CK Pohoda Itálie Zájezd č. 1927

Ischie turistická ***

Itálie
Ischia
Ischie • La Mortella • Zaro • Lacco Ameno • Monte Epomeo • Forio • Piano Liguori…

8,11Počet dnů:

05.10.2024Termíny od:

27 690 Kč Cena od:

8,11 - denní zájezd

Ischie • La Mortella • Zaro • Lacco Ameno • Monte Epomeo • Forio • Piano Liguori • St. Angelo • Maronti • Sorgeto • Falanga • Campagnano

O Ischii se říká, že je to jeden z nejkrásnějších ostrovů na světě. Jeho magická síla vychází z kombinace tufových útesů, lávových kup a proudů, sopečných kráterů, jeskyní s tyrkysově průzračnou vodou, horkých pramenů, termálních vod a bujné vegetace. Ischie je prostě mistrovským dílem přírody, přes který prošli postupně Řekové, Římané, Arabové, Normani, Aragonci .... a od všech si dokázala vzít to nejlepší. Ostrov Ischie má pro vás nachystanou spoustu překvapení, jedno krásnější a zajímavější než druhé. Přesvědčete se sami a pojeďte je s námi objevovat.

Ubytování: hotel ***

hotel Terme Park Imperial 3*, Forio. https://www.parkimperial.it/en/
Hotel je situován nedaleko historického centra městečka Forio, ve vzdálenosti cca. 15min pěší chůze se nachází písečné pláže Cava dell ´Isola, pláž Citara a zároveň největší termální park na ostrově, Poseidonovy zahrady.
Pokoje mají vlastní příslušenství, TV-sat, fén, minibar, topení, trezor (za malý poplatek na místě), balkon.
Služby hotelu: venkovní termální bazén (35C), vnitřní termální bazén (38C), sluneční terasy vybavené lehátky a slunečníky, recepce,hotelový bar, venkovní bar u bazénu, parkoviště, Wi-Fi připojení v hotelové hale zdarma, lázeňské a wellness centrum (zpoplatněnéslužby: masáže, lázeňské procedůry, beauty centrum, sauna, pára, emoční sprchy), za poplatek možnost půjčení koupacího plášťě nebo osušky.

Stravování: polopenze

Polopenze – snídaně a večeře. Snídaně formou slaného a sladkého bufetu. Večeře: předkrm, zelenina a přílohy formou bufetu, servírované chody – výběr ze tří až čtyř prvních a tří až čtyř druhých chodů, dezert nebo ovoce.

Doprava: letecky

letecká a lodní
Předpokládané lety:
Praha tam FR 5425 v 10,30 - 12,25 zpět FR 5424 v 12,50-14,50 a delší termín v 16,05-18.05

Vídeň tam FR 9027 v 11,25 - 13,05 zpět FR 9028 v 13,30,- 15,10 a delší termín návrat v 20,05-21,45

Program zájezdu

1. den:Odlet do Neapole, přejezd lodí na ostrov Ischia, transfer do hotelu, ubytování a večeře.
2. den:Po snídani se nejprve pěšky vypravíme k botanické zahradě Villa Mortella založené v r. 1958 významným hudebním skladatelem Wiliamem Waltonem a jeho argentinskou manželkou lady Susan.Na ploše zhruba 2 ha byla do sugestivního prostředí mezi původní kamenné zídky, skalnaté výběžky a pěšinky zasazena rozsáhlá sbírka exotických a vzácných rostlin. Zahrada nabízí nepřeberné množství rostlin, jezírek, altánků, orientální část, pavilon, skleníky, i krásné výhledy na moře a městečko Forio. Dále budeme pokračovat zalesněnou přírodou plnou magie na lávový výběžek Punta Caruso . Cesta nás povede kolem vily LA COLOMBAIA, bývalého letního sídla italského režiséra Luchina Viscontiho a pokračuje přes místo zvané Madonna di Zaro, kde se v r. 1994 zjevila místním Madonna. Na závěr sejdeme do městečka Lacco Ameno , malebného přístavu a lázeňského městečka se symbolem "Il Fungo" – balvanu ze zeleného tufu, který erozí moře získal dnešní tvar připomínající houbu. Jedná se o místo plné historie, které si vybrali již staří Řekové vybrali pro založení první řecké kolonie v západním Středomoří v 8.st.př. n.l. Výstup na Monte Vico ke strážní věži. Ukončení prohlídky a volný program, možnost obědu, koupání v moři...Návrat na ubytování samostatně místní dopravou. Délka nenáročné trasy s převýšením 70 m je cca 10 km.
3. den:Snídaně. Další pěší túra začíná tentokrát v obci Campagnano , zemědělské vesničce s malým kostelíkem z 16.stol. Již cestou autobusem do této vesničky budeme učarováni postupně se otvírajícím pohledem na Neapolský záliv, který nás neopustí během celého výletu. Ceta vede po silničce mezi zahrádkami a přírodou s neuvěřitelnými pohledy na Aragonský hrad. Budeme mít pocit, že ho máme na dlani. Poté vyrazíme stezkou mezi vinicemi a zahrádkami s postupným stoupáním. Zničehonic se před námi objeví restaurace La Pace, majitelé restaurace La Pace, majitelé jsou jedni z mála, ne-li jediní obyvatelé původní vesničky Piano Liguori , která dnes neumožňuje motorizovaný přístup, a proto je vysídlená, nicméně se zachovanou původní architekturou. Majitel Ciro nás pohostí dobrotami z vlastní produkce, od oleje, přes víno, zeleninu ... vše z políček, která nás budou obklopovat ze všech stran. To, co nás zaručeně uchvátí, je jeden z nejúžasnějších výhledů na Neapolský záliv. Během cesty a také z terasy restaurace se nám otevře pohled na Aragonský hrad, ostrov Procida, Vesuv, Sorrentský výběžek, ostrov Capri. Zeleň svahů se bude mísit s azurovou barvou moře. Návrat do městské části vesničky Campagnano a přeprava na hotel. Délka trasy cca 6 km s převýšením 260 m. Na této túře nás čekají schody, výstupy, nerovný terén a kluzká místa, náročnost vyšší.
4. den:Volný den, možnost celodenní návštěvy termálního parku Poseidonovy zahrady, který patří k těm nejkrásnějším na ostrově. Komplex je malebně rozprostřený v zátoce jižně od Foria a je tvořen 22 bazény s termální vodou různé teploty, plaveckým bazénem, masážními vodními křesly, slunečními terasami a někollika restauracemi a bary.
5. den:Po snídani se vypravíme na Monte Epomeo 787m. n.m., nejvyšší vrchol ostrova. Cesta začíná ve vesničce Fontana, odkud postupným stoupáním po cestě v kaštanovém lese a dále po vyšlapané stezce po holé skále vystoupáme až na vrchol, odkud si uižijeme nádherný pohled na celý ostrov a Neapolský záliv, projdeme kolem kostela sv. Nikoly z 158. stol., který byl vytesán do skály, až na úplný vrcholek Monte Epomeo. Zpáteční cesta povede kolem cisterny vytesané do ohromného balvanu, tzv. Pietra dell´Acqua přes lesy FRASITIELLI, které ukrývají "kamenné domy", velké tufové balvany, do kterých si v dávných dobách lidé vytesali úkryty před piráty, které později využívali ke každodennímu životu při obdělávání políček. Po cestě uvidíme i různé pozůstatky historického hospodaření: jámy pro chování králíků, do kamene vytesané vinařské vany nebo kamenné otvory pro uchovávání ledu. Po té sejdeme do horské vesničky Serrara , na místo s úžasným výhledem a vychutnáme si oběd. Přeprava do hotelu.. Délka o něco náročnější trasy s převýšením 360 m je cca 12 km.
6. den:Po snídani se vypravíme pěšky z náměstí vesničky Panza do zálivu Sorgeto . Záliv Sorgeto je ojedinělé místo, kde přímo do zde mělkého moře vyvěrámezi kameny horká 90°C termální voda. Možnost koupání v případě příznivých meteo podmínek. Cesta pokračuje zkratkou do vesničky Succhivo a sestup do St. Angela , původní rybářské vesnice, dnes okouzlující osady s barevnými malými domečky, úzkými uličkami, které inspirovalo malíře, básníky a další umělce z celého světa. Přesun na pláž Maronti – nejdelší pláž ostrova, která se pyšní místem zvané Fumarole, kde vyvěrají horké termální páry přímo do písku. PICK-NICK s vařením vajec přímo v horkém písku a s občerstvením (kuře, vejce, pečivo, víno, voda). Návrat do místa odkud nás vyzvedne autobus. Pokud meteorologické podmínky dovolí, bude jedna z cest St. Angelo/Maronti nebo zpět zajištěna lodičkou. Délka pěší nenáročné trasy cca 6 km (285 schodů k pláži Sorgeto).
7. den:Volný den ke koupání, k návštěvě dalšího termálního parku, např. Negombo nebo k návštěvě botanické zahrady Ravino, k prohlídce Aragonského hradu spojené s procházkou po Ischia Ponte.
8. den:Klienti na týdenní pobyt v určený čas odjezd do přístavu, nalodění a plavba do Neapole, kde transfer na letiště a odlet. Klienti s delším pobytem volný den k individuálním aktivitám.
9. den:Volný den nebo fakultativní výlet na ostrov Procida , kouzelný ostrov nedaleko Ischie, kde se téměř zatavil čas. Tento malý ostrůvek o rozloze pouhých 4km2 nazývaný také ostrovem citrónů nabízí úžasná místa, jedinečnou architekturu, malé barevné domečky, malebná místa a zákoutí a v neposlední řadě skvělé jídlo. Poznáme společně historii tohoto krásného rybářského ostrůvku, dozvíme se plno zajimavostí, ochutnáme místní dobroty. Už jste někdy slyšeli např. o citronovém salátu, který se připavuje jen tady z odrůdy citronů, se kterými se jinde nesetkáte? Nenáročná trasa s malým převýšením je dlouhá cca 10 km.(min. 14 osob)
10. den:Volný den k individuálním aktivitám
11. den:V určený čas odjezd do přístavu, nalodění a plavba do Neapole, kde transfer na letiště a odlet.
Forio, Ischia Forio, Ischia Ischia Ischia Ischia Ischia Lacco Ameno, Ischia Monte Epomeo, Ischia St. Angelo, Ischia St. Angelo, Ischia Zahrady Ravino , Ischia

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • leteckou a lodní dopravu
  • letištní taxy + 1 odbavované zavazadlo a 1 příruční zavazadlo
  • transfery do/z hotelu
  • ubytování v hotelu s polopenzí
  • 2x oběd a 1x piknik
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna ERV pojišťovny (doporučujeme připlatit)
  • pobytovou taxu (cca 2 eur/noc, vstupy během výletů ( botanická zahrada La Mortella 12 eur)
  • fakultativní výlet - ostrov Procida 1100 Kč (min. 14 osob)
  • Přibližné vstupy do termálních zahrad: Poseidonovy zahrady 38 eur, Negombo 65 eur)
  • jednolůžkový pokoj 550 Kč/noc
  • celodenní výlet s turistikou na ostrov PROCIDA 1100 Kč. min. 14 pax (cena zahrnuje transfer htl/přístav/htl, průvodce, lodní doprava
  • tam a zpět),

Ischia

Ischia, jeden z nejhezčích a nejznámějších ostrovů Středozemního moře, je ideálním místem pro bezstarostnou a osvěžující dovolenou, a to hlavně pro své příjemné klima v každém ročním období, křišťálově čisté moře, písčité pobřeží a pohostinství ostrovanů. Díky svému vulkanickému původu je ostrov bohatý na termální prameny.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí