CK Pohoda Mexiko Zájezd č. 609_87188

Mexiko - to nejlepší z Yucatánu

13Počet dnů:

17.11.2024Termíny od:

69 990 Kč Cena od:

13 - denní zájezd

Ubytování: hotel **

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:PRAHA – CANCÚN: Odlet z Prahy. Odbavení na letišti 2 hodiny před odletem. Let s přestupem. Přílet do Cancúnu, uvítání delegátem na letišti a 60minutový transfer do hotelu v centru Playa del Carmen.
2. den:PLAYA DEL CARMEN – CHICHÉN ITZÁ – SAAMAL - MÉRIDA: Po snídani odjezd do Chichén Itzá a návštěva nejslavnějšího chrámového komplexu na severním Yucatánu - Chichén Itzá. Jeho nejznámější stavba byla rovněž vybrána mezi 7 novodobých divů světa a je zařazena na seznamu kulturního dědictví UNESCO a je to Kukulkánův chrám, zvaný též El Castillo s proslaveným světelným hadem, který se zobrazuje dvakrát v roce při rovnodennosti, dále bude obdivovat Palác válečníku, Caracol neboli mayskou observatoř, největší hřiště na mayskou míčovou hru pelotu, které kdy bylo nalezeno či posvátnou cenote - studnu, která byla svědkem lidských obětí. Po prohlídce krátký přejezd do stylové koloniální haciendy Selva Maya a koupání v krásném cenotu Saamal s možností oběda. Následuje přejezd do Meridy, ubytování v 3* v centru města. Prohlídka centra Méridy, návštěva pamětihodností z koloniálního období v okolí náměstí Plaza Mayor: San Ildefonso druhá nejstarší katedrála na americkém kontinentě, dále palác ktery si nechal vybudovat conquistador Francisco F. Montejo a Guvernérský palác. Návštěva večerní Plaza Mayor, nocleh.
3. den:MÉRIDA – UXMAL – CAMPECHE: Snídaně. Přejezd do Uxmalu a prohlídka archeologického naleziště, jednoho z nejvýznamnějších středisek mayské civilizace s mnoha zajímavými budovami: Chrám kouzelníka (který v sobě ukrývá dalších pět předchozích etapa stavby), Královský palác a klášter jeptišek, jenž je považován za nejdokonalejší budovu takzvaného puuckého stylu, který vyniká ozdobnými prvky na fasádě a mnoha maskami boha deště Chaca. Z vrcholu Velké devítistupňové pyramidy je dech beroucí výhled na celé království. Po prohlídce Uxmalu návštěva „ Choco Story“ – video - museum a tropická zahrada s historií pěstování a ukázkou výroby a ochutnávkou čokolády – tradičního mayského nápoje, Následuje přejezd do Campeche, ubytování v hotelu 3/4* a poté procházka historickým centrem města, které je zařazeno na seznamu UNESCO a patří mezi nejmalebnější koloniální města v Mexiku.
4. den:CAMPECHE – PALENQUE: Snídaně. Následuje transfer do Palenque, které mnozí pokládají za nejkrásnějšía také nejzáhadnější místo Střední Ameriky a za architektonický vrchol mayské civilizace. Odpoledne prohlídka Palenque, které je na seznamu kulturního dědictví UNESCO a leží na zvlněných kopcích pohoří Altos de Chiapas. Uprostřed smaragdově zeleného tropického lesa se dochovalo velké množství chrámů, paláců a pyramid i hřiště na míčovou hru. Království dosáhlo svého vrcholu v 7. století našeho letopočtu za vlády krále Pacala. Nejvýznamnějšími stavbami jsou Chrám nápisů se zachovalou hrobkou krále Pacala, Chrám slunce, El Palacio, Chrám kříže a Templo del Conde. Nenechte si ujít výstup na vrchol Chrámu Listového kříže z kterého je krásný výhled na celé království.
5. den:PALENQUE – BECÁN – CHICANNÁ – CHETÚMAL: Po snídani transfer do mayského království v Becánu, který se nachází ve středu jižního Yucatanu v džungli v oblasti zvané Rio Bec. Zde budete obdivovat majestátné chrámy a pyramidy tohoto kdysi mocného království, na téměř všechny chrámy a paláce se dá jěště vystoupat. V případě uzavření Becánu navštívíte Chicanná, které v překladu z mayštiny znamena “Dům s hadími ústy”, toto království je postaveno ve stylu Chenes, který je charakteristický umístěním zoomorfních motivů – průčelí paláců je zobrazováno např. v podobě otevřeného chřtánu boha země nebo hada Následuje přejezd do Chetumalu.
6. den:CHETUMAL – TULUM – PLAYA DEL CARMEN: Snídaně. Přejezd k laguně Bacalar a krátká zastávka s možností koupání v “jezeře sedmi barev” s azurově modrou vodou. Pokračování do Tulumu, prohlídka krásného velmi zajímavého archeologického naleziště z pozdně klasického mayského období. Chrámy byly postaveny blízko sebe s výhledem na karibské moře a patří mezi nejvíce fotografovaná místa v Mexiku. Přejezd do Playa del Carmen do hotelu all inclusive 4 *Reef Playacar na prodloužený pobyt pobyt u moře
7. - 10. den:POBYT U MOŘE: Pobyt u moře s programem all inclusive se snídaní, obědem a večeří formou švédských stolů a neomezenou konzumací nealkoholických i alkoholických nápojů během dne. Volno na koupání, opalování, vodní sporty či šnorchlování s pozorováním korálů. Milovníci vodních radovánek by si neměli nechat ujít návštěvu přírodní rezervace Xel-Há či Xcaret s možností plavání s delfíny.
11. den:ODLET DO PRAHY: Dopoledne volno na koupání, opalování či poslední nákupy suvenýrů. Odpoledne transfer na letiště v Cancúnu a odlet zpět do Prahy.
12. - 13. den:PŘÍLET DO PRAHY:
Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko - to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko to nejlepší z Yucatánu Foto - Mexiko to nejlepší z Yucatánu

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
05.11.2024 17.11.2024 13 74 990 Kč momentálně není k dispozici
17.11.2024 29.11.2024 13 69 990 Kč rezervovat
17.11.2024 30.11.2024 14 81 990 Kč momentálně není k dispozici

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha - Cancún a zpět
  • letištní taxy
  • 5 x nocleh se snídaní po dobu okruhu v hotelech 3
  • 5x nocleh s All Inclusive po okruhu (kalkulovaný hotel Reef Playacar ****, All Inclusive, https://www.esotravel.cz/pobytove/mexiko/hotel/hotel-reef-club-playcar-playa-del-carmen/?ha=783&zj=464)
  • doprava klimatizovaným autobusem (minivanem) během okruhu
  • česky/slovensky mluvící průvodce
  • vstupy do archeologických nalezišť
  • mayský průvodce na pyramidách

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety mimo uvedený program
  • cestovní pojištění

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí