CK Pohoda Rakousko Zájezd č. 20RLBPER

Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji ***

Rakousko
Dolní Rakousko, Wachau
Dolní Rakousko – země kulturních pokladů, údolí Wachau – světové kulturní dědictví…

3Počet dnů:

08.05.2020Termíny od:

5 990 Kč Cena od:

3 - denní zájezd

Dolní Rakousko – země kulturních pokladů, údolí Wachau – světové kulturní dědictví UNESCO, středověké hrady, nádherné kláštery a zámky, plavba lodí po Dunaji, překrásné Kittenberské zahrady – 30 tématických zahrad, fascinující typová rozmanitost, poetická zátiší, klikaté stezky a nekonečné bohatství barev.

Poznámky: Průvodce: Dagmar Fialová

cenik: Termín 2020Osoba26.09.-28.09.5 990

nas_tip: Sezona 2020 Dolní Rakousko – země kulturních pokladů, údolí Wachau – světové kulturní dědictví UNESCO, středověké hrady, nádherné kláštery a zámky, plavba lodí po Dunaji, překrásné Kittenberské zahrady – 30 tématických zahrad, fascinující typová rozmanitost, poetická zátiší, klikaté stezky a nekonečné bohatství barev.

Ubytování: hotel ***

Tříhvězdičkový hotel vystavěný ve venkovském stylu se nachází v srdci údolí Wachau v městečku Pöchlarn. Sankt Pölten je vzdálený 15-20 minut jízdy. Hotel je vyhlášený svou kvalitní kuchyní i svými službami. Stravování je zajištěno formou polopenze (snídaně i večeře se podávají formou bufetu). K dispozici jsou 2-3 lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením.

Stravování: polopenze

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a České Budějovice.

Program zájezdu

1. den:v ranních hodinách odjezd autobusu z Prahy. Zastávka u renesančního zámku Rosenburg, který se tyčí na skále nad Kamptalským údolím, kde jsou k vidění nejen historické sály, ale i draví ptáci. Pak se vydáme za květinami do Kittenberských zahrad – najdete zde zahrady s tajemnými a exotickými názvy jako je Zahrada ohně, slunce, duhy nebo pokušení, ale také typickou venkovskou babiččinu zahrádku, zahrádku bylinkářskou, japonskou, vřesovou nebo růžovou. Kromě nezapomenutelných dojmů a silného estetického zážitku získáte také velké množství nápadů, jak zkrášlit svou vlastní zahradu. K večeru ubytování a a večeře. 2. den – snídaně, zastávka v zámku Artstetten, který sloužil jako letní sídlo císařské rodiny. Odjezd do Melku – plavba lodí po Dunaji romantickým údolím Wachau do Dürnsteinu. Tento úsek toku je lemován strmými terasovitými svahy porostlými vinicemi a ovocnými sady. Na jejich úpatí se podél dunajských břehů střídá jedna idylická vinařská obec za druhou. Poznáte středověké hrady, malebné vesnice s vinicemi a meruňkovými sady i velkolepé kláštery. Návštěva města Dürnstein, které má krásnou polohu na levém břehu Dunaje – prohlídka kostela, výstup k hradní zřícenině, kde byl před více než 800 lety držen v zajetí anglický král Richard Lví srdce. Možnost nákupu a pestrého výběru ze specialit z wachauských meruněk. Přejezd autobusem do Kremsu, procházka starobylým centrem městečka. Večeře. 3. den – snídaně, Melk – prohlídka městečka a nejznámějšího rakouského kláštera a jeho zahrad. Tento klenot barokní architektury je největším benediktinským klášterem v Evropě. Za jeho 360 metrů dlouhou zdí se ukrývají reprezentační sály, přepychové císařské komnaty a nádherná barokní knihovna s freskami. Po poledni odjezd do ČR a návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).
Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji *** Foto - Wachau - Perly Dolního Rakouska s plavbou lodí po Dunaji ***

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 2x ubytování v hotelu *** s polopenzí, průvodce, plavbu lodí po Dunaji, pobytovou taxu, ložní prádlo, poj. proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 105 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 750 Kč/zájezd, vstupy cca 40 Euro

Dolní Rakousko

Dolní Rakousko se rozprostírá od hlubokých lužních tůní mezi Moravou a Dunajem přes pahorkatinu Weinviertelu až po náhorní plošinu Waldviertelu, poté spadá do malebného dunajského údolí Wachau, zvedá se v Mostviertelu až k oblouku Alp, proměňuje se v "čarovných horách" mezi Schneebergem a Semmeringem prodchnutých historií v divokou přírodní scenerii, aby pak ukázalo svou romantickou tvář v idylickém Vídeňském Lese (Wienerwald). Pro zájemce o kulturu – Dolní Rakousko, ústřední země celého Rakouska, je obdařena bohatým kulturním dědictvím – a pro sportovce, protože Dolní Rakousko má s odstupem nejdelší síť cyklistických stezek a cest pro pěší turistiku v Rakousku, Podunajská cyklostezka je mezi cyklisty doslova světoznámá!

Wachau

Údolí v Dolním Rakousku.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,76 Kč
euro 25,28 Kč

Počasí