CK Pohoda Itálie Zájezd č. 271

Sardinie, Korsika

Itálie
Pisa, Sardinie, Ajaccio, Bonifacio, Sarténe, Alghero, Santa Teresa di Gallura, Porto Cervo, Costa Smeralda, Olbia, Livorno
Sardinie je druhý největší ostrov v Itálii a turisticky nejznámější místo svým mořem…

10Počet dnů:

07.09.2024Termíny od:

21 490 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Sardinie je druhý největší ostrov v Itálii a turisticky nejznámější místo svým mořem a pobřežím s nerovnými a písečnými úseky, se svými krásnými zátočinami, zálivy a mořskými jeskyněmi. Za poznání stojí i vnitrozemí ostrova se svými horskými masívy a památkami na různá období historie (předhistorické, antické, středověké apod.). Kromě tohoto zajímavého ostrova navštívíme na našem zájezdu i sousední pozoruhodný ostrov Korsiku.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

7x snídaně, 5x večeře (při ubytování na Sardinii)

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách.
2. den:Trajekt Livorno - Bastia. Cesta do vnitrozemí Korsiky. CORTE - starobylé bývalé hlavní město ostrova s romantickými uličkami a pevností.
3. den:Dopoledne cesta do Ajaccia. Cestou zastávka v horách, krátká túra ke kouzelným Anglickým kaskádám. Dále návštěva Napoleonova rodiště AJACCIA . Odpoledne přesun k mysu LA PARATA, procházka kolem věže s vynikajícími výhledy ke „Krvavým ostrovům“, které byly kdysi útočištěm pirátů.
4. den:Cesta na jih Korsiky. BONIFACIO - nejkrásnější a nejpůsobivější město ostrova založené jako pevnost na vápencových skalách, které strmě ční z modrých vod Středozemního moře. Trajekt na Sardinii .
5. den:CAPO D’ORSO - krátký výstup ke skalisku ROCCIA DELL’ORSO (ohromný erozí vymodelovaný žulový blok připomínající medvěda). Odtud jsou krásné výhledy na tyrkysové moře a souostroví La Maddalena. Souostroví LA MADDALENA - pro svoji výjimečnou krásu, úžasnou přírodu a překrásné pláže se stala národním parkem. Trajektem možnost návštěvy městečka LA MADDALENA s křivolakými uličkami, působivým náměstím. Návštěva městečka SANTA TERESA DI GALLURA - příjemné letovisko s velmi krásným romantickým středem i okolím.
6. den:SANTISSIMA TRINITÁ DI SACCARGIA - jedna z nejkrásnějších církevních staveb na Sardinii. SASSARI - město zajímavé svým kontrastem moderního města a středověkého jádra kolem katedrály. Severním pobřežím do malebného historického městečka CASTELSARDO. Městečko s hradem leží na mohutném skalisku. Z hradeb jsou krásné výhledy na městečko, přístav i moře. V příkrých středověkých uličkách nalezneme množství kostelíků, náměstíčka, restaurace. Podél pobřeží ke skále ve tvaru sloního těla ROCCIA D’ELEFANTE.
7. den:Pro zájemce pěší výlet ze Sta. Teresa di Gallura k nádherným skaliskům na výběžku CAPO TESTA – ze zdejší žuly jsou postaveny sloupy římského Pantheonu a sloupořadí dómu v Pise. Po té možnost koupání na místních plážích.
8. den:ALGHERO - malebný přístav mezi piniemi a olivami s katalánskou tradicí. PALMAVERA - prehistorická památka. Mys CAPO CACCIA s Neptunovou jeskyní.
9. den:Cesta za dávnou historií Sardinie - prehistorické hrobky CODDU VECHIU a nurag ALBUCCIU u Arzacheny. COSTA SMERALDA (Smaragdové pobřeží) - přírodně zajímavé pobřeží na severovýchodě ostrova. Návštěva městečka PORTO CERVO s krásným přístavem. OLBIA - nejživější přístav. Noční trajekt do Itálie.
10. den:Příjezd do Prahy v nočních hodinách.
Ajaccio-02 Bonifacio 3 Bonifacio-02 Bonifacio-06 Bonifacio-22 Bonifacio-25 Bonifacio-27 Bonifacio-29 Bonifacio-30 Bonifacio-32 Bonifacio-33 Bonifacio-34 Korsica - Corte Sardínie 1 - Tomba de#4E56B Sardínie 2 - Golfo di#4E56C Sardínie 3 - Su Nuraxi

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
07.09.2024 16.09.2024 10 21 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • trajekty
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (2x na Korsice, 5x na Sardinii)
  • 7x snídaně, 5x večeře

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • 1/1 pokoj povinný při nedoobsazení (příplatek: 4900 Kč)
  • lůžko ve 4 lůžkové kajutě na cestě zpět (cca 8 hodinový noční trajekt) (cena je za osobu, nutno ověřit kapacitu předem v CK) (příplatek: 800 Kč)

Pisa

Pisa je světoznámá díky svému Náměstí zázraků, Campo dei Miracoli, na kterém se nacházejí čtyři budovy - katedrála, známá nakloněná věž, baptisterium a Camposanto. Tisíce turistů přijíždějí každoročně aby mohli shlédnout nakloněnou věž. Její odklon horní části věže od paty je přes 4 metry. V poslední době se technicky podařilo vyřešit zastavení náklánění věže a pravděpodobného zřícení v budoucnosti. Po dlouhé době byla věž opět zpřístupněna turistům.

Sardinie

Sardinie, druhý největší italský ostrov, který se nachází západně od Apeninského poloostrova a jižně od francouzské Korsiky. Ostrov je rozdělen do čtyř správních oblastí: Sassari, Nuoro, Oristano a Cagliari, které je zároveň hlavním městem. Ostrov, jako stvořený pro celoroční dovolenou, láká svou panensky nedotčenou přírodou, bohatstvím podmořského života, jedinečnými plážemi, ale i atmosférou, kterou vytváří tradice sardského lidu, které sahají hluboko do historie a směs nádherných vůní a barev zdejší flóry. Sardinie nabízí nespočet nádherných pláží, z nichž určitě nejznámější je Costa Smeralda (Smaragdové pobřeží) na severovýchodě ostrova táhnoucí se od zálivu Arzachena k zálivu Cugnana. Tipy na výlet: sardinské nuraghy –megalitické stavby, kterých najdete na ostrově přibližně 7.000. Na severu Sardinie doporučujeme navštívit souostroví La Maddalena, pohádkové údolí Valle della Nuraca, archeologické naleziště u Porto Torres nebo přírodní rezervaci Asinara. K nejznámějším a nejnavštěvovanějším městům na ostrově patří Nuoro, město s jedinečnou sbírkou etnických předmětů, šperků a oděvů sardského lidu, Sassari se zachovalými historickými památkami, Alghero v jehož okolí se nachází přírodní jeskyně Grotta di Nettuno a Grotta Verde a nebo třeba Cagliari s památkami z rozličných historických období, jako jsou starořímský amfiteátr nebo byzantský kostel San Saturnino.

Ajaccio

V malebném zálivu ležící Ajaccio je hlavním městem Korsiky už od roku 1492, kdy jej založili Janované. Věčnou slávu zajistil městu především místní rodák Napoleon Bonaparte, hrdina Francie a její první císař.Třebaže se na korsické poměry jedná o velké město, samo Ajaccio působí přívětivým provinčním dojmem. Hezké ulice, malá náměstí, pouliční kavárny a četné butiky vytvářejí ideální prostředí pro bezstarostné procházky. Přístav je chráněn dlouhou zdí, zvanou Jetée de la Citadelle. Citadelu, malou pevnost, postavili Francouzi, když Sampiero Corso roku 1553 Ajaccio dobyl. Janované ji dále opevnili a její silné zdi se i dnes nacházejí ve vynikajícím stavu. V jedné z uliček najdeme rodný dům Napoleona Bonaparte, na náměstí Place Austerlitz pak jeho památník. Zastavit se doporučujeme také u katedrály Notre-Dame či u radnice. Vedle Musée Fesch (díla světového malířství) stojí rodinná kaple Bonapartů.

Bonifacio

Bonifacio je drahokamem v koruně Korsiky. Není to jenom jediná středověká citadela na ostrově, ale díky své poloze na křídovém útesu vysoko nad mořem (60 m) i jedna z nejpozoruhodnějších a nejdramatičtějších scenérií v Evropě. Tato skála, omývaná ze tří stran vodami, bývala po mnoho staletí prvořadým strategickým bodem. Nejprve ji osídlili Řekové a po nich Římané. Pod skálou se nachází přirozeně chráněný přístav, tedy vlastně záliv, zvaný Goulet de Bonifacio, dlouhý asi jeden a půl kilometru. Je velmi populární mezi jachtaři a mejiteli výletních lodí a má se za to, že právě sem se před bouří uchýlil bájný hrdina Odysseus se svojí flotilou. Homér nazývá přístav Lamos. Staré města skýtá bludiště úzkých uliček, při jejichž procházení pocítíte dotek historie. Na náměstí Place d´Armes spatříte horní část mohutných sýpek na obilí, které ve středověku sloužily k uchování zásob. V městě řada dalších pamětihodností (kostel Église Sainte Marie Majeure, kaple sv.Dominika, schodiště Escalier du Roi d´Aragon atd.). Doporučujeme: výlet lodí k útesům a jeskyním podél pobřeží. Z lodi se vám naskytne také jedinečný pohled na skaliska a město z pohledu z moře!

Sarténe

Mérimée popsal Sarténe jako "nejkorsičtější ze všech korsických měst". Jeho domy se tisknou k úbočí kopce a při vjezdu do města narazíte na skálu, na níž se nachází původní prehistorické sídlo. Město bylo v minulosti důležitým obchodním střediskem a zastávkou na obchodní trase vedoucí směrem na jih, ale mohlo být také hbitě přeměněno v nedobytnou pevnost, pokud si to situace vyžádala. Samotné centrum města Santa Anna je malé bludiště úzkých uliček, lemovaných pěti až šestiposchoďovými domy s malými dveřmi a ještě menšími okny zasazenými do silných zdí. Z pamětihodností města: kostel Sainte-Marie, radnice atd.

Alghero

Alghero je italské město v severozápadní části ostrova Sardinie, na pobřeží Středozemního moře, v provincii Sassari. V roce 2014 žilo ve městě 43 440 obyvatel. Alghero je známé svou zachovanou historickou částí, opevněným starým městem a je oblíbenou a významnou turistickou destinací v rámci Itálie a Evropy.

Santa Teresa di Gallura

Porto Cervo

Costa Smeralda

Olbia

Livorno

Italské přístavní město

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí