CK Pohoda Norsko Zájezd č. N502-24

Norsko - Legendární Fjordy A Vyhlídky

Norsko

Oblíbený poznávací zájezd do nejkrásnějších částí Norska. Navštívíme bílá městečka…

11Počet dnů:

10.07.2024Termíny od:

29 690 Kč Cena od:

11 - denní zájezd

Oblíbený poznávací zájezd do nejkrásnějších částí Norska. Navštívíme bílá městečka na skalnatých zátokách, Stavanger - vstupní bránu do oblasti jihozápadních fjordů, norskou ikonu krásný Lysefjord s vyhlášenou vyhlídkou Preikestolen, čeká nás atraktivní plavba podél členitého západního pobřeží do Bergenu. Vyjdeme k největšímu ledovci v Evropě Jostedalsbreen, shlédneme nádherné přírodní scenérie největšího norského fjordu Sognefjord. Prohlédneme si Bergen s unikátními hanzovními domy, čtvrť Bryggen, vyjedeme na vyhlídku Fløyen. V druhé části zájezdu nás čekají monumentální soutěsky, městečka, fjordy, vodopády a legendární "Zlatá cesta severu" vč. vyhlášeného Geirangerfjordu, Dalsnibby, Orlí stezky nebo cesty Trollů. Pro vaše pohodlí jsme zajistili ubytování v ověřených hotelích 3* a jednou v hostelu, vždy 2lůžkové pokoje se soc. zařízením, s bohatou snídaní a součástí ceny jsou i dvě večeře.

Poznávací zájezd do Norska 2024 - legendární fjordy a vyhlídky provází Ing. Milena Škorpilová .

Hirtshals – Larvik – Grimstad – maják Lindesnes – Flekkefjord – Egersund – Stavanger – Lysefjord – vyhlídka Preikestolen – Bergen – Voss – Tvindefoss – Sognefjord – Jostedalsbreen – Brigsdalsbreen – Dalsnibba – Geirangerfjord – Orlí stezka – cesta Trollů – stěna Trollů – soutěska Romsdalen - údolí Gudbrandsdalen – Lillehammer – Oslo

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
Je celoročně čas stejný jako v ČR; letní čas je zaváděn od poslední neděle v březnu do poslední neděle v říjnu.

POČASÍ V NORSKU
Ačkoliv má Norsko pověst poměrně deštivé země, může tu být i dost horko, a to i vysoko na severu.
Léto se v Norsku vyznačuje teplotami v průměru o několik stupňů nižšími než u nás, na západním pobřeží a na návětrných svazích hor prší více a častěji.
V jižních oblastech počítejte i s teplotami kolem 25°C v letních měsících. Počasí může být velmi proměnlivé. I v létě mohou být chladné večery.

Ubytování: ano

Hotely/hostely/ - 2lůžk. pokoje vč. snídaní

hotely***/1x hostel***/**

UBYTOVÁNÍ
8x ubytování - 7x 2lůžkové pokoje v hotelu***, 1x 2lůžkové pokoje v hostelu***/**


STRAVOVÁNÍ
8x bohatá snídaně převážně formou bufetu, 2x večeře v hotelu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.
Možnost příplatku 1x oběd na trajektu na cestu tam, 5x večeře během zájezdu

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 10.07. - 20.07. Odjezd A, B

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem a trajektem. V autobuse vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odjezd z ČR v podvečerních hodinách přes Německo do Dánska (hrancie ČR – Německo cca v 20:00 hod.).
2. den:Ráno příjezd do HIRTSHALS , před naloděním na trajekt do Norska, dle časových možností, krátká prohlídka městečka. V poledních hodinách odjezd trajektem do Skandinávie, možnost fakult. oběda formou bufetu na lodi (plavba cca 3,5 hod.), vylodění v norském LARVIKU , ubytování v příjemném hotelu v blízkosti Larviksfjordu.
3. den:Poznávání jižního pobřeží Norska s nespočtem bílých přístavních městeček s barevnými rybářskými čluny, usazených ve skalnatých zátokách a zálivech. Město GRIMSTAD , historické centrum plné úzkých uliček, muzeum Henrika Ibsena Ibsenhuset. Maják LINDESNES najdeme na nejjižnějším cípu Norska. Od r. 1915 signalizuje lodím vjezd do průlivu SKAGERRAK , spojujícího Severní a Baltské moře. Správní centrum kraje Agder, město FLEKKEFJORD se známým flekkefjordským kostelem. Jednou z nejkrásnějších cest jižního Norska s nespočtem příkrých skal a vodopádů pokračujeme do STAVANGERU , kde se na 2 noci ubytujeme v hotelu.
4. den:Poznávání krásy LYSEJFORDU . Supermoderním podmořským tunelem RYFAST odjezd ze Stavangeru na středně náročný výšlap k legendární skalní vyhlídkové plošině PREIKESTOLEN – Pulpit rock (Kazatelna). Strmé stěny tohoto jedinečného žulového skalního útvaru spadají 604 m do fjordu ležícího pod ním. Odpoledne prohlídka historického centra města STAVANGER s pitoreskními bílými dřevěnými domy, gotickým kostelem a strážní věží nad městem. Večer návrat do hotelu.
5. den:Brzy ráno opustíme hotel a již v 7:00 hod. budeme odplouvat trajektem podél členitého západního pobřeží Norska do BERGENU , kde se vylodíme krátce po poledni. Odpoledne pak máme možnost výšlapu (možný i výjezd lanovkou) na horu ULRIKEN (643 m), za což nám bude odměnou fantastický výhled na Bergen a okolní fjordy. Večer ubytování v hotelu.
6. den:Po snídani se vydáme za poznáním historického centra města BERGEN (UNESCO). Zažijeme neopakovatelnou atmosféru trhu, uvidíme unikátní hanzovní domy Bryggen (UNESCO), středověké kostely, starou čtvrť dřevěných domů Gamle Bergen , máme možnost výjezdu lanovkou na vyhlídku Fløyen s výhledem na centrum města. Rovněž můžeme navštívit zdejší známé akvárium. Odpoledne opustíme Bergen, abychom se večer ubytovali v okolí města Voss.
7. den:Zastávka u kaskádovitého vodopádu TVINDEFOSS . Přejedeme nádhernými scenériemi k rameni největšího norského fjordu SOGNEFJORDU (délka 200 km). Toto legendární údolí plné jezer a vodopádů je často přirovnáváno k americkému Grand Canyonu. Horským údolím pak podnikneme výšlap k největšímu ledovci v Evropě JOSTEDALSBREEN resp. k jeho nádhernému ledovcovému splazu BRIGSDALSBREEN . Ubytování v hotelu a večeře v ceně zájezdu.
8. den:Dnes nás čeká tzv. ZLATÁ CESTA SEVERU . Po snídani vyjedeme do horského sedla s vyhlášenou vyhlídkou DALSNIBBA (1440 m). Při dobré viditelnosti se nám otevřou úchvatné výhledy na FJORD GEIRANGER , z jehož strmých stěn padají desítky mohutných vodopádů, z nichž nejznámější jsou vodopády Sedm sester, Nápadník a Naděje. Přijedeme do městečka Geiranger , ležícího na břehu romantického GEIRANGERFJORDU (UNESCO). Jeho krásy nejlépe oceníme během vyhlídkové plavby. Poté budeme autobusem pokračovat ORLÍ STEZKOU , překonáme Nordalsfjord a budeme pokračovat k věhlasné CESTĚ TROLLŮ – Trollstigveien, která úchvatnými přírodními scenériemi překonává 11 serpentinami výškový rozdíl 800 m. Příjezd na ubytování do hotelu, večeře v ceně zájezdu.
9. den:Zastávka u pověstné převislé STĚNY TROLLŮ – Trollveggen. Pokračujeme podél divoké řeky Rauma do monumentální soutěsky Romsdalen a dále mohutným údolím Gudbrandsdalen . Navštívíme olympijský LILLEHAMMER , ležící u největšího norského jezera Mjösa. K večeru příjezd do OSLA , podvečerní prohlídka města, ubytování v hotelu.
10. den:Dokončení prohlídky OSLA - světoznámá budova radnice, budova Opery, Vigeland park. V poledne odjedeme do Švédska na noční trajekt Trelleborg - Rostock.
11. den:Ráno kolem sedmé hodiny vylodění v Německu a cesta zpět do ČR. Předpokládaný návrat odpoledne. (Praha cca 16:00 hod. a dále dle míst nástupů.)
Norsko - Bergen Norsko - Bergen Norsko - Briksdalsbreen Norsko - Geiranger fjord Norsko - Geiranger fjord Norsko - Lysefjord a vyhlídka Preikestolen Norsko - Risor Norsko - Sognefjord Norsko - Stavanger Norsko - Trollstigen Norsko - vyhlídka Preikestolen Poznávací zájezd - Norsko - Geiranger fjord Poznávací zájezd Norsko - Geiranger fjord

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
10.07.2024 20.07.2024 11 29 690 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem,
  • trajekty do Skandinávie a zpět,
  • trajekt – plavba ze Stavangeru do Bergenu,
  • vnitrostátní trajekty,
  • 8x ubytování – 7x hotel*** a 1x hostel***/** (vždy 2lůžk. pokoje s příslušenstvím),
  • 8x bohatou snídani převážně bufetovou formou,
  • 2x večeře v hotelu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné, fakult. služby,
  • vyhlídkovou plavbu Geirangerfjord,
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžkový pokoj 8800 Kč,
  • 5x večeře v místě ubytování 4000 Kč (min.10 osob),
  • 1x oběd formou bufetu na trajektu do Larviku 800 Kč,
  • lůžko v 4lůžk. kajutě na trajektu při cestě zpět 900 Kč/os.,
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 750Kč
  • Vstupné, platby: ORIENTAČNÍ CENY POTRAVIN
  • V o da – kolem 15-25 NOK Chleba - 30-40 NOK Mléko - cca 20 NOK/1 lit. Sýr - 40-100 NOK/100g v závislosti na druhu sýra Máslo - 25-40 NOK/400g Cukr - cca 25,50 NOK Rýže - cca 30 NOK Káva - 30-45 NOK v závislosti na druhu kávy Jogurt ovocný - 15 NOK/0,5 l Müsli - od 27 NOK/350g Krekry - od 11 NOK/250g Pivo - 30-35 NOK/0,5 lit. Cola - cca 35 NOK/0,5 lit. Džus - 18-24 NOK/1 lit. Jídlo v restauraci - min 100 NOK (pizza), min 300 NOK večeře v restauraci
  • Pivo v restauraci - cca 90 NOK
  • ORIENTAČNÍ CENY VSTUPŮ (z r. 2023) – ceny v NOK a DKK
  • Hirtshals – akvárium Severního moře 205 DKK
  • Grimstad – muzeum Henrika Ibsena Ibsenhuset 90 NOK
  • Maják Lindesnes 100 NOK
  • Preikestolen – pěší výstup zdarma (cesta cca 4,5 km a 500 m převýšení)
  • B ergen – akvárium 345 NOK, děti 3-15 220 NOK, student a senior 67+ 250 NOK
  • Bergen – lanovka na vyhlídku Floyen 160 NOK / zpáteční, 1 cesta 85 NOK
  • Brigsdalsbreen - terenní auto zpáteční cesta 260 NOk, 1 cesta 150 NOK
  • Hora Ulriken - lanovka záteční 365 NOK, 1 cesta 210 NOK
  • Vyhlídka Floyen - zubačka zpáteční 160 NOK
  • Voss gondola zpáteční 440 NOK
  • Vyhlídka Dalsnibba (min. 40 osob) 70 NOK
  • Geiranger – loď cca 510 NOK (v případě plavby trvající 60 minut) / cca 560 NOK (90 minut), audio v českém jazyce
  • Lillehammer - Maihaugen 190NOK
  • Oslo – opera – 50 minutová prohlídka 130 NOK
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Doporučujeme na vstupy cca 300 DKK a cca 2800 NOK , není podmínkou všechny objekty navštívit. Další kapesné dle vlastního uvážení. Vstupné do navštívených objektů, vláčky, lanovky, MHD, lodičky, trajekty na ostrovy u výletů nejsou zahrnuty v ceně zájezdu, pokud není v odstavci "cena zahrnuje" výslovně uvedeno jinak
  • MĚNA A KURZ
  • Norská koruna (značení NOK), 1 NOK = cca 2,50 Kč
  • Dánská koruna (značení DKK), 1 DKK = cca 3,50 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí