CK Pohoda Mexiko Zájezd č. 376

Velké putování Mexikem

Mexiko

Vydejte se s námi do jedné z nejkrásnějších zemí Latinské Ameriky. Projedete přes…

16Počet dnů:

11.03.2021Termíny od:

74 990 Kč Cena od:

16 - denní zájezd

Vydejte se s námi do jedné z nejkrásnějších zemí Latinské Ameriky. Projedete přes pohoří s aktivními sopkami jako je Popocatépetl, krajinou kaktusů a kaňonů až do oblasti úrodných údolí. Prohlédnete si honosná koloniální města z dob španělské nadvlády i prosté vesničky indiánů. Navštívíte archeologické památky světového významu jako je Teotihuacán či Chichen Itzá. Na závěr si užijete bělostného písku na plážích poloostrova Yucatán a komfortu 4* resortu s programem all inclusive.

Ubytování: hotel ****

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:
2. den:ODLET PRAHA - MEXICO CITY V ranních hodinách odlet z Prahy do Mexico City (přestup v Amsterdamu). Ve večerních hodinách transfer do hotelu. Ubytování.
3. den:TEOTIHUACÁN Snídaně. Odjezd k archeologickému nalezišti Teotihuacán . Cestou projedete přes náměstí Tří kultur , kde můžete obdivovat stavby z dob Aztéků, Španělů a moderní mexické architektury. Návštěva Teotihuacánu (UNESCO), jedné z nejvýznamnějších památek starověkého světa. Prohlídka paláců, chrámů a pyramid Slunce a Měsíce. Návrat do Mexico City a prohlídka baziliky Panny Marie Guadalupské , nejvýznamnější katolické svatyně v celé Latinské Americe . Návrat do hotelu v Mexico City.
4. den:MEXICO CITY Snídaně. Prohlídka Mexico City s hlavními třídami Paseo de la Reforma a Avenida Juárez a historickým centrem ( UNESCO ). Navštívíte hlavní náměstí Zócalo s Národním palácem a katedrálou. Podíváte se na ruiny hlavního aztéckého paláce . Poté návštěva Antropologického muzea , které se nachází v historickém parku Chapultepec . Návrat do hotelu v Mexico City.
5. den:TAXCO Snídaně. Odjezd do historického města Taxco , jež leží v překrásné scenérii na úpatí hory. Město bylo známé pro těžbu stříbra a jeho zpracování. Stříbro se zde již netěží, ale můžete si zakoupit překrásné stříbrné výrobky. Prohlídka koloniálního centra města. Ubytování.
6. den:POPOCATÉPETL A PUEBLA Snídaně. Odjezd do města Puebla . Za příznivého počasí je možno cestou spatřit sopky Popocatépetl a Iztaccihuatl . Vulkány dominují celému údolí, ve kterém leží město Puebla , které je opravdovým skvostem koloniální architektury ( UNESCO ). Budete moci obdivovat kouzelná náměstí, barokní paláce, katedrálu či místní trh. Poté odjezd do města Oaxaca překrásnou krajinou s typickými kaktusy. Ubytování.
7. den:OAXACA Snídaně. Návštěva starodávného hlavního města Zapotéků Monte Albán ( UNESCO ) umístěného na jedinečném místě na vrcholku hory. Prohlídka observatoře, paláců či stadionu pro hru zvaná pelota. Dále následuje exkurze do výrobny produkující typický místní nápoj Mezcal . Ten proslul převážně červy “ gusano rojo “, kteří se vkládají přímo do lahve s pálenkou. Poté prohlídka historického centra města Oaxaca (UNESCO), které se nachází 1 500 metrů nad hladinou moře. Návštěva kostela Santo Domingo a bývalého dominikánského kláštera, jež nyní slouží regionálnímu muzeu.  Možnost návštěvy místního trhu. Ubytování v Oaxace.
8. den:TULE Snídaně. Odjezd do Tule a prohlídka místního 2000 let starého stromu, jehož obvod je neuvěřitelných 58 metrů . Poté navštívíme významné archeologické naleziště Mitla , obývaného kulturami Zapotéků a Mixtéků , jež je obklopeno současným městečkem San Pablo de Mitla . Poté přejezd přes pohoří Sierra Madre do města Tuxtla Gutierrez ve státě Chiapas. Ubytování.
9. den:KAŇON SUMIDERO A INDIÁNSKÁ KOMUNITA Snídaně. Odjezd do přístavu a projížďka lodí kaňonem Sumidero . Můžete obdivovat strmé stěny, zdvíhající se až do výšky jednoho kilometru po obou stranách kaňonu či místní bohatou faunu a flóru. Poté přejezd do země Mayů , návštěva místní indiánské komunity ve vesnici San Juan Chamula a Zinacantán, kde indiáni stále udržují své tradiční kroje a zvyky. Příjezd do města San Cristóbal de las Casas – prohlídka hlavního náměstí, individuální volno.  Ubytování.
10. den:PALENQUE Odjezd v brzkých ranních hodinách do města Palenque . Návštěva zapomenutého města mayské civilizace Palenque ( UNESCO ), obklopeného deštným pralesem. Město tvoří přes 500 budov a vy si prohlídnete ty nejvýznamnější z nich, jako je chrám Nápisů či chrám Slunce . Ubytování a individuální volno.
11. den:CAMPECHE Snídaně. Přejezd do státu Campeche a do stejnojmenného města, ležícího na břehu mexického zálivu. Prohlídka centra města Campeche , jež je známé svou překrásnou koloniální architekturou ( UNESCO ) a jež bylo jedním z hlavních španělských přístavů při cestách do Nového světa . Ubytování.
12. den:ARCHEOLOGICKÉ LOKALITY UXMAL A KABÁH Snídaně. Navštěva mayských archeologických lokalit Uxmal (UNESCO) a Kabáh . V podvečerních hodinách příjezd do Meridy . Ubytování.
13. den:CHICHÉN ITZÁ A TULUM Snídaně. Návštěva nejvýznamnější a nejzachovalejší archeologické památky Yukatánu Chichén Itzá (UNESCO), založeného již v roce 514 našeho letopočtu. Prohlídka celého areálu s observatoří , Kukulkánovou pyramidou či chrámem Jaguára . Cestu po mayských významných místech zakončíme na břehu Karibského moře v městečku Tulum , kde se nachází jediné mayské chrámy umístěné na břehu moře. Poté odjezd do letoviska Playa de Carmen na Mayské riviéře. Ubytování.
14. den:VOLNÝ DEN All inclusive . Odpočinek na pláži. Možnost fakultativního výletu koupání v zatopených jeskyních Cenotes .
15. den:VOLNÝ DEN All inclusive . Odpočinek na pláži.
16. den:VOLNÝ DEN - ODLET All inclusive . Odpočinek na pláži. V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet zpět do ČR s přestupem.
17. den:PŘÍLET DO PRAHY V odpoledních hodinách přílet do Prahy.
18. den:
Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem Foto - Velké putování Mexikem

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí