CK Pohoda Egypt Zájezd č. RE/ET313-22

Egypt – Poznávací Okruh Pro Pokročilé

Egypt

ZMĚNA TERMÍNU: 14.10. - 24.10.2022 Káhira - Sakkára - Serapeum - Dahšúr - oáza Fajjúm…

11Počet dnů:

15.10.2022Termíny od:

42 990 Kč Cena od:

11 - denní zájezd

ZMĚNA TERMÍNU: 14.10. - 24.10.2022

Káhira - Sakkára - Serapeum - Dahšúr - oáza Fajjúm - vodopády El Rayan - Údolí velryb - Qasr Qarun - Karnak - Luxor - Údolí královen - Ramesseum - Madinat Habú - Abydos - Dendera – Hurghada

Pokračování úspěšného a oblíbeného zájezdu Egypt – tajemství faraonů s Janou Křížovou. Tentokrát se vypravíme nejen do stálých turistických cílů jako je Káhira, Sakkára, Karnak, Luxor, ale i za poznáním méně navštěvovaných, přesto stejně významných míst starého Egypta. Čeká nás tajemné Serapeum, královské pohřebiště v Dahšúru, chrám Qasr Qarun, na západním pobřeží Nilu Údolí královen, starobylá Dendera s komplexem chrámů bohyně Hathor, náboženské centrum starého Egypta Abydos. Užijeme si výlet do oázy Fajjúm – jeep safari po písečných dunách až k vodopádům El Rayen, výhledy na pohoří El Moudara, navštívíme světovou raritu Údolí velryb a nezapomenutelným zážitkem bude i let balónem nad Luxorem a Údolím králů za úsvitu. Na závěr zájezdu si odpočineme na plážích Rudého moře v Hurghadě.

Poznávací zájezd do Egypta provází Ing. Jana Křížová , garance skupiny max. 20 osob.

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
Listopad až březen: o jednu hodinu více než v ČR květen až září: o jednu hodinu více než v ČR duben a říjen: shodný čas jako v ČR

PODNEBÍ
Egypt leží v subtropickém pásmu severní Afriky, takže zde vládne velmi suché pouštní počasí s mírnou zimou a velmi teplým létem. Mimo středomořské pobřeží a oblast delty Nilu panuje v Egyptě suché a horké klima téměř po celý rok. V Egyptě se rozeznávají tři roční období. Jednak je to zima, která trvá od 15. listopadu do 15. března, dále pak první léto od 15. března do poloviny července a posledním ročním obdobím je druhé léto, které přichází v polovině července a trvá až do 15. listopadu. Nejvhodnější doba pro výlety po Egyptě je období zimy, kdy jsou teploty mírnější, a tak tu není tak sucho a vedro. V období prvního léta jsou teploty ještě snesitelné, takže do poloviny července vřele doporučujeme navštívit Egyptská letoviska. Nejteplejším obdobím je druhé léto, kdy se do Egypta vydávají jen opravdoví milovníci parných slunečních dnů. Optimální doba k návštěvě Egypta za účelem cestování a poznávání je mezi říjnem a dubnem, kdy průměrné denní teploty dosahují v Káhiře 24 °C, v Hurghadě 26 °C a voda Rudého moře má okolo 23 °C.

Ubytování: ano

hotel

Stravování: plná penze

Doprava: letecky

Nástupní místa: 14.10. - 24.10. odjezd L2

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy/Vídně s českým průvodcem do Káhiry, transfer do hotelu, večeře a nocleh.
2. den:Celodenní program v egyptské metropoli v KÁHIŘE , návštěva nově otevřeného Velkého egyptského muzea (GEM)* , jedné z nejpůsobivějších archeologických sbírek na světě, na vlastní oči spatříme Tutanchamonovu pohřební výbavu z ryzího zlata a další zajímavé artefakty. Oběd, přejezd na nilský ostrov Rhoda a návštěva paláce Mohameda Aliho (Manial Palace) z poč. 20. století, jehož interiér je nádhernou ukázkou persko-marockého umění. Prohlídka zachovalého Nilometru z 9. století. Na závěr výjezd na Káhirskou věž ve tvaru lotosu vysokou 186 m, ze které se nám naskytne nádherný výhled na celé město. Návrat do hotelu, večeře a nocleh.
3. den:Dopoledne návštěva SAKKÁRY , nekropole bývalého staroegyptského hlavního města Mennoferu. Společně uvidíme známou Džoserovu stupňovitou pyramidu , nejstarší pyramidu na světě, sestoupíme do tajemného SERAPEA , podzemního pohřebiště posvátných býků s mnoha obrovskými sarkofágy. Krátká zastávka u "filozofického kroužku" se sochami antických filozofů a literátů, návštěva Tiovy mastaby , která patří mezi nejkrásnější v celém Egyptě, prohlídka Imhotepovo muzea . Po obědě přejezd na královské pohřebiště 4., 12. a 13. dynastie v DAHŠÚRU a prohlídka interiéru unikátní "lomené pyramidy" a také sousední "červené pyramidy" s pohřební komorou faraóna Snofrua. Návrat na hotel, večere, nocleh.
4. den:Celodenní výlet do největší egyptské oázy FAJJÚM . Zastávka ve vesnici Tunis proslavené keramickými a slaměnými výrobky, jeep safari po písečných dunách až k vodopádům El Rayan s výhledem na okolní slaná jezera. Tradiční beduínský oběd. Průjezd pouštní krajinou Národního parku Wadi El Rayan s mnoha skalními útvary, výhledy na pohoří El Moudara , zastávka u "magického jezera". Návštěva světové rarity "ÚDOLÍ VELRYB" , pod ochranou UNESCO. Následuje prohlídka staroegyptského chrámu QASR QARUN . Návrat do Káhiry, večeře a nocleh. V případě zájmu možná návštěva představení Světlo a zvuk u pyramid.
5. den:Po snídani přelet do LUXORU , který pod jménem Véset sloužil po více než 500 let jako hlavní město starověkého Egypta. Díky množství svých památek je nazýván "muzeem pod otevřeným nebem". Návštěva největšího starověkého chrámového komplexu v KARNAKU , průchod chrámem boha Amona, posvátné jezero, Hatšepsutina červená kaple, alabastrové svatostánky. Po obědě návštěva Luxorského muzea , které mimo jiné uchovává sbírku 26 nádherných soch z nové říše objevených ve skrýši nedaleko Luxorského chrámu. Ubytování, večeře a nocleh.
6. den:Za úsvitu možnost fakult. letu balónem nad Luxorem a Údolím králů, což patří mezi nezapomenutelné zážitky. Po snídani program na západním břehu Nilu a návštěva ÚDOLÍ KRÁLOVEN s hrobkami manželek faraónů a královských dětí 18. - 20. dynastie. Fakult. návštěva interiéru hrobky královny Nefertari , manželky mocného Ramesse II., která je považována za nejkrásnější v celém Egyptě. Prohlídka Ramessea , zádušního komplexu Ramesse II. a chrámu v Medinet Habú s řadou krásně dochovaných reliéfů i původních barev. Po obědě návštěva "vesnice dělníků" Dér el Medína , kde nahlédneme do života elitních dělníků a řemeslníků pracujících na hrobkách v Údolí králů. V případě času návštěva dílny na zpracování alabastru. Návrat na hotel, večeře a nocleh.
7. den:Po snídani přejezd do ABYDU , jednoho z nejdůležitějších náboženských center starého Egypta spojovaného s kultem boha Usira. Návštěva chrámu Sethiho I. s nádherně dochovanými barevnými reliéfy i slavným seznamem se jmény 76 egyptských vládců. Po obědě přejezd do města Kena, v jehož blízkosti stálo starobylé město DENDERA s chrámovým komplexem bohyně Hathor, který patří k nejzachovalejším v zemi. Prohlídka Hathořiny svatyně s původní barevnou výzdobou, denderský zvěrokruh. Odpolední přejezd do HURGHADY , večeře a nocleh.
8. den:Pobyt u moře . Celodenní návštěva pouště a beduínů, v jeepech a na čtyřkolkách, beduínská show, výlet zahrnuje oběd a projížďku na velbloudech – fakultativně. Návrat na ubytování.
9. den:Pobyt u moře . Celodenní šnorchlování na korálových útesech, výlet zahrnuje oběd a návštěvu písečného ostrova GIFTUN - fakultativně. Návrat na ubytování..
10. - 11. den:Pobyt u moře .
Egypt - Abydos Egypt - Dendera Egypt - Dendera - chrám bohyně Hathor Egypt - Dendera - chrámový komplex bohyně Hathor Egypt - NP Wadi El Rayan Egypt - Rudé moře - Hurghada Egypt - Sakkára Egypt - Sakkára - Džoserova pyramida Egypt - Údolí velryb Egypt - vodopády El Rayan Poznávací zájezd Egypt - Káhira Poznávací zájezd Egypt - Údolí králů Poznávací zájezd Egypt- Káhira

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro ženu
  • : dospělá osoba - Doobsazení pro muže

Cena zahrnuje

  • 10x snídani,
  • 10x večeři,
  • dopravu klim. busem v průběhu programu,
  • letištní taxy a poplatky,
  • místní průvodce,
  • průvodce CK
  • transfery z/na hotel,

Cena nezahrnuje

  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 800 Kč,
  • ostrov Giftun 1100 Kč,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • Vezměte si s sebou raději dolary. Dolary mají totiž oproti euru lepší kurz. Euro Egypťané znají také, ale na spoustě míst s ním zaplatíte ve stejném kurzu jako s dolary
  • výlet do pouště za beduíny 1590 Kč,

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí