CK Pohoda Jordánsko Zájezd č. 360_100378

Za krásami Jordánska

10Počet dnů:

25.10.2024Termíny od:

49 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Ubytování: hotel **

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy do Ammánu s přestupem v Istanbulu. Po příletu a vyřízení vízových formalit následuje transfer do hotelu, večeře a nocleh.
2. den:PŘÍLET DO AMMÁNU - AMMÁN: Po snídani prohlídka hlavního města Ammánu, které v minulosti bylo centrem římské a babylonské civilizace. Rušné ulice plné obchodů a kaváren, trhy s ovocem i rukodělnými výrobky, mešity v těsném sousedství s kostely, to vše tvoří rušnou atmosféru města. Navštívíte mešitu Grand Husseini, římský amfiteátr a archeologické muzeum. Následuje odjezd k pouštním pevnostem Qasr Kharane a Qasr Amra (UNESCO), jež jsou upomínkou na počátky a rozkvět islámsko-arabské civilizace. Kuserj (Qasr) Amra je proslulý svými nádhernými freskami. Na jeho objevení se podílel i český badatel a katolický kněz Alois Musil. Poslední zastávkou bude hradem Kuserj Kharana, který si rovněž nechala vystavit dynastije Umájovců v 8. století. Večeře a nocleh v Ammánu.
3. den:JERASH – AJLUN: Dnes navštívíte unikátní římskou památku Jerash. Město bylo vystavěno za zlatého věku římské nadvlády a vešlo ve známost jako Gerasa. Nyní je obecně uznáváno jako jedno z nejlépe zachovaných římských provinčních měst na světě. Můžete obdivovat římský urbanismus, zpevněné a kolonádní ulice, chrámy, divadla, prostorná veřejná prostranství, náměstí, lázně, fontány a městské hradby obklopené věžemi a branami. Následně budete pokračovat do Ajlunu, kde kromě jednoho z nejstarších minaretů v Jordánsku navštívíte stejnojmenný křižácký hrad Ajlun, odkud je nádherný výhled nejen na okolní krajinu, ale nahlédnete i do Libanonu a Izraele. Návrat do hotelu, večeře a nocleh v Ammánu.
4. den:MADABA – HORA NEBO - KERAK - PETRA: Ráno odjezd do Madaby, která je proslulá především byzantskými památkami. Město Madaba je též známo jako „Město mozaiky“. Navštívíte horu Nebo, jedno z nejvíce ctěných svatých míst v Jordánsku a také místo, kde byl pohřben Mojžíš. Malý byzantský kostel na místě byl postaven při příležitosti návštěvy Jordánska papežem Janem Pavlem II. Před příjezdem do Petry zastavíte u křižáckého hradu Kerak, který patří mezi největší křižácké hrady ve střední Asii. Příjezd do Petry, večeře a nocleh.
5. den:PETRA: Celodenní návštěva unikátní světové památky – města Petra (UNESCO). Vstup do Petry lze nalézt v klikaté, úzké soutěsce Siq kmlangen. V růžovém městě si prohlédnete chrámy, kláštery, hrobky, obytné domy, římská divadla, to vše vytesané v několika úrovních do růžové pískovcové skály vysoké sto metrů. Pokladnice, jež je vrcholem dovednosti starověkých kameníků, jednoznačně vévodí zdejším monumentům. Staré město Nabatejců je jednou z nejvýznamnějších památek lidstva.
6. den:WADI RUM - SHOBAK - AQABA: Ráno se vydáte na návštěvu pouštní rezervace Wádí Rum (UNESCO), které je také nazýváno Měsíčním údolím. Zdejší pouštní krajina, ze které vystupují skalní věže, skalní brány, rokle a soutěsky, je fascinujícím místem. Najdete zde i cenné archeologické naleziště. Projížďka džípem v poušti a oběd. Přejezd do Aqaby, jediného jordánského přímořského města. Cestou krátká zastávka u zříceniny křižáckého hradu Shobak. Nocleh v Aqabě.
7. den:AQABA - AMMÁN: Volný den v Aqabě. Možnost fakultativního výletu lodí s proskleným dnem 2 hodiny, oběd a následně pobyt na pláži Berenice. Nebo možnost pobytu na pláži Berenice (obojí za poplatek). Pozdě odpoledne transfer do Ammánu, večeře a nocleh.
8. den:BETHANIE – MRTVÉ MOŘE: Dopoledne návštěva Bethanie (UNESCO), místa na břehu Jordánu, kde byl pokřtěn Ježíš. Následuje přejezd k nejnižšímu bodu naší planety, Mrtvému moři. Možnost koupání a odpočinku nebo procházky po okolí. Návrat do Ammánu, večeře a nocleh.
9. - 10. den:AMMÁN - ODLET: Brzy ráno odjezd z hotelu a transfer na letiště, odbavení a let s přestupem do Prahy.
Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - To nejlepší z Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska Foto - Za krásami Jordánska

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
20.10.2024 28.10.2024 9 51 490 Kč momentálně není k dispozici
25.10.2024 03.11.2024 10 49 990 Kč rezervovat
26.10.2024 03.11.2024 9 51 490 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 7x nocleh s polopenzí a 1 x se snídaní ve 4* hotelech
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 15 osob) V CENĚ NAVÍC
  • projížďka 4x4 Jeepem ve Wadi Rum
  • jordánské vízum
  • oběd v areálu Petry
  • oběd v poušti ve Wadí Rum

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné a bakšišné
  • cestovní pojištění

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí