzelný starý dřevěný krytý most. Návrat na nocleh.
3. den:Prachatice – jedno z nejkrásnějších a nejlépe zachovalých renesančních měst ležících na středověké zlaté stezce. Budete moci obdivovat městskou památkovou rezervaci s jedinečným souborem renesančních domů (největší rozmach města nastal v 16. stol.). Dominantou města je kostel sv. Jakuba s věží (možnost návštěvy), stará radnice, parkány, Dolní brána, Prachatické muzeum aj. Volary – město, které původně vzniklo jako osada na trase Zlaté stezky. Specialitou Volar jsou mohutné roubené horské dvorce, kde se celé hospodářství vešlo pod jednu střechu. Vznikly díky komunitě alpských horalů, kteří na Šumavu přišli za prací a přenesli sem své zvyklosti včetně architektury. S jedním z nejstarších alpských dvorců se můžete seznámit skutečně do nejmenších podrobností, protože v něm sídlí volarské Městské muzeum. Po prohlídce si můžete projít část Zlaté stezky z Volar k Soumarskému mostu. Soumarský most je historický most přes Teplou Vltavu. Zlatá stezka je zmiňována již v roce 1010 a vedla z Pasova do Prachatic. Největšího rozmachu dosáhla v polovině 16. stol, kdy v úseku od Soumarského mostu do Volar prošlo týdně až dvanáct set soumarů. Soumařina byla v té době velmi výnosná. Ve Volarech bylo 400 koní a 13 hospod. Přepravovala se hlavně sůl a obchodovalo se výměnným systémem. Budete se moci projít po trase přes Dřevěné srdce Evropy (vyhlídka), Stögrovu huť a Soumarské rašeliniště s rozhlednou k Soumarskému mostu (cca 6 km). Návrat na nocleh.
4. den:Výstup na Třístoličník (1.312 m) – známé výletní místo, výstup je z parkoviště na německé straně. Z vrcholu je úžasný panoramatický rozhled. Pro zdatné je možnost pokračovat v hřebenové trase na nejvyšší vrchol Šumavy Plechý (1.378) a příkřejší sestup k Plešnému jezeru (cca 10 km), na Třístolečník a zpět to jsou 4 km. Návrat na nocleh.
5. den:Vyjdeme z Českých Žlebů a vydáme se ke Stožecké kapli, jejíž historie sahá až do 18. století a je opředena mnoha pověstmi. Najdete zde také pramínek, který údajně vyléčil volarského kováře ze slepoty. Ten zde nechal postavit malou kapličku na znamení díků a voda je od té doby považována za léčivou. Dřevěná kaple je krásně vyřezávaná, původní kaple z r. 1791 byla přestavěná, a protože byla hojně navštěvována poutníky z Čech i Bavorska, protože obraz P. Marie i pramen byly považovány za zázračné. Za totality ale kaple značně zchátrala, a tak si Bavoři si postavili kopii kaple v Philippsreuthu. V r. 1989 byla obnovena a v r. 1990 znovu vysvěcena i zde na Stožci. Dále budete moci pokračovat na Stožeckou skálu – mohutný skalní útvar (976 m). Nad Stožeckou kaplí se tyčí také 5 m vysoký železný kříž a nepatrné zbytky strážního hradu, v minulosti chránícího Zlatou stezku. Je odtud výhled na obec Stožec či vrcholy Třístoličníku, Trojmezné a Plechého a na údolí Studené Vltavy. Návrat zpět. (Celkově cca 10 km) Nocleh.
6. den:Ráno se zastavíme ve Stachách, kde je přírodní rezervace přímo na náměstí. Rostou tam totiž hřiby. Potom si vyjedeme do Churáňova – nejznámějšího střediska zimních sportů, v sousedním Zadově si budete moci vystoupat na unikátní rozhlednu z věže bývalého skokanského můstku (158 schodů). Poslední návštěva dnešního dne bude patřit Blatné. Dnešní zámecký soubor Blatná rodiny Hildprandtů patří nesporně mezi stavebně a historicky nejhodnotnější památky svého druhu u nás. Je jedním z nejzachovalejších vodních panských sídel v České republice. A vzácně dochovaný komplex hradu (zámku), parku a vodních ploch patří k historickým klenotům V komplexu je obora s daňky. Odjezd, návrat ve večerních hodinách.
2 (1) 2 (10) 2 (11) 2 (2) 2 (3) 2 (4) 2 (5) 2 (6) 2 (7) 2 (8) 2 (9)

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
24.09.2024 29.09.2024 6 8 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh – dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.
  • 5x polopenze
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • vstupy, lanovky dle vlastního rozhodnutí
  • místní taxa - povinné

Příplatky

  • jednolůžkový pokoj 2.860 Kč (příplatek: 2860 Kč)

Slevy

  • Seniorská sleva 55+: 200 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -200 Kč)
  • first minute

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí