CK Pohoda Německo Zájezd č. RE/D814-19

Míšeň A Štolová Slavnost V Drážďanech

Německo

V čas adventní máme sklony k rozjímání, nostalgii, hledání nepoznaného a vyhledávání…

2Počet dnů:

07.12.2019Termíny od:

2 980 Kč Cena od:

2 - denní zájezd

V čas adventní máme sklony k rozjímání, nostalgii, hledání nepoznaného a vyhledávání krásných věcí a příjemných okamžiků. Vydáte-li se na zájezd do Míšně a Drážďan, bude vaše očekávání splněno nadmíru. Míšeňský porcelán je pro svou krásu a nápaditost vyhledáván a ceněn po staletí. Dětská léta nám spolehlivě připomene kouzelný příběh, kterak Popelka ke svému štěstí přišla. Při pohárku podmanivého punče, může být nesmírně poutavé i vyprávění o věcech dnes již běžných a samozřejmých, jako je třeba vánoční štola nebo zubní pasta. A cože zrovna tyto všednosti mají společného s Drážďany?

ZA TŘEMI OŘÍŠKY DO MORITZBURGU

Ubytování: ano

hotel***

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 07.12 - 08.12. Odjezd A

Přehled nástupních míst najdete ZDE

Program zájezdu

1. den:V časných ranních hodinách odjezd z republiky (Praha cca 6:00 hod). Dopoledne příjezd do saského města MÍŠEŇ . Starobylé město na břehu Labe, pod mohutným hradem Albrechtsburg, dávným sídlem starého saského rodu Wettinů. Prohlídka nejstarší evropské manufaktury z počátku 18. století, kde se dodnes vyrábí světoznámý Míšeňského porcelánu. Součástí prohlídky jsou i muzejní expozice unikátních porcelánových výrobků. V poledne zámek MORITZBURG , trůnící v úchvatné jezerní krajině, kde v roce 1973 natočil režisér Václav Voříšek kultovní pohádku Tři oříšky pro popelku. Odpoledne DRÁŽĎANY , v minulosti přezdívané pro svou krásu a malebnost "Florencie severu". Právě dnes se v Drážďanech koná Štolová slavnost . Koňským povozem je městem vezena obří, několikatunová vánoční štola, která je pak odpoledne, v centru vánočních trhů na náměstí Striezelmarkt porcována obřím nožem a nabízena návštěvníkům trhů. Samozřejmě není možné navštívit Drážďany a nepoznat jeho barokní skvosty, jako je galérie Zwinger, luteránský chrám Frauenkirche, katolická Katedrála Nejsvětější Trojice, Semperova opera, Drážďanský palác a další. Večer ubytování v hotelu za městem s možností večere.
2. den:Po snídani procházka nejzajímavější oblasti NP Saské Švýcarsko, přes skalní most BASTEI , klenoucí se nad hlubokou skalní propast ke zříceninou hradu Neurathen. Z výšky 194 m se skýtá bechberoucí výhled na řeku Labe a okolní skalní štíty Saského Švýcarska. S krátkou zastávkou na vánočních trzích starobylého přístavního městě PIRNA , příjezd odpoledne do největší evropské pevnosti KÖNIGSTEIN , nacházející se na vrcholu stolové hory ve výšce 240 m nad hladinou Labe. Program zakončí návštěva lázeňského města BAD SCHANDAU , již nedaleko německo-české hranice. 7 hrázděných domů v bývalé loďařské čtvrti Postelwitz spojuje dávná pověst, velkou zajímavostí je rovněž železná věž s výtahem Ostrau Turm (50 m), která souží nejen co rozhledna, ale i jako spojení s městskou čtvrti Ostrau, nacházející se několik desítek metrů nad centrem Bad Schandau. Návrat do ČR v pozdních večerních hodinách (Praha 21:00 hod).
Advent - Drážďany Německo - adventní Míšeň Německo - Drážďany Německo - Dráždany, advent Německo - Drážďany, vánoční štola Německo - Drážďany, Zwinger Poznávací zájezd - zámek Moritzburg, Německo Poznávací zájezdy Německo - Drážďany

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Vysvětlivky

  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj - doobsazení
  • : dospělá osoba - Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
  • : dospělá osoba - jednolůžkový pokoj

Cena zahrnuje

  • 1x snídani formou bufetu
  • 1x ubytování v hotelu*** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 450 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 70 Kč
  • večeře o 2 chodech 450 Kč/os
  • vstupné, fakult. služby, plavby lodí a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,48 Kč
euro 25,17 Kč

Počasí