CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 466

Alpy pro seniory - NP Vysoké Taury a termální lázně Bad Gastein

Rakousko
Vysoké Taury / Salcbursko, Bad Gastein, Gasteinertal, Bad Hofgastein, Sportgastein, Graukogel, Golling an der Salzach
V srdci národního parku Vysoké Taury se nachází v nadmořské výšce 1000 m příjemné…

4Počet dnů:

07.06.2024Termíny od:

7 990 Kč Cena od:

4 - denní zájezd

V srdci národního parku Vysoké Taury se nachází v nadmořské výšce 1000 m příjemné lázeňské středisko Bad Gastein, který je oblíbený pro své horské klima a velmi zdravý vzduch.

Ubytování: hotel

Spa & Wellness centrum: termální krytý bazén, whirlpool, finská sauna, parní lázeň, danárium, tepidarium, zážitkové sprchy, relaxační místnost s bezplatnou nabídkou čaje, široký výběr wellness procedur (za poplatek).

Stravování: polopenze

polopenze formou bufetu

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Cestou zastávka u vodopádu GOLLING , jehož vody padají z výšky 75 metrů. Dále navštívíme soutěsku LIECHTENSTEINKLAMM (nebo jinou, bude-li uzavřena), kde budete moci obdivovat fascinující svět divoké vody. Příjezd do světoznámých rakouských lázní BAD GASTEIN .
2. den:Výjezd lanovkou na STUBNERKOGEL, kde se nachází jedinečná turistická atrakce - “visutý most”. Pěší výlet panoramatickou cestou OTTO REICHERT WEG s výhledy na okolní velikány a údolí Gasteinertal. Odpoledne procházka do údolí KÖTSCHACHTAL. Úchvatné pohledy na velikány Ankogel Gruppe a ostatní vrcholy, které svírají toto údolí. Cestou výletní chata HIMMELWAND, proslulá pestrou nabídkou štrůdlů vlastní výroby.
3. den:Přejezd autobusem do lázeňského městečka BAD HOFGASTEIN , které se nachází v nejslunnější části údolí. Výjezd lanovkou SCHLOSSALMBAHN do výšky přes 2 050 metrů - okolí horní stanice lanovky nabízí několik nenáročných pěších tras s úchvatnými výhledy na celé údolí Gasteinertal po ledovce Ankogel Gruppe. Krátký výstup na vyhlídkový bod HIRSCHKARSPITZE. Odpoledne městečko BAD HOFGASTEIN a koupání v termálních lázních Alpentherme nebo pěší výlet v okolí.
4. den:Výlet pod velikány NP VYSOKÉ TAURY do střediska SPORTGASTEIN , které leží pod ohromným hřebenem ledovcové hory Shareck (3 122 m n.m.). Čeká nás nenáročná trasa, okruh bez převýšení po pastvinách a salaších v kouzelném údolí NAßFELD. Na začátku nebo na konci dne krátká procházka k mohutnému vodopádu BÄRENFALL. Odjezd do Čech, příjezd ve večerních hodinách.
Bad Gastein 03 graukogel Rakousko Bad gastein bazen Schlossalmbahn 1 Schlossalmbahn 4 stubnerkogel 1 Stubnerkogel 2 Stubnerkogel 4 Údolí Bad Gastein 01 Údolí Bad Gastein 02 Údolí Bad Gastein 03 Údolí Bad Gastein 04 Údolí Bad Gastein 06 Údolí Bad Gastein 07 Údolí Bad Gastein 08 Údolí Bad Gastein 09 Údolí Bad Gastein 10 Údolí Bad Gastein 11 Údolí Bad Gastein 12 Údolí Bad Gastein 14 Údolí Bad Gastein 15 Údolí Bad Gastein 16 Údolí Bad Gastein 17 Údolí Bad Gastein 18 Údolí Bad Gastein 19 Údolí Bad Gastein 20 Údolí Bad Gastein 21 Údolí Bad Gastein 23

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
07.06.2024 10.06.2024 4 7 990 Kč rezervovat
13.09.2024 16.09.2024 4 8 490 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • 3x ubytování v Thermal Resort hotelu Elisabethpark
  • 3x polopenze (formou bufetu)
  • vstupné do hotelového Spa & wellness centra (termální krytý bazén, whirpool, finská sauna, parní lázeň, zážitkové sprchy aj.)
  • doprava autobusem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 3,5 € / os. / den

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1500 Kč)

Vysoké Taury / Salcbursko

Na jihu Salcburska se rozprostírá ráj na zemi: prázdninová oblast Národní park Vysoké Taury, jeden z nejkrásnějších koutů v Alpách. Protkaný hustou sítí potoků a potůčků, které zde pramení, s mnoha soutěskami a roklemi, s bohatou, rozmanitou a nedotčenou faunou a florou... v Národním parku je příroda ještě původní a ryzí, zkrátka taková, jaká by měla být. Tradiční horské vesničky v Pinzgau, Pongau a Lungau magicky přitahují své hosty, kteří touží po tom odhodit dny všední a vyměnit je za krásnou dovolenou. Představte si následující idylu: sedíte na skále na kraji horské pastviny. Sluneční paprsky rozlévají své sametové světlo po celém údolí. Na pozadí smaragdově zelených strmých svahů tu a tam zasvítí zlatavý odlesk modřínu. Potůček zurčí a ledovec, lesknoucí se matně v záři slunce, Vás ovane svým chladným dechem. Svišti se prohánějí po pastvinách a hrají si s Vámi na schovávanou. Vysoko nad Vašimi hlavami na blankytně modré obloze krouží orel, který se v té výšce nezdá být větší než špendlíková hlavička.

Bad Gastein

Špičkové středisko pro odpočinek i aktivní dovolenou. V minulosti specializované pouze na nejsolventnější klientelu z řad světové elity je nyní k dispozici všem klientům Čedoku. Toto světoznámé lázeňské město nabízí ve své Zdravotní galerii a jejích štolách s horkým vzduchem relaxaci a masáže, ale i radonové a bahenní zábaly, které byly speciálně vyvinuty pro léčení všech forem revmatismu, páteře a pohybového ústrojí. Lázně nabízejí i klasické termální bazény s vodou teplou až 33°C. Nedotčená příroda, lehce dosažitelná za několik minut lanovkou z tohoto horského střediska, láká k procházkám a k poznání svojí exotickou flórou i faunou po celé této ojedinělé přírodní rezervaci. Přilehlá rozeklaná údolí a stráně nabízejí nepřeberné množství hub, dobře upravené horské a cyklistické trasy umožňují poznat nedotčené kouty národního parku Vysokých Taur.

Gasteinertal

Romantický venkovský Dorfgastein, rušnější pompézní Bad Hofgastein, luxusní secesní Bad Gastein a vysokohorsky drsný Sportgastein tvoří Gasteinské údolí, nacházející se 100 km jižně od Salzburgu na okraji oblasti Ski Amadé. Oblast byla dějištěm mistrovství světa v Alpském lyžování 1958, koná se zde každoroční závod světového poháru ve snowboardingu a do konce 80. let i pravidelné závody Světového poháru žen v alpských disciplínách svědčící o bohaté nabídce těch nejtěžších tratí. Vysoký podíl kabinek a moderních sedačkových lanovek zajišťuje pohodlnou přepravu za lyžařskými zážitky. Kvalitní sněhové podmínky pro lyžování jsou zde od začátku listopadu do pozdního jara. Nalezneme zde velmi různorodou nabídka lyžování, v Bad Gastein především Graukogel s náročnými závodními sjezdovkami a severní svahy Stubnerkogelu se sportovními červenými sjezdovkami či s možností freeridu. Nabídka Hofgasteinu se zaměřuje především na carving a nenáročné lyžaře, Dorfgastein propojený se sousedním Großarlským údolím, nabízí členitou lyžařskou houpačku ideální pro carving i sportovní lyžaře, již dvakrát oceněnou za nejlepší lyžařský terén Rakouska a v neposlední řadě Sportgastein nabízí vysokohorské sjezdy pro milovníky rychlé jízdy, jízdu hlubokým sněhem a náročný freeride severním svahem Kreuzkogelu. Na začínající i zkušené snowboardisty čekají snowparky Schischaukel Grossarltal s halfpipe, několika jumpy a slidy či Skischaukel Dorfgastein s halfpipe a quarterpipe. Najdeme zde i sáňkařské dráhy, trasy pro pěší turistiku a výpravy na sněžnicích, několik bazénů s teplotou vody až 34°C, sauny a solária, bylinkové koupele a především léčivé radonové proudy (40 - 50 °C) nabízené v nově zrekonstruovaných termálních lázních v Bad Gasteinu nebo v moderních, před 4 roky otevřených lázních Alpen Therme v centru města Bad Hofgastein.

Bad Hofgastein

Hory, lyžování a termální lázně jsou typické pro středisko Bad Hofgastein. Jedná se o obchodní město s historickým středem. Centrum je obklopeno pěší zónou a je plné nejrůznějších obchůdků, hotelů a restaurací. A právě přítomnost lázní a okolních hor dodávají městu jedinečnou atmosféru! Můžete zde vyzkoušet čtyři lyžařské areály, které nabízejí přes 200 km sjezdovek. Zábavu zde najde každý – od rodin s dětmi, přes příležitostné lyžaře až po zdatné profesionály. Pokud preferujete běžkování, jistě i vy oceníte nádhernou krajinu, zasněžené pláně a klid, které zdejší hory nabízejí. 15 vleků, 14 sedaček.

Sportgastein

Graukogel

Golling an der Salzach

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí