CK Pohoda Německo Zájezd č. 2241

Salzburg, jezero Koenigsee se zastávkou na Orlím hnízdě

Německo

Pohodový výlet nás zavede přes půvabný Mozartův Salzburg do Bavorska, k jezeru Koenigsee,…

2Počet dnů:

22.05.2021Termíny od:

2 790 Kč Cena od:

2 - denní zájezd

Pohodový výlet nás zavede přes půvabný Mozartův Salzburg do Bavorska, k jezeru Koenigsee, které se budeme moci prohlédnout z paluby výletní lodi při cestě na St. Bartoloměj. Dále budeme pokračovat k Orlímu hnízdu, které se proslavilo spojením s Německou říší za doby druhé světové války. Mimo to však nabízí neskutečný pohled do širého okolí. Naši cestu pak zakončíme v Solných dolech, které zaujmou nejen expozicí, ale jistě i interaktivním přístupem k prohlídce.

Program: 1.den:
Odjezd z Prahy v ranních hodinách směr Salzburg. Výstup z autobusu na Nonntal. Prohlédneme si exteriér zámku Mirabell. Následovat bude kostel Svaté Trojice, Mozartův rodný dům, Mozartplatz nebo Dóm. Dále se zastavíte u hřbitova pod Mnišskou horou, který je považován za jeden z nekrásnějších na světě a dojdete až ke klášteru Svatého Petra, v jehož těsné blízkosti se nachází nejstarší hospoda ve střední Evropě "Stiftskeller St. Peter", která je poprvé zmiňována již v roce 803..Možnost vyjet na pevnost Hohensalzburg, která tvoří dominantu celého města. Příjezd na hotel mezi 17:00-18:00. Večeře na hotelu od 18:30.

2.den:
Po snídani (od 07:00) odjezd na Koenigsee. Nejdříve nás čeká procházka podél jezera Königsee, které je nejhlubší jezero v Německu. Má velmi čistou vodu, proto je plavba povolena pouze lodím na elektrický pohon, veslicím a šlapadlům. Pro všechny zájemce zajistíme plavbu (od 08:30-09:00) na ostrov St. Bartholomä se stejnojmenným kostelíkem, který se nachází na druhé straně jezera pod třetí nejvyšší horou Německa. V poledne přejezd k tzv. Orlímu hnízdu, horskému útočišti Adolfa Hitlera a jeho nejvěrnějších pracovníků, které se nachází na vrcholu hory Kehlstein ležící v nadmořské výšce 1834 m.n.m., a které nechal postavit v roce 1937 jako dárek pro Adolfa Hitlera jeho tajemník Martina Bormanna k jeho 50. narozeninám. K hlavní budově na vrcholu hory patřil komplex několika dalších budov propojených podzemními tunely v Obersalzbergu včetně Berghofu (zámek, spodní budova Orlího hnízda). Po chvíli osobního volna na vrcholu návrat zpět na parkoviště. V odpoledních hodinách přejezd do Solných dolů, kde si kromě zajímavé expozice užijete jízdu vláčkem, sklouznete se na klouzačce (dobrovolné) a proplujete po podzemním jezeře. Odjezd do ČR v cca 16:30.

Ubytování: ano

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 1:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BENEŠOV – 1:45 HOTEL BENICA, ULICE KE STADIONU
TÁBOR – 2:30 ČERPACÍ STANICE BENZINA, ULICE SOBĚSLAVSKÁ
ČESKÉ BUDĚJOVICE – 3:30 PARKOVIŠTĚ U HUSOVY TŘÍDY, PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

SALZBURG A KOENIGSEE shutterstock_188552936 shutterstock_523132141 str 29 1 str 29 2

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • 1 ubytování ve dvoulůžkovém pokoji pro 1 osobu
  • 1 snídaně, 1 večeře
  • 1 místo v autobuse
  • průvodce znalý destinace
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě

Cena nezahrnuje

  • jízdenky na Koenigsee 20€, výjezd na Orlí hnízdo 27€, Vstup do dolů 21€
  • cestovní a úrazové pojištění
  • příplatek za jednolůžkový pokoj

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí