CK Pohoda Nizozemí Zájezd č. 14735A

Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah

Nizozemí
Alkmaar
Amsterdam pro dámy… jako stvořený. Objevíte provoněný květinový trh, pohádkové větrné…

5Počet dnů:

23.06.2021Termíny od:

23 990 Kč Cena od:

5 - denní zájezd

Amsterdam pro dámy… jako stvořený. Objevíte provoněný květinový trh, pohádkové větrné mlýny i stylové kavárny. Poodhalíte roušku příběhů malebných uliček. Ochutnáte báječné StroopWafel, sýry z Alkmaaru i holandské pivo. Projedete se na retro kole novými místy a vyrobíte si dekoraci z květin jako originální suvenýr. Odhoďte starosti a zažijte nejlepší dámskou jízdu v Amsterdamu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: ano

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:První procházku Amsterdamem si užijeme krátce po příletu. Povíme si příběh čtvrti červených luceren. Na náměstí Dam se dozvíme zajímavosti o královských korunovacích. Zamíříme na oblíbený plovoucí květinový trh, vychutnáme si místní kavárničky i Amsterdam z lodní paluby.  Po příletu do Amsterdamu a ubytování se přesuneme do  historického centra města .   Při naší seznamovací procházce si prohlédneme majestátní budovu hlavního nádraží a populární čtvrť červených luceren. Kolem starobylého kostela Oude Kerk   dojdeme až na náměstí Dam, na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel,   ve kterém probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou, která se určitě stane opakovaně vaším cílem během pobytu v Amsterdamu, se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu. Najdeme si čas i na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček.  V Amsterdamu se romantickým kanálům nevyhneme, a tak si večer prohlédneme Amsterdam ještě z jiné perspektivy, na programu bude totiž plavba po amsterdamských grachtech (kanálech). Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodkyní nebo později individuálně.
2. den:Dnes objevíme další skryté perly Amsterdamu. Prozkoumáme oázu klidu Beginjnhof, židovskou čtvrť i největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem. Pak nás čeká netradiční prohlídka města ze sedla typického kola při Biketour. Připravte se na výjimečný zážitek… Amsterdam je emotivně spojen s židovskou historií smutným příběhem židovské dívky , jejíž osud připomíná Dům Anne Frankové. I my si jej připomeneme a povíme si i mnohé zajímavosti, které se jen tak někde nedočtete. Následně kolem kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže a kolem oázy klidu , amsterdamské bekináže  Beginjhof,   budeme pokračovat až do  židovské čtvrti  rozprostírající se kolem náměstí Waterloo. Neopomeneme ani  dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města Rembrandt van Rijn , a mnohá významná amsterdamská muzea.   Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt – největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem , místo setkání mnoha kultur.   Odpoledne nasedneme na klasický holandský dopravní prostředek a vyrazíme do ulic Amsterdamu na kole jako pravé Holanďanky . Během tříhodinové nenáročné projížďky na kole se vydáme se zkušeným průvodcem k Vondelparku , oblíbenému parku zejména pro své umělecké a piknikové využití, prošlápneme si to uličkami méně známými a vyzkoušíme typický holandský Applepie nebo sušenku StroopWafel . Večer bude čas na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Poté návrat na hotel s průvodkyní nebo později individuálně.
3. den:Jak chutná Holandsko? Zjistíme… Dnešek strávíme v městečku Alkmaar, kde se konají tradiční sýrové trhy. Zažijeme neuvěřitelnou atmosféru nákupního ruchu, smlouvání, sýrových vůní a chutí. Vyrazíme i do muzea piva De Boom a okoštujeme holandský mok. Ráno po snídani se vydáme vlakem do městečka  Alkmaar, místa konání  slavných sýrových trhů , při nichž již více než 250 let každý pátek nosiči v bílých oblecích , dřevácích a slaměných kloboucích přinášejí dřevěná nosítka s nákladem až 600 kg sýru a kupující vybírají, proklepávají a smlouvají. My budeme při tom a vychutnáme si tuto jedinečnou atmosféru naživo. Pak zamíříme do  muzea piva De Boom , kde budeme mít možnost posedět u dobrého piva a ochutnat i některou z pochoutek, které se v Nizozemsku k pivu podávají (např. krokety). Odpoledne budeme mít čas projít si krásné úzké uličky v okolí náměstí, prohlédnout si místní obchůdky (např. s typickými dřeváky) a nakoupit si suvenýry. V podvečer se vlakem vrátíme zpět do Amsterdamu. 
4. den:Čeká nás výlet do Zaanse Schans. Domečky jako z pohádky, větrné mlýny i typické dřeváky vás doslova vtáhnou do dávné minulosti. Odpoledne si užijeme podle svých představ: muzea, nákupy či kavárny. A navečer si vyzkoušíme vyrobit vlastní květinovou dekoraci. Stylové rozloučení s Holandskem… V dopoledních hodinách vyrazíme se zájemkyněmi do   Zaanse Schans, vesnice s typickými holandskými domy , pohádkovými větrnými mlýny a dalšími zajímavostmi, abychom nakoukly do lidové minulosti. Nenecháme si ujít domek věnovaný dřevákům , přičemž mezi vystavenými kousky najdeme dokonce dřeváky svatební.  Odpoledne se vrátíme do Amsterdamu, kde bude prostor strávit čas dle libosti .  Jestli vás lákají muzea , doporučujeme ta nejznámější (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken). Pokud vás nenechají klidnými butiky či klenotnictví, hurá na nákupy . Nebo byste rádi, jako náš Karel Čapek, byli také součástí živého muzea tím, že se usadíte ke stolečku s občerstvením a pozorujete pouliční dění? Amsterdam v sobě ukrývá nespočet vymazlených lokálů, kaváren či uměleckých koutků .   V podvečer se sejdeme na květinové „dílně“, tzv. workshopu , kde si pod profesionálním vedením vytvoříme během dvou hodin vlastní květinový dekorační věnec či jinou dekoraci. Výtvor z tohoto příjemně stráveného večera si samozřejmě odvezeme domů jako jedinečný suvenýr z Amsterdamu . Návrat na hotel s průvodkyní nebo individuálně. 
5. den:Po snídani dle letového řádu individuální program či návštěva brusírny diamantů včetně jejího obchůdku. Následně přesun z hotelu na letiště a návrat do ČR.
Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - Dámská jízda v Amsterdamu + KVĚTINOVÝ WORKSHOP + RETRO BIKE TOUR (letecky z Prah Foto - To nejlepší z Amsterdamu + DELFT + HAAG (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Amsterdamu + KEUKENHOF + OSLAVY KRÁLOVÝCH NAROZENIN (letecky z Pra Foto - To nejlepší z Amsterdamu + SÝROVÉ TRHY V ALKMAARU (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Amsterdamu + SÝROVÉ TRHY V ALKMAARU (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Amsterdamu + ZAANSE SCHANS (letecky z Prahy) Foto - To nejlepší z Amsterdamu + ZAANSE SCHANS (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Amsterdam – Praha vč. letištních tax
  • kabinové a odbavované zavazadlo (viz podmínky pro přepravu zavazadel)
  • transfer z letiště do hotelu a zpět
  • 4x ubytování v hotelu ve 2lůžkových či 3lůžkových pokojích
  • 4x snídaně
  • tříhodinová biketour včetně malého občerstvení
  • večerní květinový workshop včetně vlastnoručně vyrobené dekorace
  • skvělá průvodkyně po celou dobu zájezdu (mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • přesuny místní dopravou (cca 30 EUR)
  • vstupné na místě
  • fakultativní výlet do Alkmaaru a Zaanse Schans (hradí se na místě doprava cca 35 EUR a případné vstupy)

Alkmaar

Starobylé město s bohatou historií bývalo původně rybářskou osadou. Město protíná Severoholandský průplav a okruh grachtů (z 15. - 18. století). Nachází se zde gotický kostel svatého Vavřince (St. Laurenskerk, 15. století) a vážní budova (14. století), před níž se koná v sezoně každý pátek od 10:00 do 12:00 hodin věhlasný sýrový trh. Ve městě je Muzeum sýru (Kaasmuseum) a Muzeum piva (Biermuseum De Boom, Houttil 1), umístěné ve starém pivovaru z 18. století, jakých bývalo kdysi ve městě přes dvacet. Od Waagpleinu vyplouvají vyhlídkové lodě.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí